Bejelentkezés

A PTE Média Kódexe

szerzõ: PTE

A Pécsi Tudományegyetem Média Kódexe a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényben megfogalmazottaknak megfelelően bármilyen felmerülő igény esetén segíti a sajtó munkatársait annak érdekében, hogy az Egyetemet érintő kérdésekben a nyilvánosság minél bővebb es korrektebb információhoz jusson.

2011. január 1-jével lépett életbe a Médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény, amelynek hatálya minden médiumra, így a lapokra, hírportálokra és internetes újságokra is kiterjed.

A korrekt, megalapozott, sokrétű és a Pécsi Tudományegyetem szellemiségéhez illeszkedő kapcsolattartás a médiával kiemelt fontosságú feladat. Az Egyetem semlegességét és önálló létét kihangsúlyozva törekszik médiakapcsolatai során a nyitott kapcsolatokra és a szakszerű tájékoztatásra. A médiakapcsolatok alakulását nem lehet improvizatív módon hagyni, hanem előre kialakított, tudatos médiastratégia keretében kell alakítani.

A nyitottság alapja, hogy az Egyetem a sajtótörvényben megfogalmazottaknak megfelelően bármilyen felmerülő igény esetén segíti a sajtó munkatársait annak érdekében, hogy az Egyetemet érintő kérdésekben a nyilvánosság minél bővebb es korrektebb információhoz jusson.

 Tovább a Média Kódex teljes verziójához (pdf)

utoljára frissítve: 2011. május 31. 10:00:17

« vissza