Bejelentkezés

Szakkollégiumok a PTE-n

szerzõ: PTE

A szakkollégiumok olyan felsőoktatási öntevékeny csoportok, amelyek a kollégium tagjainak megteremtik a nemzetközi szinten is magas szakmai színvonal eléréséhez a megfelelő környezetet, valamint célul tűzik ki a társadalmilag érzékeny és jól informált értelmiségiek képzését, a szakkollégisták önkifejtésének, önkiteljesedésének elősegítését.

Ez plusz kutatói munkát, tudományos közösséget jelent, meg a szabadidő kifejezetten értelmes célra áldozását. Szakkolival a pécsi egyetem jól ellátott, a Grastyán Endre-, Juhász Jenő-, Kerényi Károly-, Márton Áron-, Óriás Nándor-, Wlislocki Henrik-, és a Szentágothai János Szakkollégium gyakran tart közös tájékoztatókat is.

Grastyán konferencia 2011.

A Tudományos Diákkör (TDK) az egyetemek – és így a Pécsi Tudományegyetem - legfontosabb tudományos értékteremtő szervezete, a hallgatói tudományos munka legfőbb színtere. A TDK keretében a graduális képzés hallgatói közvetlenül vesznek részt intézeteink, tudományos műhelyeink kutatómunkájában. A TDK hallgatók megmérettetésére házi és országos TDK konferenciákon nyílik lehetőség. Karunk hallgatói hagyományosan nagy sikerrel szerepelnek az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon. Jelentősége elsősorban nem is egy-egy új tudományos eredmény megszerzésében, hanem egy szakterületre való rálátás és a kritikus gondolkodás elsajátításában rejlik. A tudományos diákköri munka hagyományosan jó alapul szolgál a sikeres és effektív posztgraduális (PhD) munkához is.

utoljára frissítve: 2011. április 28. 11:04:22

Címkék: szakkollégiumgrastyánjanuspannoniusszentágothaijuhászkerényiwlislockióriás
« vissza