Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Intenzív nyelvi kurzus az USA-ban

Négy hetes intenzív angol nyelvi kurzust szervez a PTE FEEK Nemzetközi Oktatási Központja.
Tovább

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja 2008. július 27. – augusztus 24. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem programját, amelyre várja az érdeklődők jelentkezését. A kurzus az EKF Pécs2010 programsorozat 2008-as felvezető évének hivatalos programja.
Tovább

Lassan vége a nyárnak… Vár az egyetem!

Augusztus idusán már mindenki kezdi hegyezni a ceruzáját, beszerzi a fontos kellékeket a 2008/2009-es év őszi szemeszterének megkezdéséhez. Sok-sok elsős gólya várja izgalommal, hogy milyen is lesz egyetemistának lenni, a felsőbb évesek szintén készülnek az órafelvételi dömpingre, bejelentkezésre, és egyéb fontos teendőkre.
Tovább

Újra Táncoló Egyetem! Lezárult a jelentkezés

Pénteken lezárult a jelentkezés a Táncoló Egyetem kurzusaira. Október 6-ától kezdődik az oktatás, már az első órára vigyen mindenki váltóruhát, váltócipőt (aki várólistán van, az is). Kérünk mindenkit, hogy érkezzen pontosan az első órára is, mert helyét várólistások tölthetik be. Akinek nem ez az első Táncoló Egyetemes kurzusa, az vigye magával a befizetett csekk igazolószelvényét is.
Tovább

Jön a Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem

2009. január 11. és február 1. között a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja kilencedik alkalommal szervezi meg Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem elnevezésű programját.
Tovább

Év eleji beszélgetés dr. Gábriel Róbert rektorral (videó)

2009. év eleji beszélgetés Dr. Gábriel Róberttel, a Pécsi Tudományegyetem rektorával.
Tovább

Újra Simonyi Nyári Egyetem

Már három éve a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és az Ohio University College of Business közösen szerveznek nyári egyetemet a híres magyar-amerikai vállakozó Charles Simonyi szponzorálásával. A nyári egyetem gyakorlati ismereteket nyújt a vállakozásról és a találmányok üzleti életben történő hasznosításáról.
Tovább

Büntetőjogi nyári egyetem a PTE-n

Immár negyedik alkalommal zajlik a freiburgi Max-Planck-Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Karának közösen rendezett Kriminológiai és büntetőjogi nyári egyeteme június 22-25 között. Idén a komplex bűnözés büntetőjogi vonatkozásai állnak a középpontban. Több éve fontos résztvevője a nyári egyetemnek Dr. Ulrich Sieber, aki 2008. november 6-a óta a PTE díszdoktora.
Tovább

Jubileumot ünnepel a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja idén tizedik alkalommal szervezte meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programját, Pécsett, 2009. július 26. - augusztus 23. között.
Tovább

Építészeti témával zár a Nyitott Egyetem

"Új utakon az építészet" címmel dr. Bachmann Bálint a Pollack Kar dékánja tart előadást a PTE „Nyitott Egyetem” oktatási-ismeretterjesztési sorozat keretében 2011. június 7.én 18 órakor a PTE Vargha Damján Konferenciateremben.
Tovább

Újra ropják a Táncoló Egyetemen

Megkezdte a 2009/2010-es tanév őszi szemeszterét a Pécsi Tudományegyetem Táncoló Egyeteme. A félévnyitó bemutató műsort szeptember 21-én este rendezték a PTE Dr. Romhányi György Aulájában.
Tovább

Törőcsik Mária előadásával startolt a Nyitott Egyetem

Az Universitas Televízió megújult Nyitott Egyetem című oktatási-ismeretterjesztő műsora rendkívüli lendülettel indult a február 2-ai nyilvános felvétellel. Szép számú néző volt kíváncsi dr. Törőcsik Mária előadására a fogyasztói magatartás változásával kapcsolatban, kérdések is bőven voltak. Az új sorozat legelső felvétele alkalmából dr. Gábriel Róbert mondott rövid köszöntő beszédet.
Tovább

Fergeteges Táncoló Egyetem nyitó gála (fotógaléria!)

Ismét várja a hallgatókat az országban egyedülálló Táncoló Egyetem. A február 22-ei nyitó gála után szabad a rablás. Azonban, mivel a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel, –főleg a nagyon népszerű kurzusokra, mint az aerobic vagy a hastánc– sokan már a helyszínen bebiztosították a helyüket.
Tovább

Ifj. Kistelegdi István előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem

Ifj. Dr. Kistelegdi István, "Az energiadesigner útja, egy új szakág születőben" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem második nyilvános műsorfelvétele, 2010. március 2-án este, a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti konferenciatermében.
Tovább

Brüsszelben a Pécsi Tudományegyetem

Dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora 2010. február 23-án az Európai Parlament Oktatási és Kulturális Bizottsága felkérésére előadást tartott az Európai Parlamentben a Bizottság "Európa egyetemei - Kihívások és válaszok" című rendezvényén. Gábriel Róbert előadásának témája az egyetemek és az üzleti világ kapcsolata volt.
Tovább

Nyári egyetem Isztambulban

Az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége (UNeECC) nyári egyetemet hirdet 2010. július 10-17 között Isztambulban.
Tovább

Battyáni István előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem

Dr. Battyáni István, " A titokzatos radiológia és a láthatóvá váló radiológus" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem harmadik nyilvános műsorfelvétele, 2010. április 6-án este, a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti konferenciatermében.
Tovább

Finiséhez érkezett a Nyitott Egyetem

Dr. Herke Csongor: „A vádalku, mint az igazságszolgáltatás mentőöve" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem utolsó előtti nyilvános műsorfelvétele, 2010. május 4-én este, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Ifjúság úti konferenciatermében.
Tovább

Fantasztikus nyári egyetemek a PTE-n!

Nagyon sok módja van, hogy a nyarat hasznosan és élvezetesen töltsd, ennek egyik legjobb módja a nyári egyetemen való részvétel. Vannak jó programok, sok érdekes emberrel találkozhatsz és sok új dolgot tanulhatsz. Nem mellékesen az életrajzodban is jól mutat egy ilyen tapasztalat. Jelentkezz most!
Tovább

A kultúra hídjai

Német vendéghallgatók látogattak a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karra május 9-15. között. A Hochschule Zittau/Görlitz és a Fachhochschule Potsdam vezetőségét és diákjait a PTE az EKF program keretén belül invitálták kutatómunkára azzal a gondolatindító kérdéssel, hogy „Képes-e a művészet a kultúrák közt hidat építeni. Egy nemzetköziesedést, multikulturalitást célként kitűző egyetemen, mint a PTE ez nem lehet kérdés: természetesen képes!
Tovább

A biológiai idő titka – Gábriel Róbert előadása a Nyitott Egyetemen

Az Universitas Televízió megújult Nyitott Egyetem című oktatási-ismeretterjesztő műsora egy nagyon érdekes témával zárult erre a félévre: dr. Gábriel Róbert „A biológiai idő titka – az óragének” című előadására szép számú néző gyűlt össze június 1-jén a Vargha Damján konferenciateremben. Az új sorozat következő nyilvános felvétele 2010 szeptemberében lesz.
Tovább

Kriminológiai nyári egyetem a PTE-n

Immár harmadik alkalommal zajlik a a freiburgi Max-Planck Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Karának közösen rendezett Kriminológiai nyári egyeteme június 7-11 között. Idén a büntetés végrehajtás és a veszélyes bűnelkövetők kezelése a fő téma.
Tovább

Ohio-Pécs 25 éve!

Az Ohio program 1985-ben indult útjára: amerikai és magyar hallgatók nyári egyeteme, a diákok együtt oldottak meg konkrét baranyai vállalati problémákat, melyeknek nagy része hasznosult is. A gyümölcsöző együttműködés „születésnapját" június 28-án tartották Pécsett.
Tovább

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

A Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem tavaly ünneplte 10. évfordulóját, így idén már tizenegyedszer telik meg az egyetem olyan külföldiekkel, akik nem csak érdeklődnek a magyar nyelv és kultúra iránt, hanem lelkesen el is sajátítják minden csínját-bínját. Legyünk büszkék rá, hogy ennyien kíváncsiak kis országunk különleges, ám nehezen elsajátítható nyelvére, és kulturális sajátosságaira.
Tovább

EFOTT: Húszéveseké a világ!

Tíz színpadon közel háromszáz fellépő: magyar zenekarok, dumaszínház, celebkemping, turisztikai - és szórakoztató programok várják a fiatalokat Orfűn, a Pécsi-tó partján, július 13-18 között. Csütörtökön kilátogat Orfűre Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.
Tovább

Elindult a CESUN nyári egyetem

Június 16-án kezdetét vette a PTE BTK egyik kiemelt nyári rendezvénye, a Central European Studies Summer University.
Tovább

A PTE és a 30Y - EFOTT-ra látogatott a rektor

Nagy sikert aratott a 30Y Pécsi Tudományegyetemről írt dala, amelyet július 15-én este az EFOTT-on hallhatott először mind a zenekar rajongótábora, mind Prof. Dr. Bódis József, a PTE rektora. A koncert előtt a rektor és a rocksztár jó ízű beszélgetést folytatott.
Tovább

Magyar nyelvre és kultúrára éhesen

Biztosan sokan hallották már a nagyvilágban is, hogy a magyar nyelv gyönyörű, dallamos, ám igen nehéz elsajátítani. Ennek ellenére mind többen kíváncsiak kis hazánk különleges nyelvi és kulturális értékeire, és évről-évre egyre többen érkeznek ide messzi földről az immár tizenegyedszer megrendezett Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemre.
Tovább

Ismét Pécsett a 7. DRC Nyári Egyetem

2010. július 26-án immáron a 7. DRC (Danube Rectors’ Conference – Dunamenti Rektorok Konferenciája) Nyári Egyetemet nyitotta meg a két főszervező, az osztrák Dunamenti Régióért és Közép-Európáért Intézet igazgatója, Dr. Susan Milford és az IDResearch Kutatási és Képzési Kft. ügyvezető igazgatója Dr. Tarrósy István, a Bölcsészettudomány Karon.
Tovább

Nemzetközi főzőverseny a nyári egyetemen!

A világ sok szegletéből érkeznek a PTE Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemére hallgatók. Megismerkednek a magyar nyelv rejtelmeivel, a szabályokkal, a kultúrával, és nem utolsó sorban kulináris élményekben is részük van.
Tovább

Mozgalmas nyár a Pécsi Tudományegyetemen (VIDEÓ)

A Pécsi Tudományegyetem mindig is arra törekedett, hogy a nyári szünetben is színes programok sokaságát biztosítsa a hallgatói számára és ez alól az idei nyár sem volt kivétel.
Tovább

Guinness-rekorddal ünnepelt a Táncoló Egyetem! (VIDEÓ)

A Táncoló Egyetem tízéves jubileumi rendezvénysorozata 2010. szeptember 20-27. között zajlott városszerte táncbemutatókkal, táncházakkal, fotókiállítással, és sok egyéb érdekességgel. A fő attrakcióra, a közel 6 órás Jubileumi Gálára hétfőn került sor Pécsett a Széchenyi téren, ahol ismét megdőlt az „egy időben legtöbben hastáncolók" Guinness-rekordja.
Tovább

Közel félmillió forintot hastáncoltak össze a Táncoló Egyetem gáláján

A 826 regisztrált résztvevő puszta jelenlétével is jó ügyet szolgált, hiszen az esemény egyik támogatója fejenként 500 Ft-ot ajánlott fel a Pécsi Társastánc Sportegyesület mozgáskorlátozottak szakosztálya számára. Így a Táncoló Egyetem szervezésének köszönhetően összesen 413.000 Ft gyűlt össze a kerekes székes táncosok számára.
Tovább

Németh Péter előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem

Dr. Németh Péter, " Mi áll az autoimmun betegségek kialakulásának hátterében?" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem második nyilvános műsorfelvétele, 2010. november 2-án, a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti konferenciatermében.
Tovább

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) tizenegyedik alkalommal szervezi meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem” kéthetes programját, amely évről-évre rengeteg külföldi érdeklődőt vonz. A kurzus középpontjában a nyelvtanulás áll, a résztvevők napi hat órán keresztül tanulnak magyarul.
Tovább

Táncfesztivál és tömegtánc

2011. február 14-én kerül sor a PTE Táncoló Egyetem Táncfesztiválra, amelyre tánccsoportok, táncegyesületek, táncosok jelentkezését várják a szervezők. Itt a 16 év feletti korosztályok színpadi táncok, utcai táncok, társastáncok, folklór és egyéb: szalagavató táncok/szakestek táncai műfajokban mérhetik össze tudásukat.
Tovább

Hebling János előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem

Dr. Hebling János a "A sokszínű lézer, nanowattól petawattig" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem nyilvános műsorfelvétele, 2010. december 7-én, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Vargha Damján konferenciatermében.
Tovább

Tengerentúli tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

Éves, vagy szemeszter hosszúságú tandíjmentes lehetőségek amerikai, japán, dél-koreai egyetemeken. Folyamatosan frissülő információk az NKO (Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának) honlapján:
Tovább

Hivatalos a PTE Táncoló Egyetemének Guinness-rekordja (VIDEÓ)

Most már hivatalosan is a Pécsi Tudományegyetem Táncoló Egyeteme birtokolja az egy időben legtöbben hastáncolók Guinness-rekordját. A Guinness World Records elfogadta és elismerte a kísérlet eredményességét és hitelességét, így 5 év után ismét a projekt e kitüntető cím tulajdonosa.
Tovább

Schepp Zoltán előadásával startolt a Nyitott Egyetem

Dr. Schepp Zoltán "Az euró: csapda vagy menedék?" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem 2011-es szériája február 8-án, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Vargha Damján konferenciatermében.
Tovább

Tömegtáncra hív a Táncoló Egyetem (VIDEÓ)

A Táncoló Egyetem szeretettel vár minden érdeklődőt 2011. február 14-én 18.00 órától a PTE Táncoló Egyetem "Táncfesztivál és Tömegtánc 2011" rendezvényre, a Szigeti úti dr. Romhányi György Aulába! A részvétel ingyenes és nyitott
Tovább

Együttműködést ír alá a PTE és a Josip Juraj Strossmayer Egyetem

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem kétoldalú szerződést ír alá 2011. február 18-án, amely a két felsőoktatási intézmény kapcsolatait hivatott erősíteni, illetve a korábbiakat továbbfejleszteni.
Tovább

HVG-interjú Hebling János lézerfizikussal

Dr. Hebling János lézerfizikus, a PTE Fizikai Intézet egyetemi tanárával olvasható interjú a HVG múlt heti számában, a szegedi szuperlézerközpont létrehozása kapcsán.
Tovább

Halál és meztelenség a színpadon

Dr. Müller Péter "Halál és meztelenség a színpadon" című előadásával folytatódott a Nyitott Egyetem 2011-es programsorozata április 5-én, a Pécsi Tudományegyetem Vargha Damján konferenciatermében.
Tovább

Simonyi-Ohio Nyári Egyetem ismét!

Még 1 hónapig lehet jelentkezni!
Tovább

Felhívás nyári egyetemekre való jelentkezésre

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya számos nemzetközi nyári egyetemet hirdet honlapján, melynek listája folyamatosan frissül. A jelenleg is meghirdetés alatt álló nyári egyetemek:
Tovább

Amerikai hallgatói csoport látogatása a PTE-n (Galéria!)

A St. Louise-ban található Webster University húsz fős hallgatói csoportja látogatott Egyetemünkre április 3-5. között. A nagyrészt MBA és nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatók a Webster Egyetem bécsi campusán töltött 8 hetes kihelyezett képzésük alatt látogatták meg a Pécsi Tudományegyetemet.
Tovább

Kínai egyetemmel is együttműködünk

Együttműködési megállapodást írt alá a kínai Nanjing Audit University és a Pécsi Tudományegyetem április 26-án. Az elsősorban hallgató- és oktatócserén alapuló kooperáció az ÁJK-n kívül a KTK felé történő esetleges bővítéséről is folynak tárgyalások.
Tovább

Ösztöndíj-lehetőség ÁOK-s hallgatóknak

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (továbbiakban NOK) pályázatot hirdet a magyart idegen nyelvként tanuló orvostanhallgatók számára, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a Pécsi Tudományegyetemen.
Tovább

A Táncoló Egyetem sikere a POSZT-on

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) részeként rendezték meg a „A tánc napja" elnevezésű programot a 2011. június 17-én Pécsett, a Kossuth téren. A délutánt táncoló szobrok nyitották meg, majd egyetemi tánccsoportok, táncosok mutatkoztak be.
Tovább

Pollackos nyári egyetem a városfejlesztésről (VIDEÓ)

Kéthetes nyári egyetem helyszíne volt a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara 2011. július 17-21. között. A „Pollack Summer Special" néven futó projekt célja az volt, hogy rávilágítson és megoldást találjon a pécsi belvárosának fenntarthatósági problémáira.
Tovább

Fiumei küldöttség látogatása

A Fiumei Magyar Kisebbségi Önkormányzat vezetői Viola Éva és Toric Valéria tettek látogatást a Bódis Józsefnél 2011. augusztus 26-án Inkei-Farkas Márton közbenjárására.
Tovább

Nyáron tanulnak magyarul!

A PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 12. alkalommal szervezte meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem" két/négyhetes programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus 2011. július 31. és augusztus 28. között zajlik. A külföldi résztvevők a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Tempus közalapítvány, és az Általános Orvostudományi Kar ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeztek a Pécsi Tudományegyetemre.
Tovább

Shaoxing-i delegáció látogatása

A kínai Shaoxing Egyetem négyfős küldöttsége látogatást tett a PTE-n 2011. szeptember 26-án, melynek célja a két testvérváros egyetemei közti jövőbeni együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.
Tovább

Egyetemi koncert - másodszor (VIDEÓ)

Második alkalommal rendezett Egyetemi Koncertet a Pécsi Tudományegyetem, a Kodály Központban 2011. december 2-án. A koncerten bejelentették: a kreditalapú zenélő egyetem kurzusai várhatóan szeptemberben indulnak el a PTE keretein belül.
Tovább

Útjára indult a Zenélő Egyetem (VIDEÓ)

Rektori köszöntővel és a tutorok bemutatkozásával indult a ZEN első kurzusa a Pécsi Tudományegyetemen 2012. február 23-án. A magyar és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kezdeményezés célja, hogy kritikus, érzékeny embereket képezzen.
Tovább

XIII. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

A PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 13. alkalommal szervezi meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem” két- illetve négyhetes programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus ezúttal 2012. július 29 – augusztus 26. között zajlik az Általános Orvostudományi Karon.
Tovább

Jelentkezés a Táncoló Egyetem kurzusaira

A PTE Táncoló Egyetem kurzusaira 2012. szeptember 10-től 16-ig lehet jelentkezni a reg.tancolo.pte.hu oldalon.
Tovább

A PTE a legjobb vidéki egyetem!

A HVG friss felsőoktatási rangsorában a vidéki egyetemek közül a Pécsi Tudományegyetem áll az élen.
Tovább

Mellár Tamás: Fekete hattyú, avagy előre jelezhetők-e a válságok?

Dr. Mellár Tamás előadása a Nyitott Egyetem soron következő előadásán a Pécsi Tudományegyetem Vargha Damján Konferenciatermében 2013. április 9-én 18 órai kezdettel.
Tovább

Nyitott Egyetem - Szimmetria, aszimmetria a molekulák világában (VIDEÓ)

A Nyitott Egyetem soron következő előadása Dr. Kollár László: Szimmetria, aszimmetria a molekulák világában: "jobbkezes-balkezes" molekulák címmel kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Vargha Damján Konferenciatermében 2013. május 14-én 18 órai kezdettel. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
Tovább

Tagfelvétel a PTE Táncegyüttesbe

A Pécsi Tudományegyetem felvételt hirdet a PTE Táncegyüttesbe 2013. szeptember 20-tól folyamatosan, PTE hallgatók számára.
Tovább

Itt az új Navigátor! Minden ami egyetem!

Az PTE Universitas Televíziója immár két évtizede mutatja be az egyetem legfontosabb egyetemi eseményeit. Az október 30-i adásban az alábbi témákkal jelentkezik a műsor:
Tovább

A PTE Meseszép...kampánya: Mesék, táncok, kacajok, tündöklő arcok...

Nagy sikerrel zajlik a Pécsi Tudományegyetem Meseszép… jótékonysági rendezvénysorozata. A PTE Meseszép… kampánya, mely azzal a céllal született, hogy közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését a mesék csodálatos világának segítségével, igen népszerűnek bizonyul a közvélemény számára.
Tovább

Nyitott Egyetem® - Dr. Korinek László előadása (VIDEÓ)

Dr. Korinek László Tendenciák korunk bűnözésében és bűnüldözésében című érdekfeszítő előadásával folytatódik a Pécsi Tudományegyetem Universitas Televíziójának oktató-ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem.
Tovább

Hamarosan kezdődik az oktatás a Táncoló Egyetemen!

A PTE Táncoló Egyetem kurzusaira 2014. február 10-én 8.00 órától február 16-án éjfélig lehet jelentkezni.
Tovább

Átadták a középkori egyetem felújított épületét (VIDEÓ)

1367-ben először Magyarországon alapítottak egyetemet. A középkori egyetem felújított épületét ünnepélyes keretek között adták át. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora szerint az egyetemalapítás Magyarország kultúrpolitikai történetének fordulópontja volt.
Tovább

Találatok az események között:


Táncoló Egyetem

Nyitott Egyetem: Háromegy Királyság, vagy háromtörzsű egy nemzet?

Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem

Félévnyitás a Táncoló Egyetemen

Táncoló Egyetem őszi bemutató

X. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

Diszciplínaközi nyári egyetem

Kurzus a középkori egyetemen

A Táncoló Egyetem tavaszi bemutató műsora

Az Egyetem Jövőjéért Klub Találkozója

Nyitott Egyetem: Dr. Németh Péter előadása

Harmadik Kriminológiai Nyári Egyetem

PTE Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Rendezvénysorozat - Táncházak

PTE Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Rendezvénysorozat - Bemutatóműsor

PTE Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Rendezvénysorozat - Bemutatóműsor

PTE Táncoló Egyetem 10 éves Jubileumi Gála

XI. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

PTE Táncoló Egyetem Táncfesztivál és Tömegtánc 2011

Nyitott Egyetem: Jakab Gábor előadása

Táncoló Egyetem évnyitó gálája

„A tánc napja" a PTE Táncoló Egyetem szervezésében

III. Pécsi Bölcsész Nyári Tábor és Márton Áron Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitója

XII. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

Jogi Szabad Egyetem - Kengyel Miklós egyetemi tanár előadása

TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja

Nyitott Egyetem: Dr. Hahner Péter előadása

Útjára indul a Zenélő Egyetem

Nyitott Egyetem® - Dr. Berke Gyula: A munka joga

Nyitott Egyetem® - Dr. Orbán József: A nanotechnológia építészeti alkalmazásai

PTE Táncoló Egyetem® Tánchét

Kék Gazdaság Nyári Egyetem - Blue Economy Summer School

ICWiP nyári egyetem

XIII. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

Iskolateremtő tudósegyéniségek – Az Egyetemi Levéltár tudományos konferenciája

Nyitott Egyetem® - Dr. Nagy Janka Teodóra: A jogi néprajz világa

Nyitott Egyetem® - Dr. Tóth Mihály előadása

ICWiP2013 Debate Summer Academy nyári egyetem és tréning

Nyitott Egyetem: Háber István Ervin előadása

Nyitott Egyetem® - Dr. Meskó Norbert előadása

« vissza