Bejelentkezés

Nemzetközi humán erőforrás fejlesztési konferencia a FEEK-en

szerzõ: Tóth Mariann | 2010. június 02. 15:57:12

Több, mint 25 ország 150 neves képviselője vesz részt a nemzetközi konferencián, amelyet a University Forum for Human Resource Development és az Academy of Human Resource Development évente közösen rendez meg. A 11. Nemzetközi Európai Humán Erőforrás Fejlesztési Kutatási és Gyakorlati Konferencia, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara (PTE FEEK) június 2-4. között ad helyt „Humánerőforrás-fejlesztés a globális mobilitás korában" címmel, talán a legjelentősebb nemzetközi konferencia, amelyet a fiatal kar eddigi fennállása során rendezett.

PTE FEEK - 11. Nemzetközi Európai Humán Erőforrás Fejlesztési Kutatási és Gyakorlati Konferencia; fotó: Aknai Péter

A konferencia megnyitóján elsőként Gábriel Róbert köszöntötte a konferencia résztvevőit. Kifejtette, hogy mennyire fontos szerepe van az emberi erőforrás fejlesztésnek - különösen Magyarország esetében - hiszen kis országunk nem olyan gazdag természeti kincsekben. Koltai Dénes, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánja bemutatta a kar rövid történetét, majd az emberi erőforrás fejlesztésének létjogosultságát, szükségességét hangsúlyozta. Klein Sándor, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet vezetője a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón elmondta: Magyarország emberi erőforrások tekintetében tehetősnek mondható, de nagy szüksége van arra, hogy merítsen az európai erőforrás-fejlesztési gyakorlatból, amire a konferencia teret ad.

PTE FEEK - 11. Nemzetközi Európai Humán Erőforrás Fejlesztési Kutatási és Gyakorlati Konferencia; fotó: Aknai Péter

A University Forum for Human Resource Development részéről Jim Stewart professzor és az Academy of Human Resource Development részéről pedig Lane Morris M. professzor nyitotta meg a szakmai napokat. Végül, de nem utolsó sorban Cseh Mária - aki mind a PTE-n, mind a George Washington Egyetemen tanít - nagyon sok érdekes előadást kívánt a résztvevőknek és reményét fejezte ki, hogy a konferencia remek alkalmat biztosít gyümölcsöző, kultúrákon átívelő kapcsolatok kialakulásához.

A konferencia fő előadói:

  • Szűcs Ildikó vezérigazgató, Magyar Posta Zrt. (Emberi erőforrás fejlesztési stratégiák a határok nélküli európai postai szolgáltatások piacán: a magyar nézőpont)
  • Szőcs László alelnök, MOL Zrt. (Emberi erőforrás fejlesztési kihívások egy magyar tulajdonú multinacionális vállalatnál)
  • Peter Kuchinke professzor, USA (Human Flourishing as a Core Value for HRD in the Age of Global Mobility)
  • Prof. John Walton, UK  (Human Resource Development in the Era of Global Mobility - Some Reflections)

 A konferencia programja

Címkék: konferenciafeekpécsptemobilitásaglobálishumánerőforrás-fejlesztés
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni