Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Megnyílt Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa program

Óriási érdeklődés kísérte az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat vasárnapi nyitóeseményét, ahol a mintegy tízezer ember gyűlt össze Pécsett, a Széchenyi téren. Pécs idén 2010-ben Essennel és Isztambullal közösen viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet.
Tovább

Kiss Tibor: Szeretnénk külső szereplőket megszólítani

Március 3-6 között rendezi a Pécsi Tudományegyetem a Mandulavirágzási Tudományos Napokat. A konferenciasorozat témaköreit nemzetközi hírű tudósok, művészek, alkotók és közéleti szereplők vezetik elő. Munkatársunk Kiss Tibor egyetemi docenssel, a „Fenntarthatóság Európája" című modul egyik témavezetőjével beszélgetett.
Tovább

Az Európai Parlament kulturális és oktatási küldöttsége Pécsett

Az Európai Parlament Kulturális és Oktatásügyi Bizottsága 2010. szeptember 29. és október 1. között Pécsre, Európa Kulturális Fővárosába látogatott. Az öttagú küldöttséget Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke vezette.
Tovább

Kulturális valóságismeret és EKF

Két napos tudományos konferenciát és emlékülést szervezett november 18-19-én a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Kultúratudományi Intézete és Könyvtártudományi Intézete a pécsi kultúraközvetítő képzés 35 éves jubileumára „Kulturális valóságismeret és EKF 2010” címmel.
Tovább

PTE-s taggal bővült az Európai Kulturális Parlament

Dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyivel beszélgetünk, a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetőjével, az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetségének (UNeECC) főtitkárával. Október 13-16 között rengeteg kulturális szakember érkezett Pécsre több mint 40 országból az Európai Kulturális Parlament (ECP) ülésére. Az ECP hagyományaihoz híven néhányan Pécsről is meghívást kaptak az ECP tagjainak sorába, a PTE-ről Dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyi.
Tovább

Európai színvonalú planetárium a Zsolnay Negyedben (VIDEÓ)

Európai színvonalú planetáriummal gazdagodott Pécs. A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében kialakított létesítményben egyszerre 45 érdeklődő élvezheti az égbolt látványát.
Tovább

Unikum a Kulturális örökség mesterszak

A Kulturális örökség tanulmányok elnevezésű mesterszakot várhatóan a 2013-14-es tanévben indítja el a FEEK, a kezdeményezés unikumnak számít az oktatási palettán.
Tovább

Megnyílt az ART&MED Kulturális Központ (VIDEÓ)

A PTE Művészeti Kar és az Általános Orvostudományi Kar összefogása eredményeként a jövőben közösen működteti a Nádor Galériát, amelynek bemutatkozó kiállítással egybekötött megnyitójára 2014. március 13-án délután került sor.
Tovább

Találatok az események között:


Kultúra-területfejlesztés. Pécs - Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben

Kultúra-területfejlesztés. Pécs - Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben

PAB Tudós Klub: Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010

A Kulturális Város Után - a kultúra új szerepei a városfejlesztésben

Kulturális Örökség Napjai a Klimo Könyvtárban

MŰHELY

« vissza