Bejelentkezés

A PTE-n tanácskoztak az EKF-egyetemek (frissítve Andor László előadásával!)

szerzõ: Tóth Barbara | 2010. október 15. 13:50:08

Idén a Pécsi Tudományegyetem (PTE) volt a házigazdája az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetség közgyűlésének és éves konferenciájának, ahol 15 európai ország negyven előadója osztotta meg tapasztalatait. Az előadások fő témái elsősorban a szegénységről és a társadalmi kirekesztettség elleni harcról, valamint az EKF program értékeléséről szóltak.

Egyetemi vezetők, oktatók és a kultúra területén jártas szakemberek egyaránt képviseltették magukat a konferencián: Európa 15 országából csaknem 40 előadó tisztelte meg az eseményt jelenlétével, előadásokat tartva három szekcióban. Körüljárták az Európa Kulturális Fővárosa program, a szegénység és kirekesztettség elleni küzdelem fontosságát és ezek kapcsolatának tematikáit.

EKF Egyetemi Szövetség – Compostela Egyetemi Szövetség Közös Konferenciája

A UNeECC-Compostela Konferencián meghívott előadóként részt vett többek között Andor László, az Európai Bizottság Szociális és Foglalkoztatáspolitikai biztosa is, aki előadásában az EKF törekvések és az egyetemi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozta a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelemben.

A konferencia kiemelt előadói között szerepelt továbbá a brüsszeli Oktatási és Kulturális Főigazgatóság Európa Kulturális Programért  felelős főtisztviselője, Jean-Philippe Gammel, a European Access Network Elnökasszonya, Mary Tupan-Wenno asszony, az 2010 Isztambuli EKF Elnökség elnöke, az Esseni EKF Iroda Ügyvezető helyettese, valamint a Cork 2005 EKF Iroda Programigazgatója is.

EKF Egyetemi Szövetség – Compostela Egyetemi Szövetség Közös Konferenciája

Az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége a Pécsi Tudományegyetem kezdeményezésére alakult 2006-ban, a 15 alapító egyetem mára 36 további taggal bővült Európa több mint 20 országából. A Szövetség titkársága továbbra is a PTE-n működik, és egy fiatalos, lendületes, dinamikusan fejlődő szervezetként színesíti a pécsi egyetemi életet.

Andor László előadásának vázlata:

 

 

Címkék: ekfpécsuneec
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni