PTE

Megújul az egyetemi portálrendszer!

szerzõ: Portál Csoport / Aknai Péter | 2014. március 27. 15:04:59

Az Egyetem központi oldala 2014. március 31-től (hétfő) a www.pte.hu linken már az új oldallal jelentkezik!

Hat esztendő telt el az I-Shark portálrendszer üzembe helyezése óta. Nagy lépés volt ez egyetemünk akkori viszonyai között, a frissen elkészült oldalt a megtisztelő „Év Campus honlapja" címmel tüntette ki még ugyanebben az évben az Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület. A mi „cápánk" nyugdíjazása előtt már egyre nehézkesebben lavírozott a folyamatosan változó környezetben...

A PTE központi oldalának screen shot-ja

Hat év. Az informatika világában ez hatalmas időtáv. Ez idő alatt a pte.hu is teljesen megváltozott. 2008-as indulásakor inkább a hírportál jelleg dominált, gyakorlatilag önálló szerkesztőségként működött, ami integrálta a központi igazgatás területeit is. Mára azonban a nagyfokú autonómiát élvező egységek - nem mindig átgondoltan - váltak ki a zászlóshajó kötelékéből, amelynek eredményeként portálrendszerünk ma mintegy 180(!) alportált számlál. Az intézményi szinten jelentkező legkülönfélébb igények kiszolgálására a régi keretek már nem voltak alkalmasak. Mindezek külön-külön, de együttesen is indokolták a változtatás szükségességét informatikai- és arculati téren egyaránt.

A pte.hu egy aloldalának a srceen shot-ja

A pte.hu tehát az első központi oldal az egyetemen, amely a Drupal alapú portálmotort használja. Ennek a rendszernek a legnagyobb erénye a rugalmasság, kezelhetőség, testreszabhatóság, valamint az a széles háttér támogatottság, amely az intézményi szinten jelentkező igényeket az eddiginél gyorsabban képes kiszolgálni.

Az előző rendszerrel ellentétben a fejlesztés saját erőből történt: informatikai részről az Informatikai Igazgatóság, míg az arculati-tartalmi koncepció kidolgozását a Marketing Osztály végezte.

Javasolt böngészők: Firefox, Chrome, Internet Explorer 9-es verzióitól

Technikai jellegű probléma bejelentése: IT Service Desk; sd@pte.hu

Az egyetem weboldalak arculatáról:
http://www.marketing.pte.hu/arculat

Az egyetem hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/PecsiTudomanyegyetem

Az egyetem hivatalos youtube oldala:
http://www.youtube.com/PTE1367

 

Címkék: egyetemipte.huportálrendszer