Bejelentkezés

Az Egészségtudományi Kar sajtóközleménye

szerzõ: Prof. Dr. Bódis József | 2008. november 18. 15:49:17

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara a médiában megjelent, a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában 2008. november 13-án történt vérvétellel kapcsolatosan az alábbi sajtóközleményt adja ki:

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (a továbbiakban Kar) nincsen köze a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában 2008. november 13-án történt vérvételhez.

A Kar humán kísérletes, vérvétellel járó, az antioxidánsok hatását vizsgáló kutatás végzésére más személynek, szervezetnek engedélyt, megbízást nem adott és nem is adhatott, mert erre nincs hatásköre.

A vérvételt végző orvossal, R. Zs.-vel sem hallgatói jogviszonyban, sem munkaviszonyban, sem közalkalmazotti jogviszonyban, sem munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem áll a Kar. Az ügyben megjelent sajtónyilatkozatokkal ellentétben humán kísérletes, vérvétellel járó, az antioxidánsok hatását vizsgáló kutatási témában a Kar egyetlen hallgatója sem rendelkezik elfogadott kutatási tervvel, ilyen kutatás lefolytatására a Kartól engedélyt, megbízást egyetlen hallgató sem kapott.

A Kar mindenkor nagy figyelmet fordított arra, hogy az itt folyó kutatások szakmailag, jogilag és etikailag is megalapozottak legyenek, a lefolytatásukhoz szükséges minden engedély, nyilatkozat rendelkezésre álljon.

Az ügy megnyugtató rendezése érdekében a Kar dékánja belső vizsgálatot rendelt el, valamint a Kar illetékes munkatársait a tényállás megállapítása érdekében indított külső vizsgálatokkal kapcsolatosan a jogszabályok adta keretek között a legteljesebb körű együttműködésre utasította.

Prof. Dr. Bódis József
dékán

Címkék: sajtóközleményetkpécs
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni