Bejelentkezés

Voltál már Nemzetközi Esten?

szerzõ: Obradovic Ena | 2010. február 15. 15:00:39

Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vezetősége szervezi idén is a méltán nagyhírű Nemzetközi Estet. 2010. február 20-án 20 nemzet ételeit lehet majd megkóstolni, bemutatkozó műsorral is készülnek, végül pedig fergeteges nemzetközi buli várja az érdeklődőket.

Frédéric Zuhorn, az EGSC vezetője; fotó: Tóth Mariann

Ez a mára már hagyományossá vált nagy volumenű rendezvény arra hivatott, hogy egy este ereéig összehozza az Orvostudományi Kar angol és német programjában részt vevő közel ezeregyszáz külföldi hallgatót, illetve az egyetem valamennyi karának külföldi vendéghallgatóit és magyar hallgatóit. Az est folyamán egyetemünk külföldi hallgatói - egyesek nemzeti viseletükben - egy kisebb előadással képviselik hazájukat, emellett pedig megismerkedhetünk anyaországuk tradicionális gasztronómiai fogásaival is.

Nemzetközi Est 2009; fotó: Tóth MariannA szórakoztató programok mellett, minden évben számos diplomáciai nagykövet és tudós szakember is tiszteletét teszi a rendezvényen. Ez idén sem lesz másként, mivel jó néhány ország követségének képviselői mellett Ulla Schmidt egykori német egészségügyi miniszter, a Bundestag jelenlegi tagja és prof. dr. dr. Reinhard Urban a Mainz-i Egyetem akadémiai igazgatója, Orvostudományi Karának volt dékánja, valamint a törvényszéki orvostan osztályának jelenlegi vezetője is már megerősítette részvételi szándékát. A külföldi vendégek mellett, tavalyi évhez hasonlóan a Pécsi Tudományegyetem Rektora is jelen lesz a rendezvényen. 

Philip Grambach; fotó: Tóth MariannAz előkészületek már lázasan folynak, Frédéric Zuhorn, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat elnökének elmondása szerint már húsz csapat jelezte, hogy szívesen képviselné hazáját az eseményen. A rendezvény teljes lebonyolítása a hallgatók feladata, a nagykövetekkel való egyeztetéstől a grafikai kivitelezésig mindent maguk végeznek el, külső segítség nélkül. Ez utóbbiért Philip Grambach felel: „Szerettünk volna egy mindenki által könnyen felismerhető és megjegyezhető motívumot a plakátokra és meghívókra, ezért döntöttünk úgy, hogy a már tavalyról is ismert bolygó szimbólumot használjuk fel egy új háttérrel".  

Jelenleg az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat tizenöt tagja dolgozik az est sikeres lebonyolításán és természetesen azok a diákok, akik majd képviselik országukat. Frédéric Zuhorn külön kiemelte, hogy rendkívül örülnek annak, hogy idén első alkalommal a HÖK-nek is lesz magyar asztala a rendezvényen.  

A 2010-es Nemzetközi Est este hat órakor kezdődik a dr. Romhányi György aulában. A belépés mindenki számára ingyenes. Az ételek kóstolásához az angol és német hallgatói szolgáltató irodákban lehet jegyeket vásárolni, a szervezők az eladásokból befolyó teljes összeget a Gyermekklinika számára ajánlják fel.

Nemzetközi Est 2009; fotó: Tóth Mariann

A rendezvény angol nyelvű.

Címkék: áoknemzetközipécspte2010estinternationalevening
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni