English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

A mese teremtő ereje a Pécsi Tudományegyetemen (VIDEÓ)

szerzõ: PTE UnivTV | 2013. szeptember 05. 22:22:58

A Pécsi Tudományegyetem jótékonysági rendezvénysorozatot indít útjára Meseszép címmel. A PTE Meseszép kampánya a PTE Táncegyüttes vezetőinek ötlete alapján valósul meg, lényege, hogy több ezer óvodás és alsó tagozatos általános iskoláskorú gyermek, valamint szüleik számára eljusson a családban közösen eltöltött értékes idő és a mese fontosságának üzenete.

A kampány egyik része egy mesekönyv gyűjtő akció, melynek során közel 50 gyűjtőponton jövő áprilisig bárki felajánlhat új és régi mesekönyveket, ezeket később a programban résztvevő iskolák és óvodák kapják meg.

Az első példányokat az egyetem rektora Dr. Bódis József, és a program védnökei Márta István a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője valamint az Unicef Magyar Bizottság nevében Horváth Zorka ajánlották fel. A projekt része az is, hogy a következő 8 hónapban 27 kampányhelyszínen 17 mesélő olvassa fel kedvenc meséjét kicsiknek és nagyoknak.

A PTE Táncegyüttes egyetemi hallgatók és dolgozók bevonásával egy önálló Meseszép Táncestre várja az egyetem oktatóit, dolgozóit és családjukat a Kodály Központba szeptember 19-én, ahol egy estére mindenki részese lehet a mese varázslatos világának.

A teljes kampány 5000 fő feletti részvevő bevonásával 8 hónap alatt valósul meg 31 az egyetemhez köthető szereplő részvételével bízva abban, hogy akikhez a projekt üzenet eljut, azoknak sikerül egy pillanatra kiszakadni a rohanó világból és felismerik az egymással töltött idő értékét.

Címkék: táncegyüttesmeseszép
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni