Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Science Building épülhet egyetemünkön

A PTE a Science Building létrehozásával kívánja szolgálni a természettudományi oktatás, kutatás, innováció minden oldalát. A Science Building korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új kutatóintézmény, amely a kutatóegyetemi rangot megcélzó PTE zászlóshajója. Együttműködik vállalatokkal, és rugalmasan reagál a kutatási trendekre, a tudásalapú gazdaság igényeire.
Tovább

Huszár az űrben

Az USA-beli Utah államban áprilisban a sivatag közepén szkafanderbe bújt kutatók azt szimulálták, hogyan zajlik majd le a nem is olyan távoli jövőben egy expedíció a Vörös Bolygón. Reggelente előbújtak a bázisról, kutatásokat végeztek, meteorológiai mérőműszereket állítottak fel, egy expedíciós robottal pedig kőzet- és talajmintákat gyűjtöttek, fényképeket készítettek.
Tovább

Változott a PTE Innovatív kutatásait támogató pályázat benyújtási határideje

A pályázat határideje kitolódott, az új határidő 2009. november 30.
Tovább

Ki a jó döntéshozó?

Vegyen részt a University College London döntéshozatalt vizsgáló kutatásában!
Tovább

Pirospaprikából csodaszer?

Egy igazi hungarikum, a pirospaprika csípős anyagának alkalmazásával keres gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító megoldásokat az a fiatal magyar kutatónő, akit a „L’Oréal–UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíj” elnevezésű program keretében tüntettek ki a Magyar Tudományos Akadémián.
Tovább

Indul a Diplomás Pályakövető Rendszer 2012-es felmérése a PTE-n

Az online kérdőívekkel idén a 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben végzett (abszolutóriumot szerzett) hallgatóinkat, továbbá a jelenlegi hallgatóinkat keressük meg. Időpont: 2011. április 4.
Tovább

K+F: világszínvonalú gépek érkeznek a PTE-re (VIDEÓ)

2012. május 2-án ünnepélyes keretek között írták alá a több mint egy milliárd forint összértékű műszer leszállítására vonatkozó szerződést a Pécsi Tudományegyetemen.
Tovább

Innováció és kutatás a PTE-n (VIDEÓ)

Idén is megrendezték a PTE Innovációs Napot, ahol izgalmas előadásokkal és interaktív kiállítással várta az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja a Szentágothai János Kutatóközpontban.
Tovább

Találatok az események között:


Hogyan védjük...?

Felsőoktatási-kutatási videokonferencia oktatási és népszerűsítő program

Andragógiai kutatások és fejlesztések

« vissza