Bejelentkezés

Virágoznak az orchideák!

szerzõ: Weintraut Mária | 2010. február 08. 11:31:49

Habár így február elején a télnek még alig-alig látszik a vége és a szemünk már hozzászokott a fakó természethez, van egy hely, mely éppen most borult virágba és szemtelenül kacag a mínuszokon. A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertjében ilyenkor is zajlik az élet és semmihez sem fogható élményben lehet részünk, ha ellátogatunk az ezer színben pompázó Orchidea- és Bromélia-házba.

Orchidea a Botanikus Kertben; fotó: Tóth Mariann

Az ókori mitológia szerint az Orchidea a reménytelen szerelem virága. Hisz a szerelmes ifjú, Orkhisz teste változott orchidea virággá, aki Dionüszosz egyik papnőjébe volt szerelmes, ám szerelme sosem talált viszonzásra.

Virágzó orchidea a Botanikus Kertben; fotó: Tóth Mariann

Igaz, vagy sem, mindenesetre páratlan látvány, amikor több száz orchidea egyszerre virágzik. Ajánljuk minden kedves hallgató, oktató és városlakó figyelmébe. A PTE Botanikus kertje szeretettel várja az érdeklődőket hétfőtől péntekig 8-16 óra között.

Orchidea a Botanikus Kertben; fotó: Tóth Mariann

Talán kevesen tudják, hogy a Botanikus Kert fejlesztése 1952-ben kezdődött el. A területet 1989-ben nyilvánították megyei természetvédelmi területté. Az 5,2 ha területen több mint 1200 cserje és fa, valamint legalább 2000 évelő növény található. Az Orchidea- és Bromélia-házban az orchideákon kívül liánnövények, broméliák, rovarevő növények, cikászok és páfrány-félék találhatók meg, közel 350 fajjal és fajtával.

Orchidea a Botanikus Kertben; fotó: Tóth Mariann

Érdeklődni lehet: 503-600/4277, 4135

Botanikus Kert honlapja »

Címkék: pécsbotanikuspteorchideakerbromélia
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni