Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Új dékánok a PTE-n: dr. Fischer Ferenc (BTK)

Az újévben, 2009. január 1-től a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán és a Pollack Mihály Műszaki Karon is új dékáni vezetőség kezdte meg a munkát. A bölcsészkaron, Dr. Fischer Ferenc egyetemi tanár, a Pollackon Dr. Bachmann Bálint, egyetemi docens veszi át a tisztséget. Az új vezetőket bemutató kétrészes sorozatunk második felében a BTK dékánját mutatjuk be.
Tovább

Kitüntetések, elismerések a BTK-n

Különleges kitüntetésben részesült a Bölcsészettudományi Kar dékánja, Fischer Ferenc 2009. szeptember 3-án, amikor a Külügyminisztérium Magyar Köztársaság Nemzetközi Kapcsolataiért kitüntetését, Lánchíd-díjat vehetett át.
Tovább

Kilár Ferenc: mandulavirágzás a kémia évében

Kilár Ferenccel beszélgetünk, aki a TTK Analitikai és Környezeti Kémia Tanszékének és az ÁOK Bioanalitika Intézetének vezetője, valamint a Mandulavirágzási Tudományos Napok Velünk élő kémia- A kémia éve c. szekciójának témavezetője.
Tovább

Velünk élő kémia - MTN második nap (GALÉRIA)

A Mandulavirágzási Tudományos Napok második napján a Velünk élő kémia került előtérbe. A téma aktualitását többek között az adta, hogy az IUPAC és az UNESCO kezdeményezésére és patronálásával 2011-et a Kémia Nemzetközi Éveként tartja számon a világ tudományos közössége.
Tovább

Scheiber Sándor-díjat kapott Erős Ferenc

Átadták a Scheiber Sándor-díjakat kedden Budapesten. A Zsidó Egyetem néhai vezetője emlékére alapított elismerést az idén Erős Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szociálpszichológia Tanszékének egyetemi tanára is átvehette.
Tovább

Elhunyt Muráth Ferenc, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium igazgatója

Fájdalommal tudatjuk, hogy Muráth Ferenc tanár úr, a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola nyugalmazott igazgatója 2014. február 6-án, 68 éves korában váratlanul elhunyt.
Tovább

Mary Poppins a Meseszép... legutóbbi állomásán

A keleti széllel érkezett 2014. március 27-én a Koch Valéria Iskolaközpontba Mary Poppins, ahol Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház tagja, a PTE volt hallgatója fel is olvasott A csudálatos Mary varázslatos történeteiből néhányat. A PTE Táncegyüttes pedig megmutatta a gyerekeknek és szüleiknek, hogy éjszakánként milyen vidám a hangulat a háztetőkön, ahol a kéményseprők is táncra perdülnek.
Tovább

Találatok az események között:


Gnándt Ferenc kiállítása

Liszt Ferenc Hangversenyterem avatása

« vissza