Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Elkezdődött a 95. tanév

Gábriel Róbert rektor a Pécsi Tudományegyetem 95. tanévét nyitotta meg a Dr. Romhányi György Aulában szeptember 17-én, az eseményen Sólyom László köztársasági elnök is részt vett. A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen hat új egyetemi tanárt nevezett ki Sólyom László, felavatták és átadták az új rektori és dékáni láncokat, illetve fogadalmat tettek a tanulmányaikat megkezdő hallgatók.
Tovább

Tanévnyitó és alapkőletétel Szekszárdon

Vasárnap délután rendezték meg a szekszárdi karunk tanévnyitó ünnepségét. Ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2009/2010-es tanév a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karán, valamint letették az új épületrész alapkövét is.
Tovább

A 86. tanév elkezdődött!

A Pécsi Tudományegyetem ünnepi szenátusi ülésén Gábriel Róbert rektor mondott tanévnyitó beszédet, majd Mayer Mihály, a Pécsi Egyházmegye püspöke szólalt fel a Pécsi Egyházmegye fennállásának 1000 éves évfordulója alkalmából. Ezt követően díjak, elismerések bejelentése és átadása következett.
Tovább

Tudásközpont házavató és tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés (VIDEÓ+GALÉRIA)

Szerdán átadták az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként épült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontot. A házavató - amely egyben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) tanévnyitó ünnepi szenátus
Tovább

Nemsokára kezdődik az új tanév!

Még tart a nyár, de nemsokára itt az ősz, kezdődik a következő szemeszter. Jön a beiratkozás, a bejelentkezés, a kurzusfelvétel és az aktív tanulás. Egyeseknek most még a gólyatábor élményei, másoknak a diplomaleadás határideje az aktuális. Az egyetemen azonban nyáron is zajlik az élet, íme egy kis összeállítás a főbb történésekről!
Tovább

Tanévnyitó a PTE-n (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem 2011. szeptember 8-án hivatalosan is megnyitotta az évet. A Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen az egyetem szenátusa elismeréseket és kinevezéseket adott át az intézmény oktatóinak, hallgatóinak.
Tovább

Ünnepélyes Tanévnyitó a PTE karain (VIDEÓ)

Ünnepélyes Tanévnyitót rendeztek a Pécsi Tudományegyetem tíz karán. Az évnyitókon a karok vezetői köszöntötték az elsőéves hallgatókat, akik a hagyományokhoz hűen fogadalomtétellel erősítették meg a kar és későbbi hivatásuk iránti elköteleződésüket. Idén szeptemberben mintegy 4.700 hallgató kezdte meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen ezzel megőrizve 4. helyét a tudományegyetemek között.
Tovább

Találatok az események között:


PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar tanévnyitó ünnepség és alapkőletétel

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés (online közvetítés!)

A PTE Illyés Gyula Kar Jubileumi Tanévnyitó Ünnepsége

Püspöki tanévnyitó koncert

Tanévnyitó koncert a Pécsi Székesegyházban

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés

Veni Sancte tanévnyitó szentmise

« vissza