English | Deutsch | Telefonkönyv | Szálláshelyek | ETR | CooSpace | Webmail
Bejelentkezés
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

MKB Professzori Klub a PTE egyetemi tanáraival

szerzõ: Aknai Péter | 2008. december 17. 09:35:18

December 16-án este került sor az "MKB Professzori Klub a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanáraival" elnevezésű rendezvény a Művészetek és Irodalom Házában. A rendezvény fővédnöke, Dr. Gábriel Róbert a Pécsi Tudományegyetem jelenlegi- és Dr. Klinghammer István, az ELTE volt rektora voltak.

Az MKB Professzori Klub immár három éves múltra tekint vissza, amely azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget teremtsen az egyetemi tanárok számára kötetlen beszélgetésre, találkozásra. A Magyar Kereskedelmi Bank Rt. felkarolta és magára vállalta a klubhálózat létrehozását és fenntartását a magyar egyetemi tanárok számára minden egyetemi városban. Pécsett egyébiránt több vállalkozás állt a kezdeményezés mögé.

Rudolf Péter

A kezdeményező a tegnapi találkozón is jelen lévő, Dr. Klinghammer István - aki a Rektori Konferencia  elnöki tisztét is betöltötte - külföldi minta alapján kezdeményezte a Professzori Klub országos hálózat létrehozását Magyarországon. Az eredmény felülmúlta a várakozásokat: a klubnak ma már az aktív professzoroknak több mint a fele tagja.

„Jót tesz a jövőnek is ha Önök jól érzik magukat, mert Magyarország olyan lesz 10-15 év múlva, amilyennek Önök nevelik" - tette hozzá Klinghammer István köszöntőjében.

A professzorok az este folyamán megtekintették Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában az "És Rómeó és Júlia..." című egyrészes drámát, majd a három egyistenhívő vallás templomait bemutató kiállítás tárlatvezetésén vettek részt a Művészetek Házában.

 

 

Címkék: egyetemiprofesszoriklubptemkbtanáraival
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni