Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Kutass Norvégiában!

Kutatói ösztöndíj Norvégiába 2009/2010-re.
Tovább

Küszöbön az egyetemi fejlesztések

Az egyetem és a város szempontjából egyaránt jelentős eredményekről számolt be Dr. Gábriel Róbert a Pécsi Tudományegyetem rektora 2009. április 21-én. A sajtótájékoztatón prezentációt tartott az egyetem tudományos potenciálját fejlesztő projektekről Dr. Sümegi Balázs a PTE ÁOK Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet igazgatója, Dr. Melegh Béla PTE ÁOK Kar Orvosi Genetikai Intézetének igazgatója, Dr. Brunner Péter az ÁNTSZ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ főigazgatója valamint Czibók Balázs projektvezető.
Tovább

Innovatív Kutatói Team jött létre!

Megkezdte működését 2009. július 1. nappal a Science, Please! Innovatív Kutatói Team, mégpedig egy projektindító tudományos szimpóziummal. Az első IKT konferenciára egyben a szakmai munka nyitóaktusa is volt, mivel a felvételt nyert szakemberek itt kapcsolódtak be a kutatói munkába.
Tovább

A PTE professzora is átvehette a Simonyi Kutatói Ösztöndíjat

Huszonkét jelölt közül három kutatónak adták át december 1-jén a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjat. A Simonyi család által 2000-ben alapított díjat átvehette Kollár László a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának professzora is. Rajta kívül Simon István szegedi biológus és S. Varga Pál debreceni irodalomtudós vehette át a fejenként 3-3 millió forinttal járó ösztöndíjat.
Tovább

EU-s kutatói pályázatok

A Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ (KTTK) örömmel teszi közzé, hogy az Európai Bizottság pályázati oldalán megjelentek a 7. keretprogram új pályázati felhívásai az Együttműködések (Egészségügy; Élelmiszer, mezőgazdaság, halászat, biotechnológia; Energia, társadalomtudományok; Nanotudományok; Környezetvédelem, stb.) és a Kapacitások programon belül.
Tovább

Innovatív kutatói team a PTE-n (VIDEÓ)

A TÁMOP-4.2.2/08/1-2008-0011 SP! IKT - Science, Please! Innovatív Kutatói Team létrehozása projekt 2009. július 1-én kezdődött, s idén augusztus 23-án, a Halasy-Nagy Aulában tartották tudományos záróeseményét.
Tovább

Nyilvános kutatói ösztöndíj-pályázat

A Geopolitikai Tanács Közhasznú Alapítvány 5 darab kutatói ösztöndíjat hirdet meg a következő témakörben: A korrupciós hálózatok kialakulása Magyarországon. A kutatási javaslatok kiértékelésének határideje: 2012. október 10.
Tovább

Kutatói portrék - dr. Bencsik András: Fogyasztóvédelem (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat első részében dr. Bencsik András, az Állam- és Jogtudományi Kar kutatója nyújt betekintést Fogyasztóvédelem című munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Dr. Bencze Bálint: A természetes szájvíz (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat második részében Dr. Bencze Bálint, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Dr. Polyák Éva: Édesítőszerek hatása (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat harmadik részében Ungár Tamás Lászlóné dr. Polyák Éva, az Egészségtudományi Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Egervári Dóra: Internet kontra könyvtár

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat negyedik részében Egervári Dóra, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Németh Péter: A férfiak megváltozott vásárlási szokásai (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat ötödik részében Németh Péter, a Közgazdaságtudományi Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Simon Péter: Képzőművészet - tervezőgrafika (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat hatodik részében Simon Péter, a Művészeti Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - dr. ifj. Kistelegdi István: Energiadesign (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat hetedik részében dr. ifj. Kistelegdi István, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar kutatója nyújt betekintést munkájába.
Tovább

Kutatói portrék - Financsek Gábor: Úszás (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat nyolcadik részében Financsek Gábor, a Természettudományi Kar hallgatója nyújt betekintést a sporttudomány területébe.
Tovább

Kutatói portrék - Dr. Kvell Krisztián: Az immunrendszer öregedése (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat tizedik részében Dr. Kvell Krisztián, az Általános Orvostudományi Kar kutatója nyújt betekintést az orvostudomány egy izgalmas területébe.
Tovább

Ultraalacsony energiafogyasztású gépjárműkoncepció (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat tizenegyedik részében Háber István Ervin, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar kutatója nyújt betekintést a műszaki tudományág egy izgalmas területébe.
Tovább

Barcza Beáta: Zeneművészet, zongora (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Barcza Beáta, a Művészeti Kar zongoraművésze nyújt betekintést a zeneművészetbe.
Tovább

Kutatói portrék - Bagdán Viktor: A halláskárosodás megelőzése (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem kutatói portrésorozatot indít az itt folytatható tudományos munka eredményeinek, sokszínűségének bemutatására. A PTE Universitas Televízió által készített portrésorozat aktuális részében Bagdán Viktor, az Egészségtudományi Kar kutatója nyújt betekintést tudományága egy izgalmas területébe.
Tovább

Találatok az események között:


Science, please! IKT zárókonferencia

« vissza