Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Világszínvonalon a daganatos betegek gyógyulásáért (VIDEÓ)

A ma legkorszerűbbnek számító, ún. Novalis Tx rendszerű sugárterápiás készüléket tudhat magáénak a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK). A Magyarországon először Pécsett található berendezést május 30-án adták át a PTE KK Onkoterápiás Intézetében, mely e beszerzésnek is köszönhetően vitathatatlanul a Dél-Dunántúli régió vezető onkológiai centruma.
Tovább

Átadták a Pannon Lézer Központot

A Magyarországon egyedülálló pécsi inkubátorház tizenkilenc a lézertechnikát különböző iparágban használó cég munkáját hangolja össze. A Pannon Lézer Központ átadási ünnepségén -stílszerűen - lézerrel vágták át a szalagot.
Tovább

Műszeradomány a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának

4,9 millió forintot adományozott az ING a Gyermekegészségügyért Alapítvány PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az ünnepélyes átadóra 2010. február 23-án került sor Martijn Gribnau, az ING Biztosító elnök-vezérigazgatója valamint az egyetem vezetőinek jelenlétében.
Tovább

Orosz Központ alakul a PTE-n

Új, az orosz nyelv és kultúra népszerűsítését célzó információ- és kutatóközpont létesül a PTE-n még ebben az évben. Az 'Orosz Központ" létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást május 19-én írta alá Font Márta rektorhelyettes asszony és Kocsin Vlagyimir Vjacseszlavovics, az Orosz Világ Alapítvány ügyvezető igazgatóhelyettese.
Tovább

Háziorvosi alapellátás tájékoztató

Örömmel tájékoztatom, hogy háziorvosi alapellátással bővült a Klinikai Központ szolgáltatási palettája, amely elérhető a Pécsi Tudományegyetem minden dolgozója és hallgatója számára.
Tovább

A PTE Klinikai Központ nyilatkozata

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Főigazgatója, dr. Kollár Lajos a vakbélgyulladásban elhunyt fiatalember ügyében belső vizsgálatot rendelt el. A belső vizsgálatot lefolytató Bizottság jelentésében többrendbeli mulasztást állapított meg.
Tovább

Új vizsgálói szoba a PTE Klinikai Központjában (VIDEÓ)

A héten adták át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Onkoterápiás Intézetében azt a korszerűen felszerelt vizsgálói szobát, melyet az egyik ismert gyógyszerfejlesztő, – gyártó és – forgalmazó cég támogatásával alakítottak ki. A helyiség az új gyógyszerek klinikai bevezetésében nyújt segítséget a szakemberek számára.
Tovább

Orosz Központ nyílt a PTE-n (VIDEÓ!)

Magyarországon másodikként a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE BTK) nyílt Orosz Központ az Orosz Világ Alapítvány támogatásával az orosz nyelv és kultúra népszerűsítése céljából június 29-én. Az egyetem és a város polgárai számára egyaránt nyitott központ jelenleg mintegy 3000 kötetet számláló könyvállománnyal, CD és DVD gyűjteménnyel és adatbázisokkal várja a látogatókat.
Tovább

Költözik a Klinikai Központ igazgatása

A Klinikai Központ igazgatása augusztus 26-án megkezdi a költözést a jelenlegi telephelyéről (Honvéd u. 5.) a Rákóczi úti telephelyre. A költözést követően az Igazgatás a Rákóczi u. 2. (volt Baranya Megyei Kórház) „G” épületében lesz megtalálható.
Tovább

Felavatták az új CT-t a Klinikai Központban (VIDEÓ)

Az új CT-készülék beüzemelése után kevesebbet kell várakozni a képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra a Pécsi Tudományegyetem klinikáin. A korábbinál korszerűbb CT gyorsabb és hatékonyabb sokszeletes képalkotást tesz lehetővé.
Tovább

Átütő magyar siker a rákgyógyításban

Először sikerült áttétes rákot teljesen meggyógyítani egy magyarországi orvos csoportnak. A csoport tagja Horváth Örs Péter egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának intézetvezetője is.
Tovább

XIII. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem

A PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 13. alkalommal szervezi meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem” két- illetve négyhetes programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus ezúttal 2012. július 29 – augusztus 26. között zajlik az Általános Orvostudományi Karon.
Tovább

Változó látogatási idő a 400 ágyas klinikán

Időlegesen módosítják a látogatási időt az átalakítás alatt álló 400 ágyas klinikán, annak érdekében, hogy az építkezés mellett a gyógyító munka is minél zavartalanabbul folytatódhasson. A Klinikai Központ vezetése a látogatók és betegek megértését és türelmét kéri.
Tovább

Astellas-díjas szemész a Pécsi Tudományegyetemen (VIDEÓ)

Astellas-díjat vehetett át Dr. Garainé Dr. Pámer Zsuzsanna szemész szakorvos a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docensét, akit betegei terjesztettek fel az Év orvosa kitüntetésre.
Tovább

Új hallásjavító implantáció Pécsett (VIDEÓ)

Egy új hallásjavító implantációs megoldást alkalmaznak Pécsett, amelynek köszönhetően a jövőben olyan pácienseknek is jelentősen javulhat a hallásuk, akiknél az ismételten elvégzett hagyományos sebészeti eljárások nem hoztak eredményt.
Tovább

2 milliárd forintos fejlesztés az Onkoterápiás Intézetben (VIDEÓ)

2 milliárd forintos Uniós támogatást nyert el a Klinikai Központ Onkoterápiás Intézete. A beruházással az intézet infrastruktúrája jelentősen megújul majd a következő húsz hónapban.
Tovább

Rangos szakmai díjat kapott a PTE Klinikai Központja (VIDEÓ)

„Kiváló Egyetem" elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az első alkalommal megjelenő Figyelő Medicina TOP200 évkönyv átfogó szempontrendszer alapján értékelte az egyetemi klinikákat, és a legjobbnak a PTE bizonyult.
Tovább

Új helyen a Klinikai Központ Nukleáris Medicina Intézete

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Nukleáris Medicina Intézete 2013. december 2-tól immár az új helyén, a 400 ágyas klinika Pólus projekt keretében kialakított új épületrészében, az ún. Déli bővítményben várja a betegeket.
Tovább

Megnyílt az ART&MED Kulturális Központ (VIDEÓ)

A PTE Művészeti Kar és az Általános Orvostudományi Kar összefogása eredményeként a jövőben közösen működteti a Nádor Galériát, amelynek bemutatkozó kiállítással egybekötött megnyitójára 2014. március 13-án délután került sor.
Tovább

Találatok az események között:


Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ irodaavató

Orosz Központ megnyitó ünnepség

Koncertek a Kodály-központban

Az orosz nyelv napja a Pécsi Orosz Központban

« vissza