Táncoló Egyetem®

szerzõ: Perjés Beatrix

„Az egyetemisták…, mint a fiatalok nagy része, szívesen táncolnak, amit mintegy sportolásként is fel lehet fogni. Az intenzív testmozgás, ami ráadásul még látványos, színes, emocionális tartalmú, csoportalkotó is, feltétlenül támogatandó.”

PTE hallgató, Táncoló Egyetem Fellépő Csoport tagja; fotó: PTE

Törőcsik Mária marketing rektorhelyettes, a Táncoló Egyetem® projekt megalkotója fogalmazott így a program indulásakor 2000 őszén. A Táncoló Egyetem® létrehozásának célja egy olyan igényes, egyedi jellegű szabadidős program kialakítása volt a felsőoktatásban egyedülálló módon, ami pozitív hatást gyakorol az intézmény pozíciójára. Elindításakor a fő szempont az volt, hogy csak a Pécsi Tudományegyetem diákéletéhez legyen társítható, és tovább erősítse azt az érzést, hogy jó intézményünk hallgatójának lenni. Magas színvonala mellett legyen identitásfejlesztő, az összetartozás érzetét erősítő, a karok közti kommunikációt elősegítő, jelentsen rendszeres testmozgási lehetőséget a hallgatóknak és nívós kulturális programot az egyetem és a város számára. A kurzusokon résztvevők közül többen folytatták tanulmányaikat, illetve jelenleg is tagjai hivatásos táncegyütteseknek, sportegyesületeknek.

„Aki a Táncoló Egyetem® projektben részt vesz, az egy jó és nagy társaságba kerül.” (a horvát, szerb, makedón táncok kurzus egyik résztvevője)

Tovább a Táncoló Egyetem® honlapjára »

utoljára frissítve: 2011. szeptember 15. 15:44:09

Címkék: táncolóegyetemmarketing
« vissza

Táncoló Egyetem®

Táncoló Egyetem®
Projektvezető: Bánkyné Perjés Beatrix 
7622 Pécs, Vasvári P. u. 4. 126. iroda
Telefon: (72) 501-500/ 12123
Fax: (72) 501-500/ 2141
E-mail: tancprojekt@pte.hu