Bejelentkezés

Jön a Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem

szerzõ: Molnár Anita | 2008. december 05. 10:03:07

2009. január 11. és február 1. között a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja kilencedik alkalommal szervezi meg Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem elnevezésű programját.

Hungarian Language and Culture Summer University 2008 

Az intenzív nyelvkurzus a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemhez hasonlóan heti 30 órás nyelvtanulást biztosít különböző nyelvi szinteken. A hallgatók napi háromszor másfél órában, maximum tízfős csoportokban tanulják a magyar nyelvet, csoportonként három tanár segítségével.

A többéves hagyományra visszatekintő nyelvkurzusra a világ minden tájáról érkeznek hallgatók, akik számára a téli egyetem a nyelvórákon kívül fakultatív kulturális programokat is kínál Pécsen és környékén. Ez alkalommal a tervezett programpontok között szerepel pécsi városnézés, villányi bortúra, egy orfűi kirándulás, valamint egy folklórnap. A tanórákat és a kirándulásokat kulturális szemináriumok egészítik ki. A program zárásaként 2009. január 31-én nyújtjuk át a sikeres szóbeli és írásbeli vizsgát tett hallgatók számára az oklevelüket.

Hungarian Language and Culture Summer University 2008

A tanfolyam népszerűségét bizonyítják azok a hallgatóink, akik korábban is részt vettek valamely intenzív nyelvkurzusunkon. A hallgatói visszajelzések alapján mind a téli, mind a nyári egyetem remek hangulatú, használható tudást nyújtó, sikeres program. Mindez a program felépítésének, a köteletlen és érdekes kulturális programoknak és a Nemzetközi Oktatási Központ képzett tanári karának köszönhető.

A tanfolyamra érkező hallgatók egy része a Magyar Ösztöndíj Bizottság ösztöndíjával, valamint a Tempus Közalapítvány támogatásával vesz részt a nyelvkurzuson, azonban egyéni jelentkezőket is várunk. A jelentkezési határidő 2008. december 15. A kurzusról bővebb leírás a Nemzetközi Oktatási Központ angol honlapján található.

További információval szívesen állunk rendelkezésükre:

Molnár Anita
a magyar program vezetője
PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar
Nemzetközi Oktatási Központ
7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/B. 5. em. 515.
Tel.: (72) 501 500/ 2114
Fax: (72) 251 300
E-mail: ani@isc.pte.hu
www.isc.feek.pte.hu

Címkék: egyetemfeektélinokptemagyarnyelvkultúra
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni