Bejelentkezés

Szombaton Nemzetközi Est: bemutatkozik 24 ország

szerzõ: Tóth Mariann | 2009. február 18. 15:38:25

Idén másodszor rendezi meg az Általános Orvostudományi Kar vezetősége és az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat a nagyszabású Nemzetközi Estet, 2009. február 21-én a Dr. Romhányi György Aulában.

Dr. Németh Péter, az ÁOK dékánja; fotó: Tóth MariannNémeth Péter, az ÁOK dékánja elmondta, hogy 39 országból érkeznek hallgatók az angol és német nyelvű képzésre. Mind a 39 ország nagykövetségét meghívták a Nemzetközi Estre, 16 ország nagykövete, első titkára, vagy második titkára jelen lesz az eseményen, örömmel képviselik országukat. Ezek az államok a következők: Ausztria, Cseh Köztársaság, Dél-afrikai Köztársaság, Finnország, Franciaország, India, Indonézia, Irán, Izrael, Németország, Nigéria, Norvégia, Olaszország, Pakisztán, USA. Tavaly is szép számban jelen voltak a Nemzetközi Esten vezető diplomaták, ami azt is jelzi, hogy fontosnak érzik, hogy saját országuk hallgatóival tartsák a kapcsolatot - osztja meg velünk dékán úr meggyőződését. „Ez egy óriási dolog, és nagyban hozzájárul a hallgatók és nagykövetségük közti jó és folyamatos kapcsolattartáshoz. Nagyfokú segítőkészséget látok a nagykövetségek részéről - mondta Németh Péter."

International Evening 2008International Evening 2008

International Evening 2008International Evening 2008

Idén 25 éves az angol, valamint 5 éves a német nyelvű képzés az Általános Orvostudományi Kar méltán népszerű orvos és fogász szakjain. Angol nyelvű orvosképzés itt indult először Magyarországon, amelyre méltán lehet büszke a PTE. A Nemzetközi Esten bemutatkoznak a külföldi hallgatók, akik 24 országot képviselnek, nemzeti ételeikkel, zenéikkel, táncaikkal népviseletben. Az est folyamán ételbónok megvásárlásával mindenkinek lehetősége nyílik különleges nemzeti ételek kóstolására, jó hangulatú beszélgetésre a nagykövetekkel, és más magas rangú diplomatákkal.

Frédéric Zuhorn, Daniel Livingston - az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat elnökei; fotó: Tóth Mariann 

„Ilyen formában második alkalommal rendezzük meg a Nemzetközi Estet, de 15 év óta minden második évben volt nemzetközi est. 2007 előtt nem hívtunk diplomatákat az eseményre, csak a külföldi hallgatók voltak jelen" - osztja meg velünk Daniel Livingston, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat egyik elnöke. „A rendezvény elsődleges célja, hogy hidat építsen a külföldi hallgatók és konzulátusaik között, hogy találkozásra és beszélgetésre teremtsen lehetőséget. Továbbá a különböző kultúrák magyar környezettel való találkozása is előtérbe kerül, így többek között a környező vállalatok, szervezetek, egyesületek is közelebb kerülhetnek a hallgatókhoz, például tombola-felajánlások révén." - vélekedik Daniel. „Ez különösen fontos, hiszen orvostanhallgatókról beszélünk, akiknek köztudottan kevés az idejük. Célunk a Nemzetközi Esttel az is, hogy a külföldi hallgatók többet találkozzanak a magyar kultúrával, a környezettel, ahol élnek" - mondja Frédéric Zuhorn, az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat másik elnöke.

A Nemzetközi Est programja »

Címkék: áoknemzetközipécspteestinternationalevening
« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni