PTE

Adatbányász verseny

szerzõ: PTE KTK | 2014. március 11. 11:38:47

A GMI szervezésében adatbányászati verseny indul. Elsősorban a módszertan iránt érdeklődő, illetve logikai rejtvényeket kedvelő, vagy egyszerűen játszani szerető hallgatók számára kínálunk izgalmas nyomozást.

A versenyben bármely PTE oktató, kutató, hallgató vagy dolgozó részt vehet, ha ilyen irányú szándékát az EHA kódja és neve elküldésével jelzi a

hdg@ktk.pte.hu

email címen. 2014. május 5-ig lehet a rejtvény megfejtésével próbálkozni. A verseny pillanatnyi állásáról a weboldal Leaderboard része naprakész tájékoztatást ad a résztvevőknek. A rendelkezésre álló idő alatt bárki bármennyi megoldással próbálkozhat, akár saját eredményeit is megjavítva. A verseny stílusosan 2014.05.05-én UTC szerint hajnal 05:05:05-kor zárul, melyet a nyertesek bemutatkozása és a csalásdetektálási modelljeik felfedése követ.

Szeretettel várjuk tehát a hallgatók és akár kollégák jelentkezését is! Az biztos, hogy már csak a feladat kiírását átolvasva egy igen izgalmas kártyajátékot ismerhetünk meg.  De a problémához kapcsolódó tudományos publikációknak is vannak érdekes gazdasági vonatkozásai. Mindezen információkhoz elég ez az egyetlen kattintás:

https://inclass.kaggle.com/c/hols-der-geier

Jó munkát/játékot/kutatást!