Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Pécsi díjeső a média konferencián

A Felsőoktatási Média Konferencia keretein belül kiosztották az Év Írása 2007 díjait március 13-án, Budapesten. Pécsre 6 díj került!
Tovább

Ünnepi kitüntetések

A nemzeti ünnep alkalmából a Pécsi Tudományegyetem több egyetemi polgára, oktatója és kutatója rangos elismerésben részesült.
Tovább

A Pécsi Tudományegyetem kitüntetettjei és díjazottjai március 15-én

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Hiller István Oktatási és Kulturális miniszter kitüntetéseket adott át. Az alábbiakban olvashatók a Pécsi Tudományegyetem díjazottjai.
Tovább

Gábriel Róbert és Ivancsics Imre is a Prima Díjasok között

2009. október 30-án harmadik alkalommal osztották ki a Baranya Megyei Prima Díjat. Az idei kitüntetettek közé található többek között egyetemünk rektora, Dr. Gábriel Róbert valamint Dr. Ivancsics Imre jogászprofesszor.
Tovább

Rátz Tanár Úr Életmű díj

A Magyar Természettudományos Oktatásért alapítvány kuratóriuma évente ítéli oda a Rátz Tanár Úr Életműdíjat. Az idei év egyik díjazottja a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola kémia tanára, dr. Halblender Anna.
Tovább

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2010

Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar dékánja Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására. A Festészet Tanszék tanárai az elmúlt év szakmai teljesítménye alapján javasolták hallgatóikat a pályázaton való részvételre, majd titkos szavazással kiválasztották a díjazottakat.
Tovább

Kötelező ügyeleti díj időbeli hatálya

A tárgyalások elhúzódása miatt a Szerződés az átmeneti megállapodás időbeli hatályának tartama alatt nem született meg, ezért a Felek a megállapodás hatályát meghosszabbították és 2010. október 1. napjától módosították a kötelező ügyelet díjának mértékét is, amely 2010. október 1. napjától 130% mértékű lett.
Tovább

Pirospaprikából csodaszer?

Egy igazi hungarikum, a pirospaprika csípős anyagának alkalmazásával keres gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító megoldásokat az a fiatal magyar kutatónő, akit a „L’Oréal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíj” elnevezésű program keretében tüntettek ki a Magyar Tudományos Akadémián.
Tovább

Prima Díjas Dr. Dóczi Tamás

Dóczi Tamás, a PTE Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikájának vezetője vehette át 2010. november 12-én a Baranya Megyei Prima Díjat tudományos kategóriában a Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében. Így ő lehet a három országos Prima Primissima Díj egyik várományosa.
Tovább

Felsőoktatási Minőségi Díj pályázat

A pályázat célja – a Kormány 221/2006. (XI.15.) rendelete alapján ¬– a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és szervezeti egységeik elismerése.
Tovább

Mészöly Miklós Emlékplakettet vehetett át N. Horváth Béla

A Mészöly Miklós Emlékplakettet vehetett át dr. N. Horváth Béla irodalomtörténész, a PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar igazgatója 2011. január 19-én Szekszárdon.
Tovább

Kalmár Nagy Károly „Az Év Orvosai” között (VIDEÓ)

Kalmár Nagy Károly, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE ÁOK) 1. Számú Sebészeti Klinikájának adjunktusa is átvehette az „Astellas-díj - Az Év Orvosa" elismerést kedden, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.
Tovább

Széchenyi díjat kapott Lénárd László

Lénárd László professzor, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének és a Magyar Tudományos Akadémia Idegélettani Kutatócsoportjának kutatója, a PTE korábbi rektora Széchenyi Díjat vehetett át március 14-én a Parlamentben.
Tovább

CEEPUS Miniszteri Díjat nyert a Pécsi Tudományegyetem

A Bioanalitika tanítása és tanulása nevű CEEPUS hálózati együttműködésért Miniszteri Díjban részesült a Pécsi Tudományegyetem. A Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram eredményeinek mind szélesebb körű megismertetését és alkalmazását jutalmazó elismerést 10 éve alapította a Miniszteri Konferencia. A nyertes együttműködést a 17. CEEPUS Miniszteri Konferencián hirdették ki március 18-án este Varsóban.
Tovább

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2011

Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar dékánja Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására. A kar Hallgatói Önkormányzata és Vizuális Művészeti Intézete szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez.
Tovább

A PTE-re került a Junior Prima Díj! (VIDEÓ)

Boros Julianna, a PTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanársegéde vehette át kitüntetését 011. október 17-én, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában, a budapesti Szent Margit Gimnáziumban.
Tovább

Junior Príma Díjas Boros Julianna (VIDEÓ)

Boros Julianna, a PTE Bölcsészettudományi Kar oktatója vehette át a Junior Príma Díjat 2011. októberében Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában. Az elismerés apropóján az Universitas Televízió beszélgetett a BTK egyetemi tanársegédjével.
Tovább

Pollackosok Junior Prima Díja

A Művészetek Palotájában tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat építészet és építőművészet kategóriában 2011. november 25-én, köztük Csizmadi Péter DLA a PTE PMMIK Breuer Marcell Doktori Iskola végzett és László Zsolt a Doktori Iskola jelenlegi hallgatója.
Tovább

Hippokratész Emlékérmet vehetett át Dr. Bódis József (VIDEÓ)

Az idei évben hárman vehették át a Hippokratész Emlékérmet, köztük Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora. A díjat a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azon tagjai érdemelhetik ki, akik emberi, orvosi magatartásukkal példát mutattak.
Tovább

Átadták a Prinz díjat (VIDEÓ)

Immár 14. alkalommal adták át a PTE TTK Földrajzi Intézetében a neves földrajztudósról, Prinz Gyuláról elnevezett díjat, amellyel a föld- és földrajztudomány területén végzett kiemelkedő oktatói, nevelői és tudományos kutatómunkát végző oktatók, kutatók és hallgatók tevékenységét ismerik el.
Tovább

Törteli Lilláé az idei Tolvaly Ernő-díj

Törteli Lilla, a Pécsi Tudományegyetem másodéves festő szakos hallgatója kapta idén a Tolvaly Ernő Festészeti Díjat, amelyet a második és a harmadik díj nyerteseivel együtt a képeikből rendezett kiállítás megnyitóján vehettek át Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában.
Tovább

Beck Zoli Artisjus-díjas (VIDEÓ)

Artisjus-díjat kapott Dr. Beck Zoltán a 30Y frontembere és dalszerzője a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa az év könnyűzenei szövegírója kategóriában.
Tovább

Rangos elismerés a PTE két egyetemi tanárának

A Magyar Tudományos Akadémia rangos elismerésben részesítette Vermes Istvánt és Vörös Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem két egyetemi tanárát magas színvonalú tudományos munkásságuk elismeréseként.
Tovább

Óriási pécsi siker a nemzetközi harsonaversenyen

Bencze Csaba, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének hallgatója nyerte meg az International Trombone Assotiation (ITA – Nemzetközi Harsona Szövetség) Robert Marsteller harsonaversenyét Párizsban.
Tovább

Tudományünnep a PTE-n! (VIDEÓ)

Megtartotta nyitórendezvényét a Pécsi Akadémiai Bizottság (PAB) és a Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe központi rendezvényén 2012. november 7-én a PAB Székházában. Az eseményen ünnepélyes díjátadásokra is sor került.
Tovább

Különdíjas a Szentágothai Kutatóközpont!

Nyolcadik alkalommal adták át a Média Építészeti Díjait a budapesti Katona József Színházban megrendezett rendezvényen, 2012. október 25-én. A Holcim a „Fenntartható Építészetért" címmel különdíjat adományozott a pécsi Szentágothai Kutatóközpont tervezéséért.
Tovább

Báthory Díjat vehetett át az orvoskar dékánja

Magas rangú elismerésben részesült Prof. Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE ÁOK) dékánja, aki a Báthory Díjat vehette át a romániai, állami finanszírozású magyar felsőoktatás megteremtése érdekében végzett kitartó munkája elismeréseként.
Tovább

„Erős Gyula Díj” pályázat

Az Erős Gyula Alapítvány 2013 évre ismét - 15. alkalommal - meghirdeti az Erdős Gyula díjat. Pályázni kifejezetten erre a célra készült tanulmánnyal, vagy már elkészült tudományos művel egyaránt lehet.
Tovább

Akadémiai Díjban részesült Prof. Dr. Kiss György

2013. május 6-án Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke adta át a tudós testület 184. közgyűlésén az Akadémiai Aranyérmet, az Akadémiai Díjakat, az Akadémiai Újságírói Díjat, a Wahrmann Mór-érmet, valamint az Arany János-életműdíjat.
Tovább

Az IGYK oktatója nyerte a Vasarely Alapítvány első díját (VIDEÓ)

Első díjat nyert a franciaországi székhelyű Vasarely Alapítvány idei nemzetközi köztéri plasztikai pályázatán Imre Péter művésztanár, a PTE IGYK Pedagógusképző Intézet oktatójának szobra.
Tovább

Pályázat az Év Kiemelkedő Publikációja Díjra

A Pécsi Tudományegyetem tudományos céljainak megvalósítása érdekében, az egyetemen folyó kutató- és alkotómunka, művészeti tevékenység elismerése céljából pályázatot ír ki az Év Kiemelkedő Publikációja Díjra.
Tovább

Bencze Csaba, a PTE hallgatója zeneművészeti Junior Prima Díjas!

Átadták az idei zeneművészeti Junior Prima Díjakat hétfőn Budapesten, a zsűri ezúttal is tíz elismerést osztott ki. A díjban és az azzal járó 2 millió forintban részesült Bencze Csaba harsonaművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatója.
Tovább

A FEEK oktatója kapta a Szakképzésért Díjat 2013-ban

Dr. Lükő István, a PTE FEEK egyetemi magántanára a Magyar Szaképzési Társaság Közgyűlésén vehette át a Szakképzésért díjat 2013. november 21-én.
Tovább

Bachman Zoltán, a PTE professzora Prima Primissima Díjas! (VIDEÓ)

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten. Bachman Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas egyetemi tanára a „Magyar építészet és építőművészet” kategóriában vehette át a rangos elismerést.
Tovább

Átadták a Tolvaly Ernő Festészeti Díjakat (VIDEÓ)

Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar volt dékánja 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására. A kar Képzőművészeti Intézete és Hallgatói Önkormányzata szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez.
Tovább

Innovációs díj és megvalósítható ötletek pályázata

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Akadémiai Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség az elmúlt évben írta ki először régiós pályázatát, melyre tizenöt pályamű érkezett.
Tovább

Találatok az események között:


Tolvaly Ernő Festészeti Díj

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2014

« vissza