Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Megkezdődött XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

Két napon keresztül a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ad otthont a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pedagógiai, Pszichológiai, Közművelődési és Könyvtártudományi Szekciójának, 2009. árpilis 6-8 között.
Tovább

Jelentkezés előadás tartására

2009. október 2-3-án rendezi a Pécsi Tudományegyetem a START Nemzetközi Ifjúsági Tudományos Konferenciát. Előadások tartására egyaránt jelentkezhetnek graduális és doktori képzésben résztvevő hallgatók.
Tovább

Elkezdődtek a Mandulavirágzási Tudományos Napok

Elkezdődtek a Mandulavirágzási Tudományos Napok a Pécsi Tudományegyetemen. A mandulafák virágzásával egy időben zajló, tavaszköszöntő rendezvénysorozaton neves hazai és külföldi előadókat hallgathatnak meg az érdeklődők három napon át, három témacsoportban. Az Európa Kulturális Fővárosa programjaihoz szervesen kapcsolódó, negyedik alkalommal megrendezett esemény célja, hogy az egyetemen felhalmozott tudást megossza mindenkivel. Az előadások ugyanis teljes mértékig nyitottak és ingyenesek az érdeklődők számára: a részvétel pusztán előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább

Félidejéhez érkezett a Mandulavirágzási Tudományos Napok

Csütörtökön, párhuzamosan két helyszínen, a „Pécs kulturális öröksége - épített örökség" és a „Fenntarthatóság Európája" címet viselő témamodulokkal folytatódott a Mandulavirágzási Tudományos Napok a Pécsi Tudományegyetemen.
Tovább

A fenntarthatóságról a Pécsi Tudományegyetemen

A virágzó mandulafa Janus Pannonius óta a műveltség sajátos pécsi szimbóluma. 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egy háromnapos tudományos konferenciasorozattal, a Mandulavirágzási Tudományos Napokkal köszöntötte a tavaszt és indítja Európa Kulturális Fővárosának tudományos évadát.
Tovább

Együttműködik a PTE és a Telesio Galilei Tudományos Akadémia

A Pécsi Tudományegyetem rektora és a Telesio Galilei Tudományos Akadémia elnöke még 2009-ben állapodtak meg abban, hogy az akadémia Tudományos Díját ezentúl minden évben a pécsi egyetemen adják át nemzetközi díjkiosztó ünnepség keretében. Az Akadémia évenkénti díjakkal honorálja a tudósok hozzájárulását a fizika, matematika, kémia és biológia terén.
Tovább

A PTE rendezvényei a Magyar Tudomány Ünnepén

2010. november 3-30 között rendezik országszerte a Magyar Tudomány Ünnepét (MTÜ). A rendezvényhez a Pécsi Tudományegyetem több programmal járul hozzá.
Tovább

Mandulavirágzás és tudomány – már lehet jelentkezni!

2011. február 28 - március 4. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem európai szellemiségét és lokális kötődését leginkább kifejező rendezvénye, a Mandulavirágzási Tudományos Napok. A nemzetközi konferencia sorozat immáron ötödik alkalommal ad lehetőséget a tudás megosztására.
Tovább

Kovács L. Gábor: tudomány, innováció és mandulavirágzás

Kovács L. Gáborral, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettesével beszélgettünk a Mandulavirágzási Tudományos Napok kapcsán, amelyet idén ötödször rendez meg az egyetem február 28. - március 4-ig.
Tovább

Pintér András: test és lélek egysége a Mandulavirágzási Tudományos Napokon

Jövőnk záloga a mentálisan és szomatikusan egészséges gyermek. Ez a mindannyiunk életében olyan fontos téma lesz a Mandulavirágzási Tudományos Napok ötödik napjának középpontjában. A témavezetővel, Pintér Andrással beszélgetünk, aki már több mint 45 éve gyermekorvos, egészen pontosan gyermeksebész.
Tovább

Pálné Kovács Ilona – mandulavirágzás és regionális értékeink

Pálné Kovács Ilonával beszélgetünk, a PTE BTK Politikai tanulmányok tanszéke egyetemi tanárával, az MTA Regionális Kutatások Központja Dunántúli Tudományos Intézetének vezetőjével, aki a Mandulavirágzási Tudományos Napok negyedik napjának témáját vezeti: Tudomány a decentralizált kormányzás szolgálatában.
Tovább

Bajner Mária: Mandulavirágzás - kíváncsiság, megértés és elfogadás

Dr. Bajner Máriával, az Illyés Gyula Főiskolai Kar tanárával, a Mandulavirágzási Tudományos Napok első napjának témavezetőjével beszélgettünk az ezredfordulón felnövekvő generáció jellemzőiről, elfogadásról, megértésről, új trendekről, valamint arról, hogy vajon mit hoz a jövő, oktatási, tudományos és társadalmi szempontból.
Tovább

Megkezdődtek a Mandulavirágzási Tudományos Napok (VIDEÓ!)

Ma délelőtt Bódis József professzor, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Mandulavirágzási Tudományos Napok elnevezésű nemzetközi konferenciasorozatot. A rendezvény a TÁMOP 4.2.3 projekt keretében valósult meg.
Tovább

Velünk élő kémia - MTN második nap (GALÉRIA)

A Mandulavirágzási Tudományos Napok második napján a Velünk élő kémia került előtérbe. A téma aktualitását többek között az adta, hogy az IUPAC és az UNESCO kezdeményezésére és patronálásával 2011-et a Kémia Nemzetközi Éveként tartja számon a világ tudományos közössége.
Tovább

Energiatudatos építészet – MTN harmadik nap (GALÉRIA)

A Mandulavirágzási Tudományos Napok harmadik napját híres, elismert külföldi és hazai oktatók, kutatók az energiatudatos, fenntartható építészetnek és a Climadesign-nak szentelték. A cél nem kisebb, mint jövőnk energiafelhasználásának, építészetének legoptimálisabb módját megtalálni, a paradigmaváltást elősegíteni.
Tovább

Tudomány a decentralizált kormányzás szolgálatában – MTN negyedik nap (GALÉRIA)

A Mandulavirágzási Tudományos Napok negyedik napján a PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke és más tudományos műhelyek képviselő interdiszciplináris megközelítéssel mutatták be a decentralizált kormányzás helyzetét Magyarországon.
Tovább

A gyermekek testi-lelki egészsége – MTN ötödik nap (GALÉRIA)

A 2011-es Mandulavirágzási Tudományos Napok zárónapján rengetegen voltak kíváncsiak a Jövőnk záloga a mentálisan és szomatikusan egészséges gyermek című szekcióra, amelyet Pintér András vezetett. Karizmatikus előadók járták körbe a gyermekek testi és lelki egészségének kérdéseit, pszichológiai, mentálhigiénés, orvosi, közlekedési, addiktológiai, művészeti és vallási szempontból, rendkívül interdiszciplinárisan és érdekesen.
Tovább

Jelentkezés előadónak a Pannon Tudományos Nap konferenciájára

Az MTA Pécsi Területi Bizottsága (PAB) és az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) idén is megendezi a Pannon Tudományos Nap (PTN) című konferenciáját, 2011. október 13-án, Nagykanizsán. A konferenciára jelentkezhetnek kutatók és PhD hallgatók egyaránt 2011. június 25-ig.
Tovább

Mandulavirágzási Tudományos Napok

2012. február 27 - március 2. között ismét megrendezésre kerül a Mandulavirágzási Tudományos Napok. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Tovább

Elindult a Mandulavirágzási Tudományos Napok

A hatodik Mandulavirágzási Tudományos Napokat Dr. Bódis József rektor megnyitó szavai indították útjára 2012. február 27-én. Az első konferencianap a siker fogalmát járta körbe.
Tovább

Hasznos növényi molekulák és a Mandulavirágzási Tudományos Napok

A Mandulavirágzási Tudományos Napok második napja azokról a hasznos molekulákról szólt, amelyek évezredek óta állnak az emberiség szolgálatában – a szőlőnövénytől a borospohárig. Két vendégelőadó is színesítette a témát, amely több különböző szempontból is bemutatta a szőlő, a bor kémiai, genetikai hátterét, élettani hatásait és még sok kapcsolódó érdekességet.
Tovább

A cigány diskurzus a Mandulavirágzási Tudományos Napokon

A Mandulavirágzási Tudományos Napok harmadik konferencianapja Forray R. Katalin témavezetésével a cigány diskurzus egészéről kíván képet festeni, melynek révén célként egy új beszédmód és gondolkodási stratégia létrehozását jelölték meg a kutatók.
Tovább

A pszichoanalízisről a Mandulavirágzási Tudományos Napokon

A Mandulavirágzási Tudományos Napok negyedik napjának középpontjában a pszichoanalízis és a humán tudományok álltak. A nap folyamán arról hallhattunk, hogy a pszichoanalízis a különböző diszciplínákba hogyan integrálódott, valamint arról, hogy milyen tendenciák tették szükségessé társadalmunk, közösségünk megértésében.
Tovább

Építészettel zárult a Mandulavirágzás

A Mandulavirágzási Tudományos Napok zárónapján délelőtt az élet és az építészet állt a középpontban Bachman Zoltán vezetésével, délután pedig a káresetek kerültek a tudományos diskurzus előterébe, továbbá a lehetséges megértési és megoldási módszereket is bemutatták az előadók Mecsi József vezetésével.
Tovább

Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület alakult a PTE-n (VIDEÓ)

Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület alakult a Pécsi Tudományegyetemen 2012. március 9-én.
Tovább

Richter Tudományos Nap 2012: kutatási projekt témákkal lehet pályázni

A Richter Gedeon Nyrt. és a Pécsi Tudományegyetem között fennálló együttműködési keretszerződés alapján 2012-ben is megrendezésre kerül a „Richter Tudományos Nap, 2012", mely keretében célunk a cég kutatási vezetői számára a PTE kutatócsoportok tevékenységeinek bemutatása.
Tovább

Sportosan zárult a Mandulavirágzás a PTE-n (VIDEÓ)

2013-ban immár hetedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem a Mandulavirágzási Tudományos Napokat február 25. és 28. között. Böngésszenek velünk a Mandulavirágzás anyagai közt!
Tovább

Találatok az események között:


II. Tudományos Nap

Pedagógusképző Intézeti Tudományos és Művészeti Napok IV.

A pécsi felsőfokú történészképzés hármas jubileuma emlékülés

Start Nemzetközi Ifjúsági Tudományos Konferencia

Tudományos konferencia a 70 éves Tóth József rector emeritus tiszteletére

Ünnepi Tudományos Ülés a PTE és a PAB szervezésében

Iskolateremtő tudósegyéniségek – Az Egyetemi Levéltár tudományos konferenciája

Pannon Tudományos Nap

Tudományos Ismeretterjesztő Konferencia

« vissza