Fülöp Zoltáné a Pécsi Tudományegyetem sajtódíja 2010-ben (VIDEÓ)

szerzõ: Aknai Péter

Fülöp Zoltán, a Dunántúli Napló munkatársa kapta idén a Pécsi Tudományegyetem (PTE) sajtódíját a Hotel Palatinus éttermében tartott sajtószalonon. A tradicionális évzáró eseményen a régió azon újságírójának ítélik oda a sajtódíjat évről-évre, aki rendszeresen és magas színvonalon tett azért, hogy erősítse a PTE jó hírnevét.

Minden év végén, a Pécsi Tudományegyetem közös reggelire hívja Pécs és a régió újságíróit, illetve az egyetem képviselőit. Az idei sajtószalonon Bódis József, rektor és Zeller Gyula gazdasági rektorhelyettes köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit, valamint - idén első alkalommal - jelen voltak az universitas 2010-es esztendőben állami- és városi elismerést kapó professzorai, oktatói, hallgatói és sportolói is.

Fülöp Zoltán és Bódis József

Az Universitas Televízió az egyetem 2010-es évéről szóló összeállítása után Bódis József, rektor köszöntő-évértékelő beszédében nem titkolta, nehéz évet tudhat maga mögött az egyetem. Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy az egyetem szellemi kisugárzása a kitüntetettnek (is) köszönhetően a nehézségek ellenére tovább öregbíti az egyetem hírnevét. A rektor kiemelte: különösen fontosnak tartja a térség meghatározó elemének számító egyetem és a sajtó jó kapcsolatát, továbbá reményét fejezte ki, hogy a kölcsönös tisztelet és a működő kommunikáció a jövőben is megmarad a felek között.

Fülöp Zoltán

 „A pécsi felsőoktatásért" sajtódíjat Bódis József adta át Fülöp Zoltánnak, a Dunántúli Napló munkatársának, a médiában végzett magas szintű munkájáért, az egyetemmel való több éves sikeres együttműködésért, valamint a pécsi felsőoktatás jó hírnevének erősítéséért.

Fülöp Zoltán, beszédében kiemelte: sok szállal kötődik az egyetemhez, itt végzett annak idején, sőt a jelenleg is hallgatója a Bölcsészettudományi Kar doktori iskolájának. Véleménye szerint az elismerés annak is köszönhető, hogy a Pécsi Tudományegyetem részéről minden támogatást megkap a munkájához, amit nagyfokú rugalmasság jellemez. „Manapság ritkaságszámba megy, hogy egy nagy intézmény első embere visszahívja az embert." - tette hozzá az idei év díjazottja.

Fülöp Zoltán, Bódis József és Komlósi László

A Pécsi Tudományegyetem 2010-ben immár tizenegyedik alkalommal ítélte oda „A pécsi felsőoktatásért" sajtódíjat a magyar sajtó egy képviselőjének.

A pécsi felsőoktatásért sajtódíj eddigi kitüntetettjei:

 • 2000 Káplár László (MTI) 
 • 2001 Kovács Zoltán (Magyar Rádió)
 • 2002 dr. Dunai Imre (Dunántúli Napló)
 • 2003 Kálmándy Ferenc (MTI)
 • 2004 Keresnyei János (Pécs TV)
 • 2005 Kozma Ferenc  (Dunántúli Napló)
 • 2006 Horváth Ágnes (Educatio Press)
 • 2007 dr. Gáti Zoltán (Hálózat Televízió)
 • 2008 Lengyel János (Tolnai Népújság)
 • 2009 dr. Gungl László (Magyar Rádió)
 • 2010 Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

 

 

utoljára frissítve: 2010. december 14. 14:57:06

« vissza