Bejelentkezés

Tudomány

szerzõ: PTE

A PTE tudományos élete rendkívül szerteágazó, sokrétű tevékenység. Önmagában a 10 kar erősen eltérő profiljából is következik ez a változatosság.

Nagyobb tudományterületeket tekintve az egyetem kutatásaival, egyedi produktumaival éppúgy jelen van az élő-és élettelen természettudományok, illetve a bölcsészet-és társadalomtudományok témaköreiben, mint a képző-és iparművészet speciális világában.

Napjainkban alapvető versenyfeltétel, hogy ezek a kutatások, a bennük részt vevő személyek, valamint a tudományos utánpótlás minél szélesebb ismertségre, elismertségre és hasznosíthatóságra tegyenek szert.

utoljára frissítve: 2011. május 12. 13:36:32

Hírek


Nyitott Egyetem: Dr. Korinek László előadása (VIDEÓ)

Térfigyelő rendszerek, nyomonkövethető mobiltelefonok, folyamatos internet kapcsolat. A technika vívmányai. Figyelnek, hogy megóvjanak. De vajon megváltozott világunk biztonságosabb lesz-e? Korunk bűnözési és bűnüldözési tendenciáiról tart előadást Dr. Korinek László a Nyitott Egyetemben.


Nyitott Egyetem® - Dr. Korinek László előadása (VIDEÓ)

Dr. Korinek László Tendenciák korunk bűnözésében és bűnüldözésében című érdekfeszítő előadásával folytatódik a Pécsi Tudományegyetem Universitas Televíziójának oktató-ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem.


Nemzetközi földrajzi versenyeken elért magyar sikerek (VIDEÓ)

Az elmúlt hetekben zajlott a Nemzetközi Földrajzi Olimpia a japán Kyotoban, valamint a National Geographic Földrajzi Világverseny Szentpéterváron. A két versenyben közös, hogy a magyar csapat felkészítésének szakmai koordinátora Dr. Trócsányi András, a PTE Természettudományi Kar Földrajzi Intézetének egyetemi docense volt.

« vissza

Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége

Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége (MPNSZ) tevékenységében kiemelt fontosságúnak tekinti a hazai és határainkon túli magyar nyelvű felsőoktatás fejlesztésének segítését, a világ számos országában tevékenykedő magyar professzorok véleményének, tanácsainak és javaslatainak összegyűjtését és hasznosítását. Több mint két évtizedes tapasztalatuk egyértelműen igazolja, hogy ez a civil professzori kezdeményezés a maga sajátos mozgásterével és lehetőségeivel hatékony segítséget tud adni a hazai és határon túli magyar nyelvű felsőoktatás jobbításához.

Napjainkban egyre bonyolultabbá való nemzetközi és hazai felsőoktatási helyzet, az ebből fakadó problémák, gondok és hosszú távú veszélyek szükségessé és indokolttá teszik tevékenységük szélesebb alapokra helyezését, a professzorok szélesebb körének bekapcsolását a Szervezet munkájába.

Az MPNSZ honlapja: www.mpnsz.eu