Nyitott Egyetem®

szerzõ: PTE

A sikeres karrier, a humán piaci versenyképesség feltétele a folyamatos megújulás. A Pécsi Tudományegyetem szinergikus képzési struktúráját felhasználva az élethosszig tartó tanulás szemléletét szeretné népszerûsíteni, illetve a Nyitott Egyetem® projekt megvalósításával kívánja kielégíteni az ez iránt megnyilvánuló igényt.

A Nyitott Egyetem® olyan oktatási-ismeretterjesztő sorozat, amely az egyetemen oktató tanárok széles körben érdeklődésre számot tartó kutatásainak, kísérleteinek bemutatását, izgalmas témájú, közérthető formában megtartott előadásait rögzíti. Egy-egy előadás időtartama 25 perc. A felvételek a korszerű digitális technika alkalmazásával készülnek, diagramok, ábrák, mozgóképsorok stb. színesítik a félórás előadásokat.
A Nyitott Egyetem® az egyetem tudományos-oktatási struktúráját követi, több tudományterületről is készülnek filmek: bölcsészettudományok, természettudományok, orvostudományok, jog, közgazdaságtan, műszaki tudományok, neveléstudomány, művészetek stb.

Kinek szól?

Az előadások és a kísérő modulok azon célcsoportok tagjai számára készülnek elsősorban, akik nem diplomaszerzésre törekednek, viszont örömmel fogadnák ismereteik bővítését, vagy új ismeretek megszerzését, amennyiben az egyszerűen és akár otthon is megvalósítható, viszont színvonalas és korszerű tudást biztosít.

Mikor és hol láthatók a filmek?

Az UnivTV által készített filmek a Pécs TV műsorán heti egy alkalommal (szerda 19:30 h) fél órás időtartamban kerülnek képernyőre - a köztes napokon ismétléssel. Az előadássorozat látható Dombóváron, Mohácson, Sellyén, Siklóson, Szentlőrincen, Szekszárdon és Szombathelyen. 

Dr. Törőcsik Mária, a PTE KTK egyetemi tanára; fotó: Tóth Mariann

utoljára frissítve: 2012. március 22. 14:37:42

Címkék: televízióegyetemnyitottuniversitas
« vissza

Egyetemi médiumok

UnivPécs

UnivTV