English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Folytatódik a PTE Meseszép… kampánya

szerzõ: RH Kampány- és Projektiroda / Szuhán-Glass Beáta | 2014. január 24. 13:11:34

2014. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából immáron hetedszer került megrendezésre Budapesten, a IX. kerületi Kerekerdő Óvoda szervezésben a Kerekerdei Mesemondó Találkozó, melyre meghívást kaptak a Pécsi Tudományegyetem Meseszép… jótékonysági kampányának szervezői is.

Varázslatos mesék a fővárosban is…

Óvodás kislányok és kisfiúk, óvónők, szülők, meghívott vendégek kápráztatták el egymást és a megjelent hallgatóságot csodálatos mesékkel, tréfás és tanulságos történetekkel, és repültek el a képzelet szárnyán e gazdag álomvilágba. A rendezvényre a csíkszeredai testvéróvodából is érkeztek, így igazi székely mesét is hallgathattak az érdeklődők, illetve a felvidéki nagyszelmenci Varázskapu Óvoda is képviseltette magát.

A szervezők felkérésének eleget téve a PTE két munkatársa is mesélt a rendezvényen, és az egyetem két hallgatója előadásában egy megható táncjelenetet is láthattak a kicsik és nagyok, melyekkel meghódították a nézők szívét.

A rendezvény díszvendégei Levente Péter író, előadóművész, Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere, Dr. Szantner Viktor Oktatásért Felelős Államtitkári kabinetfőnök mellett, a PTE Meseszép… rendezvénysorozatának szervezői is megerősítették, hogy milyen fontos a szóbeli mesék szerepe a gyermekek lelki fejlődése során. Hiszen ennek kapcsán lehetőség nyílik a meghitt családi együttlétre, a gyermekek személyiségének formálására, kreativitásuk, képzelőerejük kialakítására, kommunikációs készségük fejlesztésére és nem utolsó sorban a könyvek, az olvasás megszerettetésére.

Ragyogás, pompa, üvegcipellő…

A PTE Meseszép… kampányának 2014-es első iskolai állomása a Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium lesz január 30-án 15.30 órától. A programon Hamupipőke meséje elevenedik meg a PTE Táncegyüttes látványos táncbemutatójával, majd egyetemünk volt hallgatója, Sztojkovics Éva több mint százszoros válogatott kosárlabdázó előadásában. Végül ismét mesés tánctanítással zárul a rendezvény.

A helyszínen 15.00 órától folytatódik a mesekönyv-gyűjtő akció is, melyre új vagy használt könyveket is örömmel fogadnak a szervezők. Ezek szétosztására a kampány zárórendezvényén kerül sor a résztvevő iskolák és óvodák között.


Címkék: kampánymeseszép
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni