Bejelentkezés

Kié a világ? ICWiP 2011

szerzõ: Harka Éva, UnivPécs | 2011. július 18. 13:41:21

Az idei ICWiP címe „Whose World?’ – Transnationalism and Glocalisation in the 21st century”, s ehhez kapcsolódó előadásokon és workshopokon vehet részt elsősorban az a mintegy 150 hallgató, akik a világ több mint 50 országából érkeztek a kultúrhét miatt Pécsre. A nyilvános programot július 15-én nyitották meg a PTE BTK Vargha Damján Konferenciatermében.

ICWiP 2011; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

A Kultúrhét szervezőinek első számú célja 2011-ben, hogy a nyári egyetemi programelemeket fejlessze, konferenciáira és workshopjaira ezért nemzetközi hírű, elismert tudósokat és kutatókat tudott előadóként meghívni. A főszervező SIEN Alapítvány társszervezőjével, a PTE Bölcsészettudományi Karával, és kiemelt partnerével, a PTE Állam- és Jogtudományi Karával idén arra törekszik, hogy a rendezvény hosszú távú fenntarthatósága érdekében, a régió legversenyképesebb és egyik legszínvonalasabb nyári egyetemi rendezvényévé tegye a nagy hagyományokkal bíró kultúrhetet. 

Az idei év egyik kiemelt programja a csütörtöki diplomata kerekasztal, melyre Algéria, Brazília, Egyiptom, Franciaország, Horvátország, Indonézia, Marokkó, Németország, Tunézia, Oroszország, Szlovénia képviselőit várják.

A pénteki előadások is érdekesnek ígérkeznek: a japán Mitsugi Endo tart előadást a földrengés utáni Japánról, a magyar Ternák Gábor professzor pedig a HIV/AIDS afrikai társadalmakra gyakorolt hatásáról. 

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, az ICWiP előadásai idén is nyitottak a nagyközönség, az érdeklődők számára. (A belépés ingyenes, az előadások nyelve angol).

További információ és részletes program: www.icwip.hu

Címkék: pécsicwip2011whoseworld
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni