Bejelentkezés

Vallásokról Pécsett

szerzõ: Harka Éva | 2009. március 05. 11:34:14

Vallások és egyházak az egyesült Európában címmel rendezett konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Vallásszociológiai Kutatócsoportja és a Religious Innovation and Pluralism in 21 Century R.I.P.E. European Research Group, mely március 5-én vette kezdetét a PTE felnőttképzési karának nagytermében.

Az egybegyűlteket dr. Font Márta, a PTE rektorhelyettese és Koltai Dénes, a PTE FEEK dékánja köszöntötte. A megnyitón rövid beszédet tartott a PTE BTK dékán-helyettese, dr. Gerner Zsuzsa is. A rendezvényen olyan, napjainkban a vallás és hitélet kapcsán kiemelten fontos témákat járnak körbe, mint a szekularizáció, az egyházak kommunikációja, társadalomban betöltött szerepe.

Koltai Dénes, Gerner Zsuzsa, Font Márta

A nyitóelőadást Reinhold Knoll, a Bécsi Egyetem professzora tartotta, aki a szekularizáció fogalmának történeti bemutatásán után annak folyományaira hívta fel a figyelmet. Az eseményen több neves valláskutató is megosztja majd a nagyközönséggel kutatásainak eredményeit - az egyik legérdekesebbnek Viggo Mortensen dán professzor A valláskutatás Európában című előadása ígérkezik, mely a konferencia zárónapján, március 7-én délután hangzik majd el.

 Vallások és egyházak az egyesült Európában - konferenciát

Címkék: konferenciavalláspécsr.i.p.e.
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni