English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Informatika, integráció, eredményes gazdálkodás

szerzõ: Kasza Szabolcs, UnivPécs | 2008. december 04. 12:59:15

Az IVETÁR (Informatikai Vezetők Társasága) és a PTE Közgazdaságtudományi Kar közös informatikai szakmai konferenciát szervezett december 4-én az IT portfólió, mint a tudásalapú gazdaságfejlesztés kulcsa témában.

PTE KTK - IVETÁR konferencia; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs 

„Minden szervezet, így a PTE is szeret jobb képet mutatni magáról"- hangsúlyozta Gábriel Róbert a PTE rektora nyitóbeszédében, az IVETÁR és a PTE KTK közös a pályakezdő informatikusok munkaerő-piaci helyzetét vizsgáló konferenciáján, december 4-én a PTE KTK Halasy - Nagy József Aulában. "Informatika vonatkozásában is szeretnénk jobb képet festeni magunkról" - tette hozzá és elmondta, hogy a PTE már három informatikus alapszakot is akkreditáltatott és mesterképzésben is szeretne ilyen profilú szakot indítani.

A képzések elindításának és a PTE egyéb informatikai fejlesztésének elsődleges kulcsszavaként a rektor az erőforrás integrációt jelölte meg. Ezért az egyetemen nagyon sok párhuzamos fejlesztés indult el. A legfontosabbak ügyviteli területen, a SAP rendszer, a klinikai területen az IMECOL, tanulmányi téren pedig az ETR. „Az egyetemnek tartalékai vannak a három rendszerben"- szögezte le a PTE első embere. Mindhárom rendszer hozzájárul az eredményes gazdálkodás elősegítéséhez és a versenyszféra igényeinek kielégítéséhez. „Eredményes gazdálkodás, ma nem is lehet más célunk."- zárta beszédét a rektor.

PTE KTK - IVETÁR konferencia; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Előtte a konferencia levezető elnöke Dobay Péter, a KTK egyetemi tanára köszöntötte a résztvevőket, az egyetemi tanárokat és hallgatókat, illetve a vállalati szféra képviselőit. Dobay Péter egy 5"25-ös floppy, egy cd meghajtó és egy pen-drive felmutatásával emlékeztette közönségét a technikai fejlődés gyorsaságára. Szerinte ehhez képest az egyetemek nagyon konzervatív, nagyon lassan működő szervezetek.

Ficsor József, az IVETÁR vezetője cégét mutatta be röviden. Hangsúlyozta, hogy az IVETÁR jelenleg a legdinamikusabban fejlődő szervezet a Dél- Dunántúlon. A fejlődés fenntartásához szerinte folyamatosan együtt kell működniük a vállalati szférával és az egyetemekkel, részt kell venniük a fejlesztésekben. Majd kifejtette: a szolgáltatásban van a gazdaság ereje, a szolgáltatások mögött pedig ideális esetben az informatikai struktúra áll, az informatikának pedig szüksége van szakembergárdára, ezt biztosíthatja az egyetem.

Ezután a megszólalók átadták a terepet az előadóknak. Drajkó László (a Microsoft Magyarország igazgatója), miután azt tanácsolta, hogy, ha valakit frusztrál a jelenlegi informatikai rendszer minősége és felépítése mindenképp próbáljon meg változtatni rajta (ahogy cégének vezetői is ezt tették húsz-harminc éve), áttért a TITAN program oktatásra gyakorolt hatásainak bemutatására. A nyitóelőadást informatikai, és informatikai tanácsadó cégek előadásai és kerekasztal beszélgetés követték.

Címkék: konferenciaktkivetárpteinformatikaiszakmai
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni