Bejelentkezés

A JESZ a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztiválon!

szerzõ: Harka Éva, UnivPécs | 2010. július 19. 14:00:57

Különleges darabbal vesz részt a PTE Janus Egyetemi Színháza a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében szervezett Cirkusz-és Utcaszínház Fesztiválon Tóth András Ernő rendezésében: ez a Küklopsz projekt.

Küklopsz Projekt JESZ; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Olyan mezőkre lépünk, amilyeneken még nem jártunk: ez az első alkalom, hogy a JESZ utcaszínházi előadást hoz létre - tájékoztat az egyszemű óriás hangja, Mikuli János. „Az ötlet, maga a téma, a Küklopsz és a forgatókönyv is Katona Imre nevéhez fűződik, aki több előadást is rendezett már a Janus Egyetemi Színházban, s van e téren tapasztalata, elég. Már két éve foglalkoztat minket a darab, de sok pályázat és megvalósítási elképzelést követően most sikerült a munkát elvégeznünk."

A Küklopsz projekt különböző művészeti ágak találkozóhelye, hiszen Mészáros Péter a Küklopszhoz filmet forgatott, melynek részei a darabban is láthatóak lesznek, de vetítik Pécs különböző pontjain is, lesz benne tánc Nyisztor Miklós előadásában, főszerepet kap Rozs Tamás zenéje és Bordás Attila koreográfiája, a Küklopsz óriásbábját pedig a Művészeti Kar hallgatói készítették el.

Az előadásban a Janus Egyetemi Színház valamennyi férfi tagja részt vesz majd, sőt, bekapcsolódnak a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatói is, valamint olyan „régi JESZ-esek", mint Adrojáni Bálint és Kocsis Gergely. „A Küklopsz projekt maszkulin darab" - mondja Mikuli János - A JESZ leányai közben a szegedi 20. THEALTER - Tolnai Világlexikona nemzetközi színházi fesztiválon vendégszerepelnek."

A Küklopsz projekt előadásai: július 21-23 (szerda, csütörtök, péntek), este 21 órától a Barbakánnál.

Küklopsz Projekt JESZ

Címkék: fesztiválegyetemipécsjeszszínházptejanuscirkuszutcaszínház
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni