Bejelentkezés

Segítenek a PTE hallgatói

szerzõ: PTE | 2011. április 14. 13:29:09

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Pécs-Normandia Lions Club, a Pécsi Tudományegyetem és a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Az április 13-án aláírt együttműködés célja, hogy a családi napköziben és a nyári táborokban minél több fiatal felnőtt vegyen részt a nemes célú, önkéntes munkákban.

Prof. Dr. Kovács L. Gábor, Simon Béláné és Zag Gábor; fotó: Villányi Máté, UnivPécs

A LIONS mozgalom a világ egyik legnagyobb jószolgálati szervezete, és az ENSZ alapokmányának egyetlen civil aláírója. A Pécs-Normandia Lions Club huszonöt pécsi önkéntessel működteti a „MentőÖv" Szülőszállást, valamint a Lions Suli Családi Napközit. A szülőszálláson a Pécsett kezelt beteg és koraszülött gyermekek szülei lakhatnak térítésmentesen a gyógykezelés időtartama alatt. A 2010-ben bővített 10 szobás, 28 férőhelyes szállás minden igényt kielégít, valamennyi szobához külön fürdőszoba tartozik. A napköziben rászoruló diákok ingyenes délutáni ellátását és tanítását végzi az egyesület a „tanulj, ne kallódj" mottót a zászlajára tűzve, hiszen nagyon sok tehetséges gyermek fordít hátat az iskolának és a tanulásnak a rossz közeg hatására. A klub üzemeltetését az önkéntes munkák mellett adományokból, az adó 1 %-ának felajánlásból, jótékonysági rendezvények bevételéből és pályázati pénzekből finanszírozzák. 

A Pécsi Tudományegyetem elsőként lépett a Lions Club felé, amely a hallgatók számára nagyon sok tapasztalatot nyújthat a jószolgálatról és az egyenlő bánásmód elvéről. A megállapodás értelmében a PTE az EHÖK közreműködésével meghirdeti hallgatói között a klubnál végezhető önkéntes munka lehetőségét, így a jelentkezők közvetlen betekintést nyerhetnek az egyesület jószolgálati tevékenységébe, és maguk is hozzájárulhatnak a nemes program sikeréhez.

Címkék: pécsehökegyüttműködésimegállapodáslionsclubnormandia
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni