Bejelentkezés

Idén is tarolt a Nemzetközi Est (fotógaléria!)

szerzõ: Obradovic Ena | 2010. február 23. 13:43:50

Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vezetősége szervezésében 2010. február 20-án megrendezésre került az idei Nemzetköz Est. A mára már hagyományosnak is mondható rendezvénynek ez évben is a dr. Romhányi György aula adott otthont, így február 20-án 20 nemzet ételeit lehetett megkóstolni, a hallgatók bemutatkozó műsorral is készültek, végül pedig fergeteges nemzetközi bulival zárult a méltán nagyhírű rendezvény.

Dr. Gábriel Róbert, Dr. Németh Péter, Frédéric Zuhorn; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Az esemény célja, hogy legalább egy este ereéig összehozza a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, illetve az egyetem más karain tanuló 1100 külföldi hallgatót, lehetőséget biztosítva számukra, hogy bemutassák hazájuk tradicionális ételeit, zenéit, öltözékeit, a vendégek pedig így első kézből informálódhatnak a körülöttünk élő nemzetek hagyományairól. A performanszok mellett a látogatók megkóstolhatták többek közt a japán sushit, kanadai potine-t, lengyel kopytkát, amerikai milk shake-et vagy az ír kávét. 

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

A szórakoztató programok mellett, minden évben számos diplomáciai nagykövet és tudós szakember is tiszteletét teszi a rendezvényen. Ez idén sem volt másként, mivel jó néhány ország követségének képviselői mellett Ulla Schmidt egykori német egészségügyi miniszter, a Bundestag jelenlegi tagja és Prof. Dr. Dr. Reinhard Urban a Mainz-i Egyetem akadémiai igazgatója, Orvostudományi Karának volt dékánja, valamint a törvényszéki orvostan osztályának jelenlegi vezetője is részt vett ezen a nagyszerű rendezvényen. De Ausztria, Horvátország, Finnország, Franciaország, Németország, Ghána, India, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Románia, Szaúd-Arábia és Svédország nagykövetsége is képviseltette magát. A külföldi vendégek mellett, tavalyi évhez hasonlóan dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora, illetve dr. Németh Péter az Általános Orvostudományi Kar dékánja sem hagyta ki a lehetőséget, hogy kevésbé formális keretek között is elbeszélgethessen az egyetem hallgatóival. 

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Ez volt a harmadik alkalom, hogy ilyen formában került megrendezésre a Nemzetközi Est, s bár a POTE aula már eddig is sok alkalommal adott otthon ennek a rendezvénynek, az utóbbi háromtól eltekintve diplomaták, követségi képviselők nem vettek részt rajta. Az Est teljes lebonyolításáért az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat tagjai feleltek, akik profikat megszégyenítő módon álltak helyt minden téren, de nem feledkezhetünk meg az országukat bemutató diákokról sem, akik, mint minden évben, idén is kitettek magukért és remek hangulatot varázsoltak a teltházas rendezvényen. 

Nemzetközi Est 2010; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

Az ételek kóstolásához az angol és német hallgatói szolgáltató irodákban lehetett jegyeket vásárolni, a szervezők pedig az eladásokból befolyó teljes összeget a Gyermekklinika számára ajánlották fel. Ez a szombat este a diákok kulturális sokszínűségének ünnepléséről szólt, és ahogyan Rektor Úr is kiemelte beszédében, a nemzetköziesedés rendkívül fontos szerepet tölt be az egyetem életében, különösen napjainkban, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa.

Címkék: áoknemzetközipécspte2010estinternationalevening

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni