Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Ombudsmani fotópályázat

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa 2008-ban kiemelt figyelmet kíván fordítani az emberi méltóság és az abból fakadó alapvető jogok érvényesülésére, és e körben különösen a gyermeki jogokra, a gyülekezési jogra, valamint a hajléktalanok problémáira.
Tovább

Megjelent a PTE Alapítvány pályázata

Megjelent a Pécsi Tudományegyetem Alapítvány pályázati felhívása. Az idei kiírás során 4 kategóriában várják az egyetemi polgárok pályázatait.
Tovább

Külföldi pályázati felhívások

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét a PTE NKO-on elérhető kutatói-oktatói külföldi pályázatokra, valamint a hallgatók számára elérhető külföldi ösztöndíjakra és tandíjmentes tanulmányi lehetőségekre. Böngéssze az nko.pte.hu oldalon az Ösztöndíjak menüpontot, folyamatosan frissül!
Tovább

Pályázz, hogy Te is kiállíthass Párizsban!

A szervezők azokat a műveket keresik, amelyek radikális válaszokat keresnek a Magyarországon fennálló politikai, társadalmi, egzisztenciális, morális, emberjogi, illetve a média befolyására vonatkozó kérdésekre. A pályázatokat 2009. március 1. és 15. között lehet beadni a www.fika.hu weboldalon.
Tovább

Kutass Norvégiában!

Kutatói ösztöndíj Norvégiába 2009/2010-re.
Tovább

Tölts egy évet Berlinben!

A berlini Studienkolleg zu Berlin, a Német Tanulmányi Hivatal, valamint a Hertie Közhasznú Alapítvány egy éves berlini tanulmányi pályázatot ír ki a jövő tudományos, gazdasági, politikai, adminisztratív és kulturális vezetőinek. Hogy kik ezek a vezetők? Akár Te is, ha tehetséges németül beszélő hallgató vagy.
Tovább

Pályázati felhívás a Science Building magyar elnevezésére

A Science, Please! Projektiroda pályázatot ír ki a közeljövőben felépülő Science Building egyetemi kutatóközpont magyar elnevezésére.
Tovább

Irodalmi alkotói pályázatot hirdetett a PTE

A Pécsi Tudományegyetem és a Páholy Irodalmi Egyesület alkotói pályázatot hirdet irodalmi (vers, próza, esszé), irodalomtörténeti, színházi, kritikai témákban az egyetem oktatói és hallgatói részére.
Tovább

Pécs2010: még pályázhatnak a civilek

Pécs MJV Önkormányzata július 14-én írta ki azt a civileknek szóló pályázatot, amelynek célja az Európa Kulturális Fővárosa program keretében azon Pécsett megrendezendő kulturális programok, civil kezdeményezések támogatása, amelyek a helyi társadalom aktív közreműködésével erősítik a helyi identitást és a közösségformálást, valamint előmozdítják a közösségi terek kulturális funkcióval való megtöltését.
Tovább

Pályázat kiutazó oktatók részére

A PTE Rektori Titkárság Külügyi Csoportja pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására.
Tovább

Nyitott Egyetem - a PTE tudásbázisának disszeminációja TÁMOP 4.2.3.

A „Nyitott Egyetem - a PTE tudásbázisának disszeminációja" című projekt a Pécsi Tudományegyetem tudásbázisán keletkezett eredmények hasznosítását célozza meg oly módon, mely segíti alaptevékenységének végzését magasabb minőségre emelni.
Tovább

A rendszer kompetenciáit is fejlesztik

Pedagógusképzés segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása az alapvető célja annak a TÁMOP pályázatnak (TÁMOP 4.1.2-08/1/B-2009-0003), amely két intézmény: a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Kaposvári Egyetem (KE) munkatársainak együttműködésével fejlesztheti a régió és később talán az ország középiskolai és egyetemi oktatásának színvonalát.
Tovább

Együttműködés a PTE és a Debreceni Egyetem között

Az Új Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem a „Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre" című pályázati felhívásra sikeresen nyújtott be pályázatot.
Tovább

Társadalom – politika – média: egy nyertes projekt a PTE-n

A PTE és a Gondolat Kiadó alkotta konzorcium sikerrel indult a TÁMOP 4.1.2. számú tananyagfejlesztési pályázaton. Komplex digitális tananyag- és taneszköz-fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára* (TÁMOP-4.1.2.-08/1/A-2009-0050) című nyertes pályázat megvalósítása során 2010. április 1. és 2011. szeptember 30. között kommunikációs, szociológiai, politikatudományi tananyagok (összesen 17 digitális tankönyv) kerülnek megírásra és online publikálásra egyebek mellett a média, a nyilvánosság, a közigazgatás, az Európai Unió és a civil társadalom témakörében.
Tovább

Pályázat a PTE Tehetséggondozási Programjában való részvételre

Pályázati felhívás a Pécsi Tudományegyetem Tehetséggondozási Programjába való bekerüléshez. A pályázatok beérkezésének határideje: 2010. május 14.
Tovább

Az egészségügyi pályázatok sikeréért

Az Európai Unió a 7. Kutatási és Demonstrációs Keretprogram egészségügyi kutatást támogató pályázata (röviden FP7-HEALTH-2011) kapcsán rendezett információs napot és projektfejlesztő szemináriumot a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja (PTE KTTI) és a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2010. június 7-én, az orvoskari tanácsteremben.
Tovább

Ösztöndíjpályázat Japánba!

Ha valaha vágytál arra, hogy külföldön tanulj egy évig tandíjmentesen, ha valaha is megfordult a fejedben, hogy jó lenne megismerni Japánt, a japán kultúrát, akkor itt a lehetőség! Ne habozz! Pályázz!
Tovább

Megvannak a Vasarely- és Breuer pályázatok győztesei

A Dél-Dunántúli Építész Kamara által meghirdetett „Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat a Köztéri Művészetért" és a „Breuer Pécsett / oda-vissza" pályázatok legjobb pályaműveiből nyílt kiállítás záróeseményén szeptember 11-én a Csontváry Múzeum földszintjén kiderült, hogy kik nyerték a pályázatokat és mely művek valósulhatnak meg Pécs közterein.
Tovább

Betegellátás a XXI. század színvonalán - Európai Uniós fejlesztés a PTE-n

2010. szeptember 16-án két, az intézmény és a régió életében is meghatározó pályázat aláírására került sor a Pécsi Tudományegyetemen. A fejlesztéssel egy korszerű, XXI. századi színvonalú egészségügyi központ jön létre az Európai Unió támogatásával.
Tovább

Kiutazási pályázat oktatók részére külföldi partnerintézményekben

A PTE Rektori Titkárság Külügyi Csoportja pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására.
Tovább

Nemzetközi ösztöndíjak

Svájci, ausztriai, görög, norvég, német, amerikai és japán ösztöndíjakra pályázhatnak 2011-ben magyar állampolgárok.
Tovább

Pályázat logó tervezésre

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára pályázatot hirdet a PTE hallgatói részére, a 2011. évi a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban megrendezésre kerülő Könyvtáros Vándorgyűlés logójának megtervezésére.
Tovább

Pályázat szolgálati lakások bérleti jogára

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet: PTE szolgálati lakások bérleti jogára 2011. április hó.
Tovább

Pályázati kiírás az év információvédelmi diplomadolgozat cím elnyerésére

Pályázati kiírás az "Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2011" cím elnyerésére. A cím elnyerésére pályázhatnak e tárgyban készített dolgozataikkal azok a hallgatók, akik dolgozatukat 2010. június 1-31. között adták le, és azt 2011. július 15-ig sikeresen megvédik.
Tovább

Ösztöndíj-lehetőség ÁOK-s hallgatóknak

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (továbbiakban NOK) pályázatot hirdet a magyart idegen nyelvként tanuló orvostanhallgatók számára, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a Pécsi Tudományegyetemen.
Tovább

Közösen a jövő munkahelyeiért

A "Közösen a jövő munkahelyeiért" Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet a Pécsi Tudományegyetem azon hallgatói számára, akik TDK-dolgozatukban a foglalkoztatás aktuális kérdéseivel vagy az emberierőforrás-gazdálkodással kapcsolatos témát dolgoztak fel kiemelkedő színvonalon.
Tovább

Magyarország az EU-ban, az EU a világban

Az Országgyűlés elnöke és a Külügyminiszter idén is meghirdeti a "Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" című pályázatát. A pályázatra felsőoktatási intézmények nappali és levelező tagozatos hallgatói jelentkezhetnek.
Tovább

Konferencia-támogatási pályázat

Pályázati felhívás a Pécsi Tudományegyetemen a 2011/2012. évben megszervezésre kerülő tudományos konferenciák támogatásáról.
Tovább

„Az Év Kiemelkedő Publikációja” pályázat

A Pécsi Tudományegyetem tudományos céljainak megvalósítása érdekében, az egyetemen folyó kutató- és alkotómunka, művészeti tevékenység elismerése céljából pályázatot ír ki "Az Év Kiemelkedő Publikációja" díjra.
Tovább

Új fecskeházi pályázatot hirdetett a PTE

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban" található 30 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2011. szeptember.
Tovább

Pályázat szolgálati lakás bérleti jogára

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdetett szolgálati lakás 2 évre szóló bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

"Versenyjog Magyarországon és az EU-ban" - pályázati felhívás

A Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja "Versenyjog Magyarországon és az EU-ban" címmel országos tanulmányi pályázatot hirdet a magyar és az európai uniós versenyjog és a tudatos fogyasztói döntéshozatal tárgyában magyarországi egyetemek és főiskolák nem-posztgraduális hallgatói részére.
Tovább

LLP/Erasmus pályázati felhívás

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2010/2011-es tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

Erasmus Tanulmányi hallgatói és szakmai gyakorlat pályázati felhívás

Pályázati felhívás a 2011-2012-es tanév tavaszi szemeszterére:
Tovább

DAAD ösztöndíjak Németországba

Szeretne ösztöndíjjal Németországban tanulni vagy kutatni? Érdeklődik a németországi egyetemek és főiskolák iránt? Szeretné ismereteit és német nyelvtudását elmélyíteni? Nyitott új tapasztalatokra és barátokra? Akkor itt a kiváló lehetőség, 2011. november 15-ig lehet pályázni a DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) németországi ösztöndíjaira.
Tovább

Közel 70 millió forint értékű informatikai eszköz a PTE gyakorló iskoláinak

A 2007-ben, Európai Uniós források felhasználásával indult országos projekt során az ország sokszáz általános- és középiskolája kapott korszerű oktatástechnikai és informatikai eszközöket. Köztük volt a Pécsi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája is.
Tovább

Fecskeházi pályázatot hirdetett a PTE

A Pécsi Tudományegyetem új fecskeházi pályázatot hirdet 2011 novemberében 3 db. 30 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

Erasmus és Tempus pályázati lehetőségek a PTE-n (VIDEÓ)

Az Erasmus Mundus és a Tempus program aktuális pályázati lehetőségeiről tartott tájékoztatót egyetemünkön Dobos Gábor a Tempus Közalapítvány programkoordinátora 2012. január 11-én, a Rektori Hivatal Szenátusi termében.
Tovább

Tengerentúli ösztöndíjak a PTE-n (VIDEÓ)

A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya minden évben különböző ösztöndíjakat és külföldi pályázati lehetőségeket kínál a hallgatók számára. Ebben az évben is több tengerentúli ösztöndíjra és tandíjmentes tanulmányi útra van lehetőség.
Tovább

Új fecskeházi pályázatot hirdet a PTE

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban" található 7 db. 30 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2012. április.
Tovább

Új pályázatok hallgatóknak!

Akutális hallgatói pályázati felhívások:
Tovább

Belváros like! - ötletpályázat a pécsi belváros jövőképének megalkotására

Ötletpályázat indul Pécs Belváros jövőképének megalkotására. A kiírók várják a várossal kapcsolatban felelősen gondolkodók kreatív ötleteit. A pályázat beadási határideje: 2012. április 15.
Tovább

Ösztöndíj pályázat Japánba!

A Kansai Gaidai Egyetemmel kötött szerződés értelmében a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (PTE ÁOK NOK) tanulmányi pályázatot hirdet a 2013-as évre (2013. januárjától decemberig) 1 hallgató részére.
Tovább

Új Fecskeházi pályázat - 2012. június

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban” (Pécs, Koller utca 4.-6. I./15., I./17, I./18, I./26., I/28., I./32..) található 6 db. 30 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2012. június.
Tovább

Pályázat kanadai tanulmányútra

Az Európai Unió és Kanada közös szervezésében nyílik lehetősétg egy kanadai tanulmányútra hallgatók és oktatók részére egyaránt. A pályázati határidő április 30.
Tovább

Új Fecskeházi pályázat 2012. május

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban" található 6 db. 30 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2012. szeptember.
Tovább

MTA doktora címre pályázók figyelmébe!

Az MTA Doktori Tanácsa a 2012. szeptemberi határidőre beadandó pályázatokhoz 2012. július 15-ig fogadja el az MTMT adatbázisban történő adatfeltöltést.
Tovább

Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban

Az Országgyűlés elnöke és a külögyminiszter ismét meghirdette a "Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" című pályázatot.
Tovább

Nyilvános kutatói ösztöndíj-pályázat

A Geopolitikai Tanács Közhasznú Alapítvány 5 darab kutatói ösztöndíjat hirdet meg a következő témakörben: A korrupciós hálózatok kialakulása Magyarországon. A kutatási javaslatok kiértékelésének határideje: 2012. október 10.
Tovább

Új ösztöndíjra lehet pályázni szeptembertől

Az Útravaló ösztöndíjprogram keretében induló Út a felsőoktatásba alprogram célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, a felsőfokú végzettség megszerzésének elősegítése ösztöndíj- és önköltség-támogatás biztosításával. A programra 80 millió forint áll rendelkezésre.
Tovább

Új Fecskeházi pályázat

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban" található 7 db. 30 m2, alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

Pályázat könyvtári jármű külső designjának tervezésére

A Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár pályázatot ír ki könyvtári szolgáltatást nyújtó jármű külső designjának megtervezésére. A pályázatra való jelentkezés és anyagok beérkezési határideje: 2012. október 15. éjfél!
Tovább

Pályázat LLP/Erasmus személyzeti mobilitás programban való részvételre

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2012/2013-as tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

PTE pályázat ingatlanok értékesítésére

A Pécsi Tudományegyetem egy fordulós nyilvános pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő alábbi ingatlanok értékesítésére:
Tovább

Új Fecskeházi pályázat 2012. december

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a „Fecskeházban”található 4 db. 30 m2, alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásokra 1-5 évre, de legfeljebb a közalkalmazotti, illetve hallgatói jogviszony megszűnéséig szóló bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2013. február.
Tovább

Pályázati lehetőség Seattle-be szóló tanulmányútra

A Seattle-Pécs Testvérvárosi egyesület, valamint a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (PTE ÁOK NOK) és az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata (ÁOK HÖK) pályázatot hirdet az Amerikai Egyesült Államokba, Seattle városába.
Tovább

Erasmus Mundus ösztöndíj pályázat

Az Erasmus Mundus Partnership for Belarus, Ukraine, Moldova“ projekt ösztöndíj pályázatot hirdet 6 hónap időtartamra.
Tovább

„Erős Gyula Díj” pályázat

Az Erős Gyula Alapítvány 2013 évre ismét - 15. alkalommal - meghirdeti az Erdős Gyula díjat. Pályázni kifejezetten erre a célra készült tanulmánnyal, vagy már elkészült tudományos művel egyaránt lehet.
Tovább

Erasmus személyzeti mobilitás pályázat

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2012/2013-as tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

Pályázat Erasmus személyzeti mobilitás programban való részvételre

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre
Tovább

Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban - pályázat

A Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnöke és a külügyminiszter ismét meghirdette a „Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” című pályázatot az egyetemek és a főiskolák hallgatói számára.
Tovább

Pályázat elnyert nagydoktori cím után

Pályázati felhívás az MTA doktora fokozatot megszerző oktatók/kutatók támogatásáról.
Tovább

Pályázat szolgálati lakás bérleti jogának elnyerésére

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő 2 db szolgálati lakás bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

Pályázat Erasmus személyzeti mobilitás programban való részvételre

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

Pályázat oktatói kiutazásokra

A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya pályázatot ír ki a PTE kiemelt külföldi partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására.
Tovább

Pályázat fecskeházi lakás bérleti jogának elnyerésére

A Pécsi Tudományegyetem fecskeházi pályázatot hirdet 2013. novemberében 1 db 30 m2 alapterületű, valamint 1 db 43 m2 alapterületű összkomfortos önkormányzati lakás bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás pályázat

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

Pályázat büfé és klub bérletére, üzemeltetésére

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot ír ki a PTE Bölcsészettudományi Kar alagsori büfé és Szenes Klub (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) bérletére, üzemeltetésére.
Tovább

Pályázat szolgálati lakás bérleti jogának elnyerésére

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő 2 db szolgálati lakás bérleti jogának elnyerésére. A beköltözés várható legkorábbi időpontja: 2014. március.
Tovább

Pályázat garázsok bérleti jogának elnyerésére

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet 2 db 18 m2 alapterületű garázs bérleti jogának elnyerésére.
Tovább

Pályázati felhívás: Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás program

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre LLP/Erasmus adminisztratív személyzeti mobilitás programban való részvételre.
Tovább

Találatok az események között:


TIOP projektbemutató és aláírás

FUNDAMENTA - AMADEUS Alkotói Ösztöndíj pályázat kiállítása

« vissza