Bejelentkezés

PEN 2009: Idén is Neked zenélnek

szerzõ: Mester Zoltán | 2009. február 12. 15:28:24

Három színpadon, nyolc külföldi fellépővel, mintegy ötven zenekar részvételével rendezi meg idén a PTE EHÖK a Pécsi Egyetemi Napokat április 22- 25. között. Az előző években megszokott egyedülálló hangulat, a minőségi programok, és az olcsó jegyárak maradtak, viszont új helyszínen, létszámkorlát nélkül bárki számára elérhető lesz a PEN.

Gábriel Róbert, Ruzsa Csaba, Tóth Bertalan; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécsBár a Zsolnay gyár területe sajátos atmoszférát teremtett a koncerteknek, a PEN mára jócskán túllépte a terület befogadóképességét. A szervezők ezért idén a pécsi Bőrgyárat (Siklósi út 22.) választották a zenei napok helyszínéül. Miközben a Bőrgyár is rendelkezik a korábban sokak tetszését elnyerő gyártelep jelleggel, több előnnyel rendelkezik elődjénél. „Kényelmesebb, nagyobb, tágasabb"- indokolta a döntést Szabó Gábor főszervező, az EHÖK elnöke. „Nagyobb volumenű zenei programokat rendezhetünk az idén már 1200, illetve 750 m² -es fesztiválsátrakban. Ezen kívül nem húzódik el közvetlenül a bejárat előtt főút, és a környéken lakókat sem zavarjuk. Könnyen megközelíthető, nem esik ki a városból, és aki régebben el tudott jutni a Rákig, annak ez sem okozhat problémát."

A Pécsi Tudományegyetem mellett a város és az EKF továbbra is kiemelt rendezvényként tekint a PEN-re. Tóth Bertalan alpolgármester elmondta, hogy már tavaly is sikeres együttműködés jegyében zajlott a fesztivál, és az évről-évre színesedő program fontos tényezője lesz a 2010-es évnek.

Gábriel Róbert, Ruzsa Csaba, Tóth Bertalan, Szabó Gábor, Stemler Miklós; fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

„Fontosak a hallgatói nagyrendezvények"- jegyezte meg Gábriel Róbert rektor. „Az egyetemisták életének része kell, hogy egyen az egyetem kulturális élete. A Pécsi Egyetemi Napok jó alkalom arra, hogy a városban elkülönülő karok diáksága találkozzon egymással."

A PEN 2009 költségvetése mintegy 25-30 százalékkal haladja meg a tavalyiét. Bár a Bőrgyár több ember befogadására is alkalmas, a szervezők 3000-3200 biztos fesztiválozóval számolnak. A közel 30 milliós nagyságrendű költségvetésből jelentékeny részt vállalt az EKF Központ, és az Ifjúsági Ház is támogatja anyagilag a rendezvényt.

Ruzsa Csaba, az EKF Menedzsment Központ vezetője fontosnak érezte hangsúlyozni, hogy „a Pécsi Tudományegyetem nélkül nem lehet EKF-et szervezni". Ugyanakkor köszönetet mondott az egyetem részéről érkező segítségért, az idei évre, illetve jövőre tervezett hatalmas programkínálatért. Az ügyvezető elmondta, hogy segítik a PEN országos szintű bemutatását, népszerűsítését. Emellett jelezte, hogy továbbra is élénk kommunikációt kívánnak folytatni a diákokkal a hallgatói önkormányzatokon keresztül, és hogy jövőre a PEN támogatását is emelni fogják.

A tavalyi nagy sikerű tehetségkutatót idén is megrendezik (amelynek nyertesei idén már fellépőként mutatkoznak be), a meghosszabbított határidőnek köszönhetően a zenekarok még február 25-ig nevezhetnek a versenyre.

Tehetségkutatóra nevezés »

Akik ott lesznek:

Transglobal Underground (UK), Bauchklang (A), Firewater (USA), Ez3kiel (F), Quimby, Irie Maffia, 30Y, Bëlga, PASO, Kiscsillag, Vágtázó Csodaszarvas, Žagar, Anima Sound System, Csík zenekar, Zuboly, Psycho Mutants, Copy Con, Amber Smith, Eszter & a GumiZsuzsi, Subscribe, Suhancos, Goulasch Exotica, The Moog, WOMBOLOMBAKÉHÉ ORCHESTRA (F), Disciplin A Kitschme (SRB), Vunemy (BiH), The Inspector Cluzo (F), Napra, Korai Öröm, Uno y Medio, Yellow Spots, Fish!, Ludditák, Peet, Romano Drom, Yava...

Címkék: penpécspte2009ehÖk
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni