Bejelentkezés

Keresés eredménye:

Találatok a hírek között:


Az Egészségtudományi Kar sajtóközleménye

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara a médiában megjelent, a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában 2008. november 13-án történt vérvétellel kapcsolatosan az alábbi sajtóközleményt adja ki:
Tovább

PTE-siker az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatói nyerték az egyik legrangosabb országos szakmai megmérettetést, a győri Széchenyi Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma által hetedik alkalommal megrendezett Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt, 2009. február 6-8. között.
Tovább

PEN 2009: Idén is Neked zenélnek

Három színpadon, nyolc külföldi fellépővel, mintegy ötven zenekar részvételével rendezi meg idén a PTE EHÖK a Pécsi Egyetemi Napokat április 22- 25. között. Az előző években megszokott egyedülálló hangulat, a minőségi programok, és az olcsó jegyárak maradtak, viszont új helyszínen, létszámkorlát nélkül bárki számára elérhető lesz a PEN.
Tovább

Nemzetközi sommelier képzés indul Pécsett

2009. február 17-én tartja tájékoztatóját a Pannon Boregyetem Konzorcium szervezésében induló egyéves sommelier képzés.
Tovább

Újra Simonyi Nyári Egyetem

Már három éve a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és az Ohio University College of Business közösen szerveznek nyári egyetemet a híres magyar-amerikai vállakozó Charles Simonyi szponzorálásával. A nyári egyetem gyakorlati ismereteket nyújt a vállakozásról és a találmányok üzleti életben történő hasznosításáról.
Tovább

Szombaton Nemzetközi Est: bemutatkozik 24 ország

Idén másodszor rendezi meg az Általános Orvostudományi Kar vezetősége és az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat a nagyszabású Nemzetközi Estet, 2009. február 21-én a Dr. Romhányi György Aulában.
Tovább

Fergetes volt a Nemzetközi Est (galéria!)

A Nemzetközi Est 15 éves múltra tekint vissza, de immár második alkalommal az Általános Orvostudományi Kar és az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat a külföldi hallgatók országainak diplomáciai képviselőit is meghívta a nagyszabású estre, amely méltán mondható nemzetközinek.
Tovább

Vallásokról Pécsett

Vallások és egyházak az egyesült Európában címmel rendezett konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Vallásszociológiai Kutatócsoportja és a Religious Innovation and Pluralism in 21 Century R.I.P.E. European Research Group, mely március 5-én vette kezdetét a PTE felnőttképzési karának nagytermében.
Tovább

Együttműködik az UnivTV és a Pécs TV

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs Médiaközpont Kft. 2009. március 25-én.
Tovább

Pályázati felhívás a PTE-EKF Önkéntes Hallgatói Csoportban való részvételre

A Pécsi Tudományegyetem a Pécs 2010 Európa Kulturális Főváros programév egyetemi rendezvényeire hallgatókat keres önkéntes diákmunkára. A munkavégzés 2009. szeptemberétől indul.
Tovább

Pécs-Zágráb-Újvidék egyetemi fesztiválsorozat 2010-ben

Font Márta rekorhelyettes asszony és Komlósi László külügyekért felelős rektori megbízott fogadta a Zágrábi Egyetem és az Újvidéki Egyetem küldöttségét.
Tovább

Büntetőjogi nyári egyetem a PTE-n

Immár negyedik alkalommal zajlik a freiburgi Max-Planck-Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Karának közösen rendezett Kriminológiai és büntetőjogi nyári egyeteme június 22-25 között. Idén a komplex bűnözés büntetőjogi vonatkozásai állnak a középpontban. Több éve fontos résztvevője a nyári egyetemnek Dr. Ulrich Sieber, aki 2008. november 6-a óta a PTE díszdoktora.
Tovább

Együttműködés Pécs és Eldoret között

Az ún. „fejlődő” országokkal való egyetemi szintű kapcsolattartás, különös tekintettel az afrikai országokra, nem tartozik a hazai egyetemek szokásos partnerkeresési gyakorlatai közé. Annak ellenére nem, hogy számos nyugat-európai és amerikai egyetem tart fenn kiterjedt kapcsolatokat fejlődő országokban működő egyetemekkel. Ezeknek a kapcsolatoknak elsődleges célja nemcsak a segítségnyújtás az oktatás területén, hanem az európai (amerikai) szakembereknek és egyetemi hallgatóknak számos lehetőség kínálkozik, hogy egy korábban nem ismert kontinensen, országban gyarapítsák az ismereteiket.
Tovább

Megújulnak a PTE kollégiumai!

A Strabag ZRt., az Immorent ZRt. és a Pécsi Tudományegyetem által a közelmúltban aláírt 8 milliárd forintos PPP szerződés értelmében már elkezdődtek a felújítási munkálatok az Univ Kollégiumban. 2011-re felújítják az Univ Kollégiumon kívül a Jakabhegyi és a Szántó kollégiumokat is.
Tovább

DEUTSCH.PTE.HU - Indul a német nyelvű portál!

A tavaly júliusban megújult angol nyelvű központi egyetemi portál (english.pte.hu) nagy sikerére való tekintettel október 1-jén elindul a német nyelvű portál is (deutsch.pte.hu). Létrehozását az is indokolta, hogy a PTE célkitűzéséhez híven a nemzetközi hallgatók száma évről-évre növekszik.
Tovább

„Köszönjük, Magyarország!” A német nagykövet pécsi látogatása

Az Angol- Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) és a Német Hallgatói Szolgáltató Iroda a Német Egység Napja alkalmából (okt. 3.) ünnepséget szervezett, melyre meghívta Dorothee Janetzke-Wenzel német nagykövet asszonyt. Röviden: jó kérdések, érdekes és kimerítő válaszok, valamint hangulatos filmest, október 2-a szép emlék marad.
Tovább

Pécsett a Nordrhein-Westfaleni Ifjúsági Zenekar

Őszi turnéjuk keretén belül 2009. október 15-én Pécsett lépett fel a Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen. A zenekar különlegessége, hogy tagjai mindössze 14-22 év közötti fiatalok.
Tovább

Kultúra és fenntarthatóság

Kultúra és fenntarthatóság címmel hirdet esszépályázatot a Pécsi Tudományegyetem a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 egyetemi programjainak keretében. A pályázaton részt vehet minden, a magyar egyetemeken alapképzésben, mesterképzésben vagy PhD-képzésben tanuló nappali és levelező tagozatos hallgató.
Tovább

Helló Világ – megérkeztek a külföldi vendéghallgatók

Ha végignézünk a vendéghallgatókon, egy nagy multikulturális tömeget látunk, mintha az egész világot egyetlen terembe terelték volna be. Összesen 89 külföldi hallgató érkezett több mint 20 országból a hetekben Pécsre. Közülük 44-en az egész tanévet itt töltik. Többségük Erasmus ösztöndíjas, de vannak olyanok is akik a Ceepus Program keretében vagy más egyéb egyetemközi szerződés segítségével jöttek egyetemünkre tanulni.
Tovább

Virágoznak az orchideák!

Habár így február elején a télnek még alig-alig látszik a vége és a szemünk már hozzászokott a fakó természethez, van egy hely, mely éppen most borult virágba és szemtelenül kacag a mínuszokon. A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertjében ilyenkor is zajlik az élet és semmihez sem fogható élményben lehet részünk, ha ellátogatunk az ezer színben pompázó Orchidea- és Bromélia-házba.
Tovább

Kitüntetést kapott Anja Haaparanta, a PTE finn lektora

A Finn Oroszlán lovagrend I. osztályú érdemrendjét kapta Anja Haaparanta, a Pécsi Tudományegyetem finn lektora, a Pécsi Magyar-Finn Társaság elnöke. A kitüntetést Jari Vilén, a Finn Köztársaság budapesti nagykövete adta át, az oklevelet pedig Kator György, Finnország tiszteletbeli konzulja nyújtotta át. A díjátadó ünnepségen finn és magyar dalokat énekelt a geresdlaki Pacsirta kórus.
Tovább

Voltál már Nemzetközi Esten?

Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vezetősége szervezi idén is a méltán nagyhírű Nemzetközi Estet. 2010. február 20-án 20 nemzet ételeit lehet majd megkóstolni, bemutatkozó műsorral is készülnek, végül pedig fergeteges nemzetközi buli várja az érdeklődőket.
Tovább

Idén is tarolt a Nemzetközi Est (fotógaléria!)

Az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vezetősége szervezésében 2010. február 20-án megrendezésre került az idei Nemzetköz Est. A mára már hagyományosnak is mondható rendezvénynek ez évben is a dr. Romhányi György aula adott otthont, így február 20-án 20 nemzet ételeit lehetett megkóstolni, a hallgatók bemutatkozó műsorral is készültek, végül pedig fergeteges nemzetközi bulival zárult a méltán nagyhírű rendezvény.
Tovább

Elkezdődtek a Mandulavirágzási Tudományos Napok

Elkezdődtek a Mandulavirágzási Tudományos Napok a Pécsi Tudományegyetemen. A mandulafák virágzásával egy időben zajló, tavaszköszöntő rendezvénysorozaton neves hazai és külföldi előadókat hallgathatnak meg az érdeklődők három napon át, három témacsoportban. Az Európa Kulturális Fővárosa programjaihoz szervesen kapcsolódó, negyedik alkalommal megrendezett esemény célja, hogy az egyetemen felhalmozott tudást megossza mindenkivel. Az előadások ugyanis teljes mértékig nyitottak és ingyenesek az érdeklődők számára: a részvétel pusztán előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább

Félidejéhez érkezett a Mandulavirágzási Tudományos Napok

Csütörtökön, párhuzamosan két helyszínen, a „Pécs kulturális öröksége - épített örökség" és a „Fenntarthatóság Európája" címet viselő témamodulokkal folytatódott a Mandulavirágzási Tudományos Napok a Pécsi Tudományegyetemen.
Tovább

A fenntarthatóságról a Pécsi Tudományegyetemen

A virágzó mandulafa Janus Pannonius óta a műveltség sajátos pécsi szimbóluma. 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egy háromnapos tudományos konferenciasorozattal, a Mandulavirágzási Tudományos Napokkal köszöntötte a tavaszt és indítja Európa Kulturális Fővárosának tudományos évadát.
Tovább

Rektorjelöltek nyilvános vitafóruma

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa március 25-én rektort választ. Akit megválasztanak, 2010 július 1-jétől 2014. június 30-ig tölti majd be a vezetői pozíciót. A két rektorjelölt, dr. Bódis József és dr. Gábriel Róbert egy nyilvános vitafórumon ismertette 15-15 percben az egyetemi polgárokkal pályázatát, majd mindkét jelölt a közönség kérdéseire válaszolt.
Tovább

Fulbright ösztöndíjasok látogatása Pécsett

A Fulbright államközi ösztöndíjjal évente összesen 30 amerikai oktató, kutató és hallgató érkezik hazánkba, és ugyanennyi magyar oktató, kutató és hallgató kapja meg a lehetőséget, hogy fél vagy egy évet az Amerikai Egyesült Államokban töltsön szakterületén tevékenykedve. A Fulbright Alapítvány immár másodszor szervezett kirándulást Pécsre az itt tartózkodó amerikai ösztöndíjasoknak, akiket Gábriel Róbert rektor fogadott április 9-én.
Tovább

A kultúra hídjai

Német vendéghallgatók látogattak a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karra május 9-15. között. A Hochschule Zittau/Görlitz és a Fachhochschule Potsdam vezetőségét és diákjait a PTE az EKF program keretén belül invitálták kutatómunkára azzal a gondolatindító kérdéssel, hogy „Képes-e a művészet a kultúrák közt hidat építeni. Egy nemzetköziesedést, multikulturalitást célként kitűző egyetemen, mint a PTE ez nem lehet kérdés: természetesen képes!
Tovább

Az EKF a miénk is!

Már javában zajlanak a programok a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Programsorozat égisze alatt. A városban zajló kulturális sokkot azonban nem kell, sőt nem is lehet az egyetemtől külön lapon említeni. Nem csak azért, mert az itt tanuló közel harminc ezer hallgató előszeretettel van ott a koncertek első soraiban. A hat kulcsprojekt közül kettő az egyetem szoros együttműködésével jöhetett létre.
Tovább

Nemzetközi humán erőforrás fejlesztési konferencia a FEEK-en

Több, mint 25 ország 150 neves képviselője vesz részt a nemzetközi konferencián, amelyet a University Forum for Human Resource Development és az Academy of Human Resource Development évente közösen rendez meg. A 11. Nemzetközi Európai Humán Erőforrás Fejlesztési Kutatási és Gyakorlati Konferencia, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara (PTE FEEK) június 2-4. között ad helyt „Humánerőforrás-fejlesztés a globális mobilitás korában" címmel, talán a legjelentősebb nemzetközi konferencia, amelyet a fiatal kar eddigi fennállása során rendezett.
Tovább

Interkupát nyertek a PTE-s fiúk!

Az asztalitenisz rajongói hatalmas meccseken drukkolhattak a PTE PEAC asztalitenisz csapatának június 5-6-án, akik 3 másik csapattal küzdöttek meg, míg végül legyőzték a sokkal esélyesebbnek tartott francia csapatot is. A győzteseink, akikre rendkívül büszkék vagyunk: Muskó Péter, Varga Zoltán, Zwickl Dániel és Orosz Gábor. Edzőjüknek, Ács Pongrácnak is gratulálunk!
Tovább

Kriminológiai nyári egyetem a PTE-n

Immár harmadik alkalommal zajlik a a freiburgi Max-Planck Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Karának közösen rendezett Kriminológiai nyári egyeteme június 7-11 között. Idén a büntetés végrehajtás és a veszélyes bűnelkövetők kezelése a fő téma.
Tovább

Az első kihelyezett MTA ülés a PTE-n

A Magyar Tudományos Akadémia IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya történetében először tartott kihelyezett osztályülést a fővároson kívül 2010. június 9-én, és ennek helyszínéül a Pécsi Tudományegyetemet választotta, mintegy elismerve a Közgazdaságtudományi és az Állami- és Jogtudományi Kar tudományos teljesítményét.
Tovább

Az indiai nagykövet látogatása a PTE-n

Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete bemutatkozó látogatást tett a Pécsi Tudományegyetemen 2010. július 6-án. Bódis József rektorral találkozott és egy gyümölcsöző együttműködés lehetőségeit tárgyalták meg. Az ülésen Komlósi László Imre általános rektorhelyettes ismertette röviden az egyetem történetét Komlódiné Pozsgai Gyöngyi és Szalkai Iván jelenlétében.
Tovább

Megvannak a DPR-nyereményjáték nyertesei

A nyertesek a korábban megadott Jelige és Jelszó együttes megadásával 2010. július 21-ig jelentkezhetnek a palyakovetes-info@pte.hu e-mail címen vagy a 72/501-500/2456-os telefonszámon (munkaidőben 8.00-16.00 óra között) és egyeztethetik a választható ajándékokat.
Tovább

A JESZ a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztiválon!

Különleges darabbal vesz részt a PTE Janus Egyetemi Színháza a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében szervezett Cirkusz-és Utcaszínház Fesztiválon Tóth András Ernő rendezésében: ez a Küklopsz projekt.
Tovább

Elindult a CESUN nyári egyetem

Június 16-án kezdetét vette a PTE BTK egyik kiemelt nyári rendezvénye, a Central European Studies Summer University.
Tovább

Pont Ott Party Pécsett!

Eljött a nagy nap, ma derülnek ki a ponthatárok. Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere is részt vesz július 22-én este a frissen felvett hallgatókat ünneplő PONT Ott Party 2010 Pécs rendezvényen.
Tovább

Nemzetközi főzőverseny a nyári egyetemen!

A világ sok szegletéből érkeznek a PTE Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemére hallgatók. Megismerkednek a magyar nyelv rejtelmeivel, a szabályokkal, a kultúrával, és nem utolsó sorban kulináris élményekben is részük van.
Tovább

Építészet, kontextus, PTE

Az Építészet és Kontextus összefüggő tematikát kínáló építészeti és művészeti rendezvénysorozat Pécsett, amelyben előadássorozatok, konferenciák, workshopok, köztéri és kiállítótéri akciók, szimpóziumok, kiállítások, művészeti pályázatok formájában kerülhetünk közelebb kortárs építészeti jelenségekhez, tendenciákhoz.
Tovább

Egyetemi kitüntetettek Pécs város napján

A Pécs Város Díszpolgára kitüntetést idén Dr. Andrásfalvy Bertalan néprajztudós, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (PTE BTK) professzor emeritusa vehette át szerda délelőtt a Pécsi Nemzeti Színházban.
Tovább

Közös biotechnológiai fejlesztések Pécsett és Eszéken

Október 5-én a szakmai közönségen túl a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutatkozott a „Határon Átnyúló Biotechnológiai Együttműködés a Fenntartható Regionális Egészségiparért", vagy rövidítve a CABCOS projekt, amelyet a Pécsi Tudományegyetem és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem indított el. A két egyetem vezetői és tudományos munkatársai mellett a pécsi programon részt vett Ljiljana Pancirov, a Horvát Köztársaság pécsi főkonzulja is.
Tovább

PTE ÁOK Tehetségért Mozgalom

Őszi intenzív érettségire felkészítő konzultációs tábor
Tovább

A PTE-n tanácskoztak az EKF-egyetemek (frissítve Andor László előadásával!)

Idén a Pécsi Tudományegyetem (PTE) volt a házigazdája az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetség közgyűlésének és éves konferenciájának, ahol 15 európai ország negyven előadója osztotta meg tapasztalatait. Az előadások fő témái elsősorban a szegénységről és a társadalmi kirekesztettség elleni harcról, valamint az EKF program értékeléséről szóltak.
Tovább

Jane Goodall nagy sikere a Pécsi Tudományegyetemen

Telt ház előtt hatalmas sikert aratott a világhírű etológus, Jane Goodall előadása pénteken délután a Tudásközpontban. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) meghívására Európa Kulturális Fővárosába érkezett szakember két napos látogatása szombaton sajtótájékoztatóval és filmbemutatóval folytatódott.
Tovább

AUDEM 21: egyetemek a demokráciáért

Az Egyetemek a Demokráciáért Szövetség (Alliance of Universities for Democracy – röviden: AUDEM) 21. éves konferenciáját Pécsett rendezte meg november 14-16. között. A világ minden tájáról ideérkező egyetemi vezetők a válság miatt bekövetkezett, felsőoktatást is érintő változásokat vitatták meg. Megtisztelő, hogy a PTE immár másodszor lehet házigazdája a szövetség éves gyűlésének.
Tovább

Segítenek a PTE hallgatói

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Pécs-Normandia Lions Club, a Pécsi Tudományegyetem és a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Az április 13-án aláírt együttműködés célja, hogy a családi napköziben és a nyári táborokban minél több fiatal felnőtt vegyen részt a nemes célú, önkéntes munkákban.
Tovább

Szuperszámítógép a PTE-n! (VIDEÓ)

Magyarország legnagyobb teljesítményű, osztott memóriás szuperszámítógépe mától a Pécsi Tudományegyetemen üzemel. Az SGI UltraViolet 1000 típusú szuperszámítógép átadására április 15-én került sor az egyetem Ifjúság úti campusán.
Tovább

Nem válik vízzé (VIDEÓ)

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság (MHTT) XXIII. Kongresszusa kezdődött május 26-án a pécsi Kodály Központban, a PTE KK I. sz. Belgyógyászati Klinika Hematológiai Munkacsoportja szervezésében.
Tovább

Biotechnológiai fellegvárrá válhat Pécs és Eszék egyeteme (VIDEÓ)

A régióban egyedülálló biotechnológiai kutatóközpont jöhet létre a Pécsi Tudományegyetem és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem együttműködésében. A több mint egymillió eurós uniós támogatásból megvalósuló, határon átívelő együttműködés révén az intézményekben a legkorszerűbb biotechnológiai kutatásokra nyílik majd mód.
Tovább

Kié a világ? ICWiP 2011

Az idei ICWiP címe „Whose World?’ – Transnationalism and Glocalisation in the 21st century”, s ehhez kapcsolódó előadásokon és workshopokon vehet részt elsősorban az a mintegy 150 hallgató, akik a világ több mint 50 országából érkeztek a kultúrhét miatt Pécsre. A nyilvános programot július 15-én nyitották meg a PTE BTK Vargha Damján Konferenciatermében.
Tovább

PTE-s kitüntetettek a Város Napján (VIDEÓ)

Szeptember 1-jén, a Város Napján Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Díszpolgári címet adományozott Keserü Ilona festőművésznek, a PTE Művészeti Kar professor emeritájának. Dr. Kiss Tibor, a Közgazdaságtudományi Kar egyetemi docense „Pro Communitate” Emlékérmet kapott, míg Dr. Kilár Ferenc, a Természettudományi és az Általános Orvostudományi Kar professzora „Pécs Város Tudományos Díját”; Dr. Sárosi István kardiológus-író a PTE Klinikai Központ egyetemi docense Városháza Emlékérmet vehetett át.
Tovább

Testvérvárosok találkozója (VIDEÓ)

Pécs Város Napjára, szeptember 1-jére a Pécsi Tudományegyetem meghívására testvérvárosaink küldöttségei egy különleges kerekasztal megbeszélésre érkeztek. Először a Városházán tettek látogatást, majd a Rektori Hivatalban a városok és egyetemek együttműködésének dimenzióiról, lehetőségeiről folytattak eszme- és tapasztalatcserét.
Tovább

Pécs MJV Polgármesteri ösztöndíj

Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2012/2013. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi állandó lakhelyű, magyar állampolgárságú, vagy Pécs valamely testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű hallgatók számára.
Tovább

Tájékoztató francia ösztöndíjakról

A Francia Nagykövetség Ösztöndíj Irodájának vezetője 2012. november 6-án 16.00 órától a Rektori Hivatal Szenátusi Termében a FRANCIA KORMÁNY ÖSZTÖNDÍJAKRÓL tart magyar nyelvű tájékoztatót.
Tovább

Egyedülálló eredmény a magyar bölcsészettudományban

Pócs Éva, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszékének professor emeritája sajtótájékoztató keretében indította útjára az ERC (Európai Kutatási Tanács) Advanced Grants 2011-es felhívására beadott, „Népi vallás a keleti és nyugati kereszténység határán: folyamatosság, változások és kölcsönhatások” című pályázatát, mely az eddigi egyedüli nyertes pályázat Magyarországon a bölcsészettudományon belül.
Tovább

PTE-s hallgató tervezte az új lakatfalat

Két-két és fél méteres acélcsövek alkotják majd az új pécsi lakatfalat, amelyet a júniusi országos színházi találkozó keretében adnak át a városban.
Tovább

Új Neuropathia Centrum nyílt Pécsett (VIDEÓ)

Új centrumban kezelik mostantól a cukorbetegség és a vesebetegség súlyos szövődményét Pécsett a II. sz. Belgyógyászati Klinikán. A most megnyíló Neuropathia Centrum a 12. neuropathiát diagnosztizáló és gyógyító központ az országban.
Tovább

Korszerű Perinatális Intenzív Centrum Pécsett (VIDEÓ)

A „Janus Pannonius Program – Korszerű Perinatális Intenzív Centrum Pécsett” TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0007 jelű projekt közel félmilliárd forint európai uniós forrásból valósul meg, melynek révén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Tanszéke és a Gyermekgyógyászati Klinika 133 modern orvostechnikai berendezéssel gazdagodik.
Tovább

MONT Kongresszus Pécsett (VIDEÓ)

Tíz év után ismét Pécsett rendezték meg a Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság 18. Kongresszusát. A Nukleáris Medicina az orvostudomány olyan ága, amely izotópokkal végzett diagnosztikával és terápiával foglalkozik. A konferenciát 2 évente rendezik meg, ilyenkor a szakemberek beszámolnak egymásnak a legújabb fejlesztésekről, kutatási eredményekről, amiket hosszútávon a betegellátásban kívánnak hasznosítani.
Tovább

Pécs város díszpolgárává választották Tillai Aurélt

A Város Napján, szeptember 1-jén adták át Pécs város kitüntetéseit. A Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense dr. Pap Norbert és Tillai Aurél Professor Emeritus is magas kitüntetésben részesült.
Tovább

Ha Pécs City, akkor karnevál (VIDEÓ)

Szeptember 21-én megrendezték a Pécs City Karnevált, amin rengeteg csapat és kilátogató vett részt. A felvonulást a PTE EHÖK Gólyafalu indította el a Szent István téren. A menet 13 megálló után tért vissza a kiindulópontra. A hangulat fergeteges volt, a belváros pedig fenekestül felfordult.
Tovább

Pécsi sikerek az Aerobik Európa Bajnokságon

2013. november 4-10. között Aerobik Európa Bajnokság zajlott Franciaországban, Arques városában. A PEAC-PÉCS Aerobik Szakosztálya számos kategóriában kimagasló teljesítményt ért el.
Tovább

Pályázati felhívás: Pécs MJV Polgármesteri Ösztöndíj 2014.

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri Ösztöndíj elnyerésére a 2013/2014. tanév II. félévében Pécs Megyei Jogú Város köznevelési intézményeiben tanuló, illetve a Pécsi Tudományegyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező pécsi polgárok számára.
Tovább

Átadták a középkori egyetem felújított épületét (VIDEÓ)

1367-ben először Magyarországon alapítottak egyetemet. A középkori egyetem felújított épületét ünnepélyes keretek között adták át. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora szerint az egyetemalapítás Magyarország kultúrpolitikai történetének fordulópontja volt.
Tovább

A világhírű Dr. Patch Adams Pécsett! (VIDEÓ)

A világhírű orvos, Dr. Patch Adams a nem a biztosítási alapokon nyugvó, alternatív egészségügyi ellátás elkötelezett híveként vált ismertté. A bohócdoktor, aki nevetéssel gyógyít és előadásaival járja a világot, most először járt Pécsett, hogy motivációs előadásával a szeretetet és a könyörületességet hirdesse a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatóinak.
Tovább

Találatok az események között:


Kultúra-területfejlesztés. Pécs - Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben

Kultúra-területfejlesztés. Pécs - Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben

Iparjogvédelmi konferencia

Pécsi Egyetemi Napok 2009

PAB Tudós Klub: Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010

A Magyar Stroke Társaság IX. konferenciája

V. Sürgősségi Napok

Középkori Krónikakutatás VI. Nemzetközi Kongresszus

Fuss a Rákgyógyításért Pécsett!

Pécs M. J. Város Önkormányzata, a PTE, valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. együttműködési megállapodása

« vissza