Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Díszdoktoravatás az ünnepi szenátuson

Ünnepi szenátusi ülést tartott november 8-án a Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. A rendezvényen avatták a pécsi universitas díszdoktorává František Mezihorakot (Csehország) és Edwin L. Coopert (Egyesült Államok).
Tovább

Illyés-plaketteket adtak át Szekszárdon

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kar névadójának születésnapja alkalmából a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, november 13-án Illyés-ünnepséget rendezett a kar aulájában, Szekszárdon.
Tovább

Liszt Ferencre emlékeztek (VIDEÓ)

Liszt Ferencre emlékeztek június elsején a PTE Művészeti Kar hallgatói. A zongoraművész születésének 200. és pécsi látogatásának 165. évfordulója tiszteletére rendezett workshop, hangverseny és kiállítás színes programmal várta az érdeklődőket.
Tovább

Jubiláló akadémikusok ünnepe (VIDEÓ)

Idén is megrendezte éves közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága. A találkozón 70. születésnapja alkalmából köszöntötték Kosztolányi György akadémikust, a PAB elnökét és Hámori József akadémikust, aki most 80 éves.
Tovább

Egyetemi kitüntetettek nemzeti ünnepünkön (VIDEÓ)

Március 14-én, pénteken délután Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök társaságában átadta a 2014-es Kossuth-díjakat. Egyetemünk oktatói közül Kossuth-díjjal tüntették ki Baráti Kristóf hegedűművészt, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának óraadóját, valamint Kiss B. Atilla énekest, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának adjunktusát.
Tovább

Találatok az események között:


Liszt-ünnep

« vissza