Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Bál az egyetemen!

A Pécsi Tudományegyetem Rektora tisztelettel meghívja Önt és kedves vendégeit, barátait a 2008. február 2-án (szombaton) 19.00 órai kezdettel megrendezésre kerülő XII. Egyetemi Bálra.
Tovább

MKB Professzori Klub a PTE egyetemi tanáraival

December 16-án este került sor az "MKB Professzori Klub a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanáraival" elnevezésű rendezvény a Művészetek és Irodalom Házában. A rendezvény fővédnöke, Dr. Gábriel Róbert a Pécsi Tudományegyetem jelenlegi- és Dr. Klinghammer István, az ELTE volt rektora voltak.
Tovább

Egyetemi sítábor márciusban

Egyetemi sítábor az ausztriai Lackenhof-ban 2009. március 8-13 között a PTE TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet szervezésében.
Tovább

Egyetemi bál, tizenharmadszor (képgaléria)

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az Egyetemi Bált, immár tizenharmadik alkalommal, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvositudományi Karának Dr. Romhányi György Aulájában, február 7-én.
Tovább

Egyetemünk csapata nyerte az országos egyetemi futballtornát

A Pécsi Tudományegyetem csapata nyerte az országos egyetemi és főiskolai labdarúgó-bajnokságot (MEFOB), miután a szombathelyi négyes döntőben legyőzte a TFSE-t, majd a fináléban 7-4 re verte az Egri Főiskolát.
Tovább

Óriási érdeklődés mellett zajlik a Pécsi Egyetemi Napok tehetségkutatója

A tavalyihoz képest háromszor annyi, összesen 65 zenekar jelentkezett a február 25-ei határidőig a Pécsi Egyetemi Napok 2009-es felsőoktatási könnyűzenei tehetségkutatójára, ahol a szervezők továbbra is a legtehetségesebb egyetemi zenekarokat keresik.
Tovább

Menetel az EKF

Minden akadály elhárult az EKF-építkezések megkezdése, illetve folytatása előtt - közölte a Széchenyi tér szívében tartott sajtótájékoztatón Suchman Tamás a Pécs2010 EKF program fejlesztéseiért felelős kormánybiztos. Szavait mi sem támasztotta jobban alá, mint az a tény, hogy a sajtótájékoztató időtartama alatt is teljes gőzerővel folytak a munkálatok.
Tovább

Pécsi egyetemi borok: sikeresek idehaza és külföldön is

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2000-ben elindította az egyetemi borok választását. Már az alapelvek között szerepelt, hogy az egyetemi zsűri a régió borvidékeiről, azaz Pécsről, Szekszárdról, Villányból és Tolnából származó fehér és vörösbort válasszon.
Tovább

Tüll és táncos cipő (fotógaléria)

A hagyományos egyetemi bál a legbájosabb módja az egyetemi oktatók, dolgozók érintkezésének. Elvégre mégis csak jobban hangzik, hogy „Szabad egy táncra, hölgyem", mint, hogy „Igazán érdekfeszítő volt a konferencián tartott előadása".
Tovább

Rajtra kész a PEN

Rövidesen kezdetét veszi a Dél-Dunántúli régió legnagyobb ifjúsági fesztiválja, a Pécsi Egyetemi Napok, amellyel egyben elstartol a magyar könnyűzenei fesztiválidény. A szervezők új helyszínekkel és nagyobb színpadokkal készülnek az eddigi legnagyobb PEN-re.
Tovább

Elkezdődött a Pécsi Egyetemi Napok (galéria+videó)

Szerdán délután a zsúfolásig megtelt Barbakán téren mutatkoztak be a PEN csapatai. A Pécsi Bőrgyár mellett a korábbi évek hagyományait követve a városon belül is kínál programokat a Pécsi Egyetemi Napok április 21-24 között.
Tovább

Félidejéhez ért a PEN (galéria)

Az április végéhez képest szokatlan hideg és a Client fellépésének elmaradása ellenére több mint háromezren voltak kíváncsiak a Pécsi Egyetemi Napok második napjára, amelyen a Belga, a ska legenda The Toasters és a Client helyére beugró Zagar vitte a prímet.
Tovább

Az EKF a miénk is!

Már javában zajlanak a programok a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat égisze alatt. A városban zajló kulturális sokkot azonban nem kell, sőt nem is lehet az egyetemtől külön lapon említeni. Nem csak azért, mert az itt tanuló közel harminc ezer hallgató előszeretettel van ott a koncertek első soraiban. A hat kulcsprojekt közül kettő az egyetem szoros együttműködésével jöhetett létre.
Tovább

Európai elismerés a Janus Egyetemi Színháznak

Isztambulból, Európa Kulturális Fővárosából tért haza a Janus Egyetemi Színház, ahol hangos sikert aratott szöveg nélküli előadásával. A Márk Evangéliuma az Európai Egyetemi Színházi Fesztiválon 51 produkció közé került meghívásra, Kányádi Szilárd, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem rendező szakos hallgatójának rendezésében.
Tovább

Egyetemi Borok a Poszton és a Sétatér Fesztiválon

Talán kevéssé ismert, hogy a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Szőlészeti és Borászati Intézetében előállításra kerülő borok magas színvonalúak, több borversenyen nívós díjakat is szereztek. Az egyetem borai most szélesebb közönség számára lesznek elérhetőek, a POSZT és a Sétatér Fesztivál időtartama alatt a Barbakán tövében találkozhatnak a borbarátok az egyetem standjával.
Tovább

Költözik az Egyetemi Levéltár

Az Egyetemi Levéltár ősztől az Egyetemi Könyvtár Szepesy úti épületének felső két szintjére költözik, miután a könyvtár elfoglalja helyét a Tudásközpontban.
Tovább

A JESZ a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztiválon!

Különleges darabbal vesz részt a PTE Janus Egyetemi Színháza a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében szervezett Cirkusz-és Utcaszínház Fesztiválon Tóth András Ernő rendezésében: ez a Küklopsz projekt.
Tovább

Új katolikus egyetemi lelkész a PTE-n

2011. szeptember 1-től, Dr. Udvardy György püspök Nyúl Viktor, székesegyházi káplánt nevezte ki a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség új egyetemi lelkészének.
Tovább

Megjelent az „Egyetemi Marketing” című kiadvány

Megjelent a szakma jeles hazai képviselőinek írásaiból összeállított, a marketingspecialitásokat, a piaci lehetőségeket feltérképező „Egyetemi marketing, marketing a felsőoktatásban” című kézikönyv.
Tovább

Egyetemi bál, tizenötödször (VIDEÓ)

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az Egyetemi Bált, immár tizenötödik alkalommal, 2011. február 5-én, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Dr. Romhányi György Aulájában.
Tovább

Nagy sikert aratott az Egyetemi Koncert (VIDEÓ)

Hatalmas sikert aratott vasárnap a Bódis József rektor által megálmodott, első ízben megrendezett Egyetemi Koncert Pécsett, a Kodály Központban. A közel 900 fős vendégsereg - egyetemi polgárok és az intézmény vendégei - remek kulturális élménnyel gazdagodtak a három órás koncertnek köszönhetően.
Tovább

Lelkészi szolgálat a Pécsi Tudományegyetemen

A Pécsi Egyetemi Lelkészség az istentiszteleteken, lelkigyakorlatokon, katekéziseken kívül ismeretterjesztő előadásokat is szervezett és szervez. Az eddigi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az egyetem polgárai élnek a lelkészség által felkínált lehetőségekkel.
Tovább

A PTE két oktatója vehetett át egyetemi tanári kinevezést

Egyetemi tanári kinevezéseket adott át Schmitt Pál 2011. április 27-én Budapesten, a Sándor-palotában. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) oktatói közül ketten is átvehették az oklevelet.
Tovább

Megnyitotta kapuit a Tavaszi Egyetemi Fesztivál

A nulladik napot követően hivatalosan is megnyitotta kapuit a Tavaszi Egyetemi Fesztivál szerda délután. Az Expo Center fesztiválsátrában Pécs város alpolgármestere, Csizi Péter, a PTE rektora, Bódis József, és Zag Gábor, a PTE EHÖK elnöke köszöntötte a vendégeket és a sajtó munkatársait délután öt órakor.
Tovább

Fiatalok a gyerekeknek: varázsfuvola

Mozart Varázsfuvoláját hallgathatják meg az érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE MK) hallgatóinak előadásában május 20-án, pénteken a Kodály Központban.
Tovább

Mozart Varázsfuvolája a Kodály Központban (VIDEÓ)

A Pécsi Egyetemi Zenekar és a PTE MK Zeneművészeti Intézet magánének szakos hallgatóinak előadásában volt hallható a Varázsfuvola május 20-án, a Kodály Központban.
Tovább

Pécsi nyomdahistória

A pécsi nyomdászat évszázados históriája (1772-1950) címmel nyílt kiállítás június 6-án a PTE Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztály dolgozóinak köszönhetően a Klimo Könyvtárban. Az egybegyűlteket dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes főigazgató köszöntötte.
Tovább

Kimagasló K+F támogatást nyert el a PTE (VIDEÓ)

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 A Dél- dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése című projekt keretében megvalósuló együttműködés megvalósítására összesen 2.264.108 803,- Ft támogatást kapott a PTE és konzorciumi partnere, a Kaposvári Egyetem.
Tovább

Küszöbön a Zsolnay Negyed egyetemi része (VIDEÓ)

Kreatív, inspiráló tér, ami továbbviszi Zsolnay Vilmos örökségét – ez dióhéjban a Zsolnay Kulturális Negyed, melynek kapcsán két stratégiai fontosságú szerződést írtak alá július 11-én.
Tovább

Püspöki tanévnyitó koncert

A Magyar Katolikus Kultúra Napja alkalmából egyetemi tanévnyitó koncertre kerül sor a Pécsi Egyházmegye szervezésében 2011. október 5-én este 7 órakor a Pécsi Székesegyházban.
Tovább

IV. Országos Egyetemi és Főiskolai Mesemondó Verseny

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke és a Könyvtár mesemondó versenyt rendez NÉPEK MESÉI címmel a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók részére. Jelentkezési határidő: 2011. november 2.
Tovább

Egyetemi koncert - másodszor (VIDEÓ)

Második alkalommal rendezett Egyetemi Koncertet a Pécsi Tudományegyetem, a Kodály Központban 2011. december 2-án. A koncerten bejelentették: a kreditalapú zenélő egyetem kurzusai várhatóan szeptemberben indulnak el a PTE keretein belül.
Tovább

Egyetemi Bál: tizenhatodszor

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az Egyetemi Bált, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Dr. Romhányi György Aulájában, 2012. február 4-én.
Tovább

Lehet jelentkezni az Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokságra!

A tornák férfi és női győztesei és a 3 legnagyobb létszámmal rendezett torna 2. helyezettjei a döntő tornára kvalifikálják magukat a szerbiai világbajnokságra. Nevezési határidő a pécsi versenyre: 2012. április 24. kedd 24.00 óráig.
Tovább

„Kérdezze a könyvtárost!” - új online tájékoztató szolgáltatás

A PTE Egyetemi Könyvtár új, online tájékoztató szolgáltatással várja olvasóit!
Tovább

PTE-sikerek az Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

2012. november 17-én rendezték a MEFOB úszóversenyét Budapesten a Komjádi B. Uszodában. A versenyen a magyar úszósport legjobbjai olimpiai érmes, Európa- és Világbajnok, paralimpiai aranyérmes úszók is indultak, összesen 16 magyar egyetemet, illetve főiskolát képviselve. Többek között jelen volt Cseh László, Risztov Éva, Sors Tamás, Verrasztó Evelyn.
Tovább

Egyetemi Koncert - harmadszor (VIDEÓ)

Harmadszor rendezték meg az Egyetemi Koncertet Pécsett, a Kodály Központban. Az egyetemi polgárok és az intézmény vendégei remek kulturális élménnyel gazdagodtak a koncertnek köszönhetően.
Tovább

XVII. Egyetemi Bál

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik az Egyetemi Bált a PTE Dr. Romhányi György Aulájában, 2013. február 9-én.
Tovább

Egyetemi Bál Mága Zoltánnal (VIDEÓ)

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az Egyetemi Bált a PTE Dr. Romhányi György Aulájában, 2013. február 9-én.
Tovább

PEN újratöltve! (VIDEÓ)

Három év szünet után visszatér a Pécsi Egyetemi Napok (PEN)! Az április 24-27. között zajló egyetemi fesztivál helyszíne ismét a Pécsi Bőrgyár lesz, ahol ma tartották a rendezvény sajtótájékoztatóját.
Tovább

Pénzdíjjal tért haza németországi útjáról a Janus Egyetemi Színház

Pénzdíjjal tért haza németországi útjáról a Janus Egyetemi Színház: a jubileumi fesztiválon a Janus Egyetemi Színház érdemelte ki a díjat és a díjjal járó 2500 eurót.
Tovább

XVIII. Egyetemi Bál

A Pécsi Tudományegyetem hagyományos báljára 2014. február 22-én szombaton kerül sor az egyetem Dr.Romhányi György Aulájában.
Tovább

XVIII. Egyetemi Bál (VIDEÓ)

Pöttyös anyagok, bakelit lemezek és rock and roll. A retro korszak fergeteges hangulatában szervezték a XVIII. Egyetemi Bált. A nyitótáncot a PTE Táncegyüttes kezdte, majd Egyetemünk újfent megválasztott rektora, Dr. Bódis József mutatta meg, hogy nem is volt olyan régen a retro korszak.
Tovább

Megújul az egyetemi portálrendszer!

Az Egyetem központi oldala 2014. március 31-től (hétfő) a www.pte.hu linken már az új oldallal jelentkezik!
Tovább

Találatok az események között:


Meghívó a PTE Egyetemi Báljára

Ünnepi hangverseny

A Pécsi Egyetemi Zenekar és Kórus jótékonysági koncertje

Pécsi Egyetemi Gyógyszerész Napok

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Asztalitenisz Bajnokság

1. Alpok Adria Nemzetközi Egyetemi Női Kosárlabdatorna

Egyetemi orvosnapok

Tavaszi Egyetemi Fesztivál

Mozart: Varázsfuvola

A pécsi nyomdászat évszázados históriája

Múzeumok Éjszakája a Klimo Könyvtárban

A Dél-dunántúli régió egyetemi versenyképességének fejlesztése

Veni Sancte szentmise hallgatóknak és oktatóknak

XLIII. Egyetemi Orvosnapok

A PTE Egyetemi Könyvtár Művészeti Kar Könyvtárának ünnepélyes megnyitója

Gyógyszerész Alumni Találkozó - Pécsi Egyetemi Gyógyszerész Bál

Egyetemi szülői értekezlet

A Pécsi Egyetemi Zenekar jótékonysági koncertje

A Pécsi Egyetemi Zenekar hangversenye

JESZ előadások áprilisban

XLIV. Egyetemi Orvosnapok

XVII. Egyetemi Bál

Egyetemi szülői értekezlet

Egyetemi Koncert

« vissza