Bejelentkezés

Bódis Józsefet javasolja a PTE Szenátusa rektornak (VIDEÓ)

szerzõ: PTE | 2014. február 20. 15:23:44

Ma délután megtartotta rektorválasztó szenátusi ülését a Pécsi Tudományegyetem. Az egyetem legfőbb döntéshozó testülete Bódis Józsefet javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a PTE vezetői tisztségének betöltésére.

A Pécsi Tudományegyetem rektori tisztségére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013. november 15-én írt ki pályázatot. A pályázati kiírásban meghatározott határidőig két jelölt nyújtotta be pályázatát, alfabetikus sorrendben: Dr. Bódis József jelenlegi rektor, valamint Dr. Mellár Tamás, a PTE Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázatokat áttanulmányozta és megállapította, hogy azok a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

Rektorválasztó szenátusi ülését tart a Pécsi Tudományegyetem / Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

Így kerülhetett sor ma délután a PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulában a rektorválasztó szenátusi ülésre. A leadott, érvényes szavazatok közül végül huszonnyolcat kapott Bódis József, míg Mellár Tamást hat szenátor támogatta. A fentiek alapján a Pécsi Tudományegyetem Bódis Józsefet javasolja a pályázat kiírójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetem rektorának.

 Bódis József (balról) és Mellár Tamás / Fotó: Aknai Péter

A minisztérium által kinevezendő rektor 2014. július 1-től, négy éven át töltheti majd be a PTE vezetői tisztségét. A kiírás szerint a pályázat elbírálásának határideje 2014. május 15-e.

Címkék: szenátusiülésrektorválasztó
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni