Bejelentkezés

Kimagasló TDK mozgalom a KTK-n

szerzõ: Szilágyi Szilvia | 2008. december 05. 08:50:57

A 2008-as évben megrendezett két fordulón 58 dolgozattal 62 hallgató indult, akik közül a zsűri 50 dolgozatot és 53 szerzőt tartott érdemesnek arra, hogy képviselje a Kart az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

PTE KTK TDK; fotó: PTE KTKTöbb mint másfél évvel ezelőtt indult az a mozgalom a „Pécsiközgázon", amely a csökkenő hallgatói részvételt észlelve a tudományos diákköri tevékenység megmentését tűzte ki célul. A mozgalom sikeresnek bizonyult, hiszen a hallgatók érdeklődése, aktivitása érezhetően megnőtt, mely részben köszönhető magának a kezdeményezésnek, de a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumnak, és nem utolsó sorban a Közgazdaságtudományi Kar oktatóinak is.

A történések csúcspontja a november 22-én megrendezett őszi kari forduló volt, amelyre rekordszámú dolgozat érkezett be, továbbá amelyre minden eddigieknél értékesebb díjak, kiemelkedő külsős érdeklődés, és jelentős kari támogatás volt jellemző. A hallgatók több szekcióban is összemérhették tudásukat, mint pl. elmélet és térségtudomány, marketing és menedzsment, pénzügy és általános gazdaságtudomány, valamint vállalati tudományok.

PTE KTK TDK; fotó: PTE KTK

A rendkívüli hallgatói aktivitásra a Közgazdaságtudományi Kar oktatói is felfigyeltek. A Kar két alapítványa a Cultura Oeconomica Alapítvány és a Vezetői Tanácsadó Képzésért Alapítvány felajánlására az OTDK-ra továbbjutott dolgozatokat, szám szerint 50-et, különkiadásban jelentetnek meg a közeljövőben, melynek munkálatai a napokban kezdődnek.

Címkék: ktkptetdk
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni