Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


A fenntartható jövő

Az Országgyűlés elnök-asszonya, dr. Szili Katalin látogatott el november 7-én a Pécsi Tudományegyetemre. Egyetemünk egykori hallgatóját dr. Gábriel Róbert rektor fogadta, majd közös megbeszélést tartottak a PTE vezetésével. Az új vezetőség megismerése mellett szó esett az egyetem jelenlegi helyzetéről is, aktuális felsőoktatási és egészségügyi kérdésekről is.
Tovább

A biológiai idő titka – Gábriel Róbert előadása a Nyitott Egyetemen

Az Universitas Televízió megújult Nyitott Egyetem című oktatási-ismeretterjesztő műsora egy nagyon érdekes témával zárult erre a félévre: dr. Gábriel Róbert „A biológiai idő titka – az óragének” című előadására szép számú néző gyűlt össze június 1-jén a Vargha Damján konferenciateremben. Az új sorozat következő nyilvános felvétele 2010 szeptemberében lesz.
Tovább

Előadássorozat Afrikáról, a sokszínű kontinensről

Az országban egyedülálló pécsi Afrika Kutatóközpont (AKK) szervezésében megavalósuló programsorozat második állomásaként október 11-én Dr. Tadesse Eyassu, a Magyar-Etióp Baráti Társaság elnöke előadását hallgathatták meg a részvevők.
Tovább

Jane Goodall nagy sikere a Pécsi Tudományegyetemen

Telt ház előtt hatalmas sikert aratott a világhírű etológus, Jane Goodall előadása pénteken délután a Tudásközpontban. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) meghívására Európa Kulturális Fővárosába érkezett szakember két napos látogatása szombaton sajtótájékoztatóval és filmbemutatóval folytatódott.
Tovább

Gunter Pauli székfoglaló előadása (VIDEÓ)

A PTE Közgazdaságtudományi Kara szervezésében a Kék Gazdaság világhírű képviselője, Gunter Pauli tart nyilvános székfoglaló előadást 2011. március 10-én 11 órától a Tudásközpont nagy előadótermében.
Tovább

Rendhagyó műsorral búcsúzott a JESZ (VIDEÓ)

Rendhagyó, versekből összeállított műsorral búcsúzott a Janus Egyetemi Színház (JESZ) a Szántó Kovács utcai játszóhelyétől: a társulat rövidesen a Zsolnay Kulturális Negyedbe költözik.
Tovább

JESZ: Új hely, új évad (VIDEÓ)

Megkezdte munkáját a Zsolnay Negyedben a Janus Egyetemi Színház, amely a 2011-12-es évadot már az új játszóhelyén, professzionális körülmények között tudja megvalósítani a Zsolnay Negyedben. Az újonnan felépített stúdiószínház nagy előrelépés, hatalmas lehetőség a diákszínház számára. A JESZ
Tovább

Színháznyitó jubileumi premiert tartott a JESZ (VIDEÓ)

Weöres Sándor művével, a Holdbéli csónakossal nyitotta meg új otthonát a 15 éves Janus Egyetemi Színház 2011. december 10-én a Zsolnay Negyedben.
Tovább

Idén is szervez karácsonyi előadást az FDSZ

Idén is szervez karácsonyi előadást a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) december 12-én 17.00 órakor, amelyre szeretettel várják a gyerekeket és kísérőiket!
Tovább

A világhírű Dr. Patch Adams Pécsett! (VIDEÓ)

A világhírű orvos, Dr. Patch Adams a nem a biztosítási alapokon nyugvó, alternatív egészségügyi ellátás elkötelezett híveként vált ismertté. A bohócdoktor, aki nevetéssel gyógyít és előadásaival járja a világot, most először járt Pécsett, hogy motivációs előadásával a szeretetet és a könyörületességet hirdesse a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatóinak.
Tovább

Találatok az események között:


A Baranya megyei zsidók és cigányok története 1920-1945-ig

Egészség-Akadémia Program

Előadás az USA felsőoktatásáról

A jövőbeli klímadizájn Magyarországon

Előadás a fenntartható fejlődésről

TIT-előadások a tudomány ünnepe alkalmából

Meghalt a design, éljen a design

Gunter Pauli: Kék Gazdaság

Molière: A fösvény

Élelmezési ellentmondások - avagy mennyire „korog" a Föld?

PAB Tudósklub: Dr. Zeller Gyula előadása

A Janus Egyetemi Színház előadásai

A JESZ május havi műsora

Habsburg György vitaindító előadása a PTE Nemzetközi Szabadegyetemén

Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter előadása az Egészség-Akadémián

PAB előadás: Janszky József előadása

Prof. Dr. A. van den Berg előadása

Egészség Akadémia: Prof. Dr. Freund Tamás előadása

« vissza