Bejelentkezés

Fergetes volt a Nemzetközi Est (galéria!)

szerzõ: Obradovic Ena | 2009. február 23. 09:44:16

A Nemzetközi Est 15 éves múltra tekint vissza, de immár második alkalommal az Általános Orvostudományi Kar és az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat a külföldi hallgatók országainak diplomáciai képviselőit is meghívta a nagyszabású estre, amely méltán mondható nemzetközinek.

International Evening 2009; photo: Mariann Tóth International Evening 2009; photo: Mariann Tóth

International Evening 2009; photo: Mariann Tóth International Evening 2009; photo: Mariann Tóth

Az eseményre 16 országból érkezett nagykövet, első- vagy második titkár, akik örömmel képviselték hazájukat. Dr. Gábriel Róbert rektor nyitóbeszédében kiemelte a nemzetköziség fontosságát az Egyetemen és azt, hogy az ilyen alkalmak kiválóak arra is, hogy egy pillanatra megálljunk és megismerjük egymást. Csernus Valér, az ÁOK dékánhelyettese pedig hozzátette, hogy 1984 óta van angol nyelvű képzés a Karon és jelenleg 39 ország 1100 fiatalja tanul az Orvostudományi Karon. Majd megköszönte a nagyköveteknek a diákok felé nyújtott támogatást, a hallgatóknak pedig az est megszervezését. Joggal, hiszen a szervezők, résztvevők közül mindenki kitett magáért. A Nemzetközi Esten 24 országot képviseltek a külföldi hallgatók, az adott népközösség nemzeti ételeivel, népviseletével, táncaival, zenéivel. Így a remek hangulatú, teltházas összejövetelen az érdeklődők sok egyéb más mellett, megkóstolhatták az eredeti japán sushit, amerikai chilis babot vagy kanadai palacsintát. A tökéletes kiszolgálásról pedig autentikus népviseletbe öltözött jókedvű és nagyon barátságos hallgatók gondoskodtak.

International Evening 2009; photo: Mariann Tóth

Végül pedig az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat elnökét, Daniel Livingston-t idézném: "Legyenek ezek a kikapcsolódás pillanatai, mosolyogjunk egymásra és élvezzük az estét!"

További információk a Nemzetközi Estről (beharangozó cikk) »

Címkék: nemzetközipécspteest

kapcsolódó galériák:

« vissza

ÉN is PÉCSETT...

ÉN is PÉCSETT...

PTE Alumni