Bejelentkezés

Rektori Ösztöndíj a pótfelvételi eljárásban résztvevők számára is!

szerzõ: PTE | 2013. július 31. 09:14:00

A PTE Rektori Ösztöndíját azok a nappali, önköltséges alap- és osztatlan szakra felvételt nyert hallgatók kapják, akik első helyen jelölték meg PTE-t, és az első 100 legmagasabb pontszámot érték el.

A Rektori Ösztöndíj a pótfelvételi eljárás résztvevőinek is elérhető

Hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezést indít útjára a Pécsi Tudományegyetem azért, hogy az elsőéves hallgatókat támogassa. A PTE-n számos ösztöndíjat alapítottak, hogy a finanszírozás szempontjából megújuló magyar felsőoktatás révén megnövekedett költségek ne terheljék fokozottan a hallgatókat. A legelső szemeszterüket alapszakon megkezdő hallgatók számára létrehoztuk a PTE Rektori Ösztöndíjat.

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjat ajánl fel önköltség mérséklés formájában azon nappali, önköltséges alap vagy osztatlan képzésre felvételt nyert és aktív hallgatói jogviszonyt létesítő hallgatóknak, akik a 2013. évi általános felvételi eljárásban ELSŐ helyen jelölték meg a PTE-t, és akik az első 100 legmagasabb pontszámot érték el az általános vagy pótfelvételi felvételi eljárásban.
Részletek »

A PTE Rektori Ösztöndíj mértéke 100.000 forint, melyet az egyetem a diák költségtérítéséből ír jóvá az első tanulmányi félévben. A második félévtől hallgatóink már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak.

A PTE Rektori Ösztöndíj teljes összege 10 millió forint, melyet a PTE Rektori Hivatala a külső partneri bevételekből biztosít.

Címkék: pteÖsztöndíjrektori
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni