Bejelentkezés

TIOP műszerpályázat

szerzõ: Czibók Balázs

A Pécsi Tudományegyetem kutatási kiválósági területeinek komplex infrastrukturális fejlesztése. Összefoglaló a TIOP-1.3.1-10/1-2010-0008 azonosítójú pályázathoz.

A projekt a Pécsi Tudományegyetem oktatási-kutatási infrastruktúrájának komplex fejlesztésére irányul az intézmény kutatási kiválósági területeire koncentrálva. Ezen területekhez kapcsolódóan labor és műszerfejlesztéseket tervezünk megvalósítani, növeljük a kutatási kapacitást és törekszünk a régió gazdasági szereplőivel való együttműködésre alkalmas innovációs környezet megteremtésére. A fejlesztések nagy része meglévő, továbbfejleszthető kutatás-fejlesztési tevékenységre épül.

Komplex fejlesztés keretében sor kerül a kapcsolódó szoftverbeszerzésre és infokommunikációs alapinfrastruktúra fejlesztésére, valamint fizikai és infokommuniokációs akadálymentesítésre, ezáltal a projekt a kutatás, fejlesztés és innováció területeit együttesen szolgálja.

A projekt megvalósítása által elérhető, hogy a Pécsi Tudományegyetem nemzetközileg elismert kutatóbázissá váljon, mely gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással támogatja a tudásalapú társadalom és gazdaság fenntartható és versenyképes fejlődését.

A pályázathoz szorosan kapcsolódik a TÁMOP-4.2.1/B-10/2/KONV-2010-0002 jelű pályázat. Mely a kiválósági területek fejllesztését írja le. A "A Dél-dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése" pályázat 2 264 108 803 Ft támogatást kapott.

 

utoljára frissítve: 2011. március 17. 16:41:15

« vissza