Bejelentkezés

Különleges Nemzetközi Est (VIDEÓ)

szerzõ: Tóth Mariann | 2012. március 26. 13:54:00

Csaknem 2000 külföldi hallgató tanul a PTE karain. Az évente megrendezett Nemzetközi Est az ő ünnepük, különböző kultúrák találkozása, tánccal, zenével és közel 60 nemzet fiataljainak lelkesedésével. Idén március 24-én az EXPO Centerben ünnepelték együtt a kulturális sokszínűséget.

Martin Triphan, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) angol program elnöke és Marlon Asbach, a német program elnöke köszöntötték az egybegyűlt vezetőket, diplomatákat és a hallgatókat. Őszintén üdvözölték a nemzetek ilyen békés együttlétezését. Frédéric Zuhorn, az EGSC tiszteletbeli elnöke kifejtette, hogy az orvoskaron a nemzetek békés egymás mellett élése példaértékű, továbbá megköszönte, hogy itt, Magyarországon segítünk nekik, hogy álmuk valóra váljon: orvosok lehessenek. „Ez az est kis utazást nyújthat több kultúrában, talán ez lesz a leggyorsabb utazás a legtöbb országba egyszerre".

Prof. Dr. Miseta Attila, Prof. Dr. Dr. Urban és Prof. Dr. Bódis József; fotó: Tóth Mariann

Bódis József rektor köszöntőjében hangsúlyozta, milyen fontos az egyetemnek, hogy ennyi külföldi hallgató döntött úgy, hogy tanulmányait itt folytatja, valamint kiemelte a magas színvonalú oktatás fontosságát. Majd Prof. Dr. Dr. Urban, a Mainz-i egyetem dékánja is köszöntötte a megjelenteket, megköszönte, hogy részt vehet egy ilyen különleges eseményen. Miseta Attila, az ÁOK dékánja is szívből üdvözölte az esten megjelent diplomatákat is - gratulált a főként hallgatói szervezésben megvalósuló nagyszabású rendezvényhez, mely egyben a kultúrák sokszínűségének ünnepe is. A hagyományokhoz híven nagyon sok nagykövet és konzul tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével.

Nemzetközi Est 2012; fotó: Tóth Mariann

A nagy sikernek örvendő rendezvényen a közel 3000 látogató megkóstolhatta több mint 20 ország ételeit: Ausztria, Ciprus, Görögország, Hollandia, Irán, Írország, Izrael, Japán, Korea, Magyarország, Mexikó, Németország, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Törökország, valamint az USA - csak hogy néhányat említsünk - különleges ételeiből és italaiból kaphattak ízelítőt az érdeklődők. Bódis József rektor nem csak jelenlétével tisztelte meg a Nemzetközi Estet, hanem ő maga főzött egy remek pincepörköltet az EHÖK vezetőségének közreműködésével.

Nemzetközi Est 2012; fotó: Tóth Mariann

Idén is az EXPO Center adott otthont a Nemzetközi Estnek, ahol a Zsolnay teremben az országok hosszabb-rövidebb bemutatása mellett az egyes tehetséges diákok is megmutatkozhattak. Így az est vendégei találkozhattak az itt tanuló hallgatókkal, megcsodálhatták táncaikat és zenei sokszínűségüket is megismerhették. Az Angster teremben viszont elsősorban a zenéé volt a főszerep, hallgatói produkciók keretében. A Nemzetközi Est bevételét jótékonysági célra fordítják.

GALÉRIA megtekintése »

Címkék: nemzetköziest2012
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni