Bejelentkezés

Helló Világ – megérkeztek a külföldi vendéghallgatók

szerzõ: Weintraut Mária | 2010. február 08. 10:27:47

Ha végignézünk a vendéghallgatókon, egy nagy multikulturális tömeget látunk, mintha az egész világot egyetlen terembe terelték volna be. Összesen 89 külföldi hallgató érkezett több mint 20 országból a hetekben Pécsre. Közülük 44-en az egész tanévet itt töltik. Többségük Erasmus ösztöndíjas, de vannak olyanok is akik a Ceepus Program keretében vagy más egyéb egyetemközi szerződés segítségével jöttek egyetemünkre tanulni.

Külföldi vendéghallgatók a PTE-n; fotó: Tóth Mariann

Jó vendéglátó módjára a Pécsi Tudományegyetem igyekszik a színvonalas oktatás mellett minél színesebb és sokrétűbb szabadidős tevékenységet biztosítani a külföldi hallgatók számára. Több mint 300 kurzus közül választhatnak az ide érkezők, többségében, de nem kizárólag angol nyelven. A szabadidős tevékenységek tárháza pedig végtelen, érdeklődéstől függően rugalmasan alakítható. Minden évben tartalmaz városnézést, közös mozi esteket és látogatást a kiemelt kulturális rendezvényekre, mint például a Mohácsi Busójárás. Segítséget nyújtva így a diákoknak, hogy ne csak itt lakjanak, hanem itt éljenek az elkövetkezendő időszakban és magukkal vihessenek egy szelet nyüzsgő Pécset szerte a nagyvilágba. 

Komlósi László I. és Németh Judit; fotó: Tóth Mariann

A hallgatókat Komlósi Lászó Imre rektori megbízott köszöntötte, majd néhány hasznos és praktikus információt hallhattak Németh Judittól, az intézményi Erasmus koordinátortól. Megismerkedhettek továbbá a kari koordinátorokkal, Krupla Gergőve,l a mentorok vezetőjével és a melléjük rendelt önkéntes mentorral, akiknek önzetlen munkáját ezúton is köszönjük. 

Külföldi vendéghallgatók a PTE-n; fotó: Tóth Mariann

Bízunk abban, hogy vendégeink könnyen beilleszkednek majd, jó emlékekkel térnek majd haza és életük egyik legnagyobb kalandjaként fognak visszaemlékezni a nálunk eltöltött pár hónapra.

Címkék: erasmuspécsorientációsnapkülföldiptevendéghallgatók
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni