Bejelentkezés

Az EKF a miénk is!

szerzõ: Weintraut Mária | 2010. május 21. 09:54:00

Már javában zajlanak a programok a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat égisze alatt. A városban zajló kulturális sokkot azonban nem kell, sőt nem is lehet az egyetemtől külön lapon említeni. Nem csak azért, mert az itt tanuló közel harminc ezer hallgató előszeretettel van ott a koncertek első soraiban. A hat kulcsprojekt közül kettő az egyetem szoros együttműködésével jöhetett létre.

Egyetemi Hallgatók a Színház-téren

Közös (egyetemi-EKF) projektek

A Zsolnay kulturális negyed a Zsolnay gyár reinkarnálódásaként állít emléket a nagy múltú pécsi polgárcsaládnak. Az eddig hasznosítatlan műemléki épületek új designt és új funkciót kapnak.  Ezek közül egyik az egyetemi negyed, mely a Művészeti Karnak, a Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs és Médiatudomány Tanszékének és a Filmtudományi és Vizuális Kultúra Szemináriumának ad majd új otthont.

Zsolnay Kulturális Negyed - látványterv
További képek »

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

A három nagy könyvtár (Pécsi Városi Könyvtár, Csorba Győző Megyei Könyvtár és PTE Központi Könyvtár) valamint a PTE ÁJK-KTK kari könyvtárának integrációjával jön létre. Az Állam- és Jogtudományi kar és a Közgazdaságtudományi kar szomszédságában egy olyan világszínvonalú technikával felszerelt könyvtár kap majd helyet, melyhez kutatószobák, internetes munkaállomások, két egyenként 200 fős előadó és egy 150 fős konferenciaterem is tartozik.

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont - látványterv
További képek »

Programok

EKF Pécs2010A szerteágazó tudományos élet szervezésében is aktív szerepet tölt be a PTE. Számos konferencia, kongresszus, és workshop fémjelzi a 2010-es évet. Ezek közül már lezajlott a Mandulavirágzási Tudományos Napok. Nyáron vár még ránk viszont számos nyári egyetem, az 1. Sz. Gyakorló Iskolánk kórusa Kínába utazik a Kórus Olimpiára, a Janus Egyetemi Színház társulatával pedig a Dóm téren találkozhatunk (Küklopsz projekt, utcaszínházi előadások), hogy csak a néhány programot említsünk a nyári kavalkádból.

Ősszel Liszt Ferenc emlékére rendezett nemzetközi zenei szimpózium (PTE MK Improvisatio -Creatio Nemzetközi Szimpózium, 2010 szeptember) és a Temporary City névre hallgató nemzetközi urbanisztikai projekt (PTE PMMK, 2010 szeptember) bővíti az események sorát.

Ajánljuk

  • Az egyetemi EKF rendezvényekről, programokról további információk a folyamatosan frissülő Pécs2010 menüpont alatt.
  • Az Pécs2010 Európai Kulturális Fővárosa projekt hivatalos honlapja naprakész információkkal és programkeresővel.
  • Az egyetemi programok elérhetők angol és német nyelven az angol és német honlapon a Pécs2010 menüpontokban; valamint az EKF programkereső is elérhető angol, német és horvát nyelven! 
Címkék: ekfegyetemitudásközpontpécszsolnaypécs2010pteangolprogramokkaptárnémet
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni