PTE

Tudomány

szerzõ: PTE

A PTE tudományos élete rendkívül szerteágazó, sokrétű tevékenység. Önmagában a 10 kar erősen eltérő profiljából is következik ez a változatosság.

Nagyobb tudományterületeket tekintve az egyetem kutatásaival, egyedi produktumaival éppúgy jelen van az élő-és élettelen természettudományok, illetve a bölcsészet-és társadalomtudományok témaköreiben, mint a képző-és iparművészet speciális világában.

Napjainkban alapvető versenyfeltétel, hogy ezek a kutatások, a bennük részt vevő személyek, valamint a tudományos utánpótlás minél szélesebb ismertségre, elismertségre és hasznosíthatóságra tegyenek szert.

utoljára frissítve: 2011. május 12. 13:36:32

Hírek


Nyitott Egyetem: Dr. Korinek László előadása (VIDEÓ)

Térfigyelő rendszerek, nyomonkövethető mobiltelefonok, folyamatos internet kapcsolat. A technika vívmányai. Figyelnek, hogy megóvjanak. De vajon megváltozott világunk biztonságosabb lesz-e? Korunk bűnözési és bűnüldözési tendenciáiról tart előadást Dr. Korinek László a Nyitott Egyetemben.


Nyitott Egyetem® - Dr. Korinek László előadása (VIDEÓ)

Dr. Korinek László Tendenciák korunk bűnözésében és bűnüldözésében című érdekfeszítő előadásával folytatódik a Pécsi Tudományegyetem Universitas Televíziójának oktató-ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem.


Nemzetközi földrajzi versenyeken elért magyar sikerek (VIDEÓ)

Az elmúlt hetekben zajlott a Nemzetközi Földrajzi Olimpia a japán Kyotoban, valamint a National Geographic Földrajzi Világverseny Szentpéterváron. A két versenyben közös, hogy a magyar csapat felkészítésének szakmai koordinátora Dr. Trócsányi András, a PTE Természettudományi Kar Földrajzi Intézetének egyetemi docense volt.