Bejelentkezés

Karácsonyi Teadélután az ÁOK-n

szerzõ: Tóth Mariann | 2008. december 23. 17:29:56

A PTE ÁOK Angol Hallgatói Szolgáltató Iroda immár második alkalommal rendezte meg nagy sikerrel az itt karácsonyozó külföldi és magyar diákok számára Karácsonyi Teadélutánját.

Karácsonyi Teadélután az ÁOK-n; fotó: Tóth Mariann 

Mondják, az iskola a második otthonunk: különösen igaz ez a külföldről ide érkező hallgatókra. December 23-án a kari Tanácsterem megtelt azokkal a hallgatókkal, akik távoli országokból jöttek Pécsre tanulni, és most itt töltik a karácsonyt, szeretteiktől távol. Közülük legtöbben azért maradnak az ünnepekre, hogy azt a pár napot, amit jórészt utazással töltenének, tanulásra fordítsák. Elsősorban nekik szervezte meg néhány angol és német programban közreműködő kollega saját készítésű süteményekkel, palacsintával ezt a kis teadélutánt, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljanak a vizsgaidőszak kellős közepén - ha csak egy rövid időre is. A kellemes hangulatú teadélutánon rengeteg féle nyelvet hallhatott az ember, ahogy a németek találó kifejezése hangzik: „multikulti" volt a csapat.

Karácsonyi teadélután az ÁOK-n; fotó: Tóth Mariann

Karácsonyi teadélután az ÁOK-n; fotó: Tóth MariannSokan egy évben csak egyszer-kétszer látogatják meg szülőföldjüket, szeretteiket. Ugyan a környező országokból érkezők már nagyrészt hazautaztak, van aki a campuson marad, vannak akiket meglátogatnak a szüleik, bár kétségtelen, hogy ők vannak kevesebben. Aki 5 percet rászánt, hogy meglátogassa ezt a baráti hangulatú teadélutánt, biztosan jól érezte magát, talált beszélgetőpartnert a világ különböző országaiból.

 

 

 

Karácsonyi teadélután az ÁOK-n; fotó: Tóth MariannA Portál Csoport és az egész Pécsi Tudományegyetem nevében kívánunk minden kedves látogatónknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Újévet!

Címkék: áokptekarácsonyteadélután
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni