Bejelentkezés

Jól halad a PTE 400 ágyas klinikai tömbjének felújítása (VIDEÓ)

szerzõ: UnivTV, Szín Mariann | 2013. június 06. 10:13:29

A vállalt ütemtervnek megfelelően halad a mintegy 9,5 milliárd forintból, európai uniós forrásból megvalósuló 400 ágyas klinikai tömb rekonstrukciója.

A Pécsi Tudományegyetem október közepén kötötte meg a szerződést „a 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történő átalakítása és bővítése a TIOP 2.2.2., TIOP 2.2.7. és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül" tárgyban indított közbeszerzési eljárás nyertesével, a Strabag-MML Kft-vel. Ezzel a regionális egészségügyi ellátásban 1966 óta meghatározó szerepet betöltő 400 ágyas klinika „élete" mérföldkőhöz érkezett.

Az átalakítás és bővítés összességében közel 27 ezer m2-nyi területen 9,5 milliárd forint összegből valósul meg. Az építkezési munkák három helyszínen, párhuzamosan zajlanak. Elkészültek az ún. „Déli Bővítmény" szerkezetépítési munkálatai, a trafóházzal együtt. Jelenleg az épületrész tető-szigetelése folyik, és hamarosan sor kerülhet a válaszfalazásokra és az egyéb szakipari munkákra. A „Déli Bővítmény" épületrészben kap majd elhelyezést a Nukleáris Medicina Intézet, valamint a Radiológiai Klinika.

Jól halad a PTE 400 ágyas klinikai tömbjének felújítása / fotó: Csortos Szabolcs, UNIVPécs

A bontási munkálatokat követően a főépület északi tömbjén megkezdődtek a külső homlokzatépítési munkák, és hamarosan látható lesz az új kerámia burkolati rendszer építése. A felsőbb szinteken részben megépültek a leendő műtők válaszfalai, és folyamatosan készülnek a gyenge és erősáramú, illetve épületgépészeti szakmák kivitelezései. A főépület délnyugati részén található tantermi rész belső átalakítási munkálatai szintén előrehaladott állapotban vannak.

Az észak-keleti oldalon épül a Sürgősségi Betegellátó épületrésze, melynek szerkezetépítési munkálatai a végéhez közelednek, a toldaléképület tömbje már jól látható.

Reményeink szerint a nyári időszakban a kedvező időjárási körülmények is segíteni fogják az ütemterv szerinti haladást. Várhatóan, 2014 őszén kapja meg a teljes projekt a használatbavételi engedélyt, és ezzel egy minden szempontból XXI. századi egyetemi betegellátó központ jön létre a baranyai megyeszékhelyen, amely korszerű infrastruktúrával, és a jelenleginél jóval magasabb komfortszintű ellátással biztosítja az egészségügyi szolgáltatásokat.

Címkék: klinika400ágyas
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni